Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

BVGB, Project Verbinden Verenigingen en Bedrijven Bedum

Wat ik met Bedum heb? Best wel veel als ik er eens goed over nadenk. Vooral vroeger vanuit een rijk stapverleden. Het eerste schoolfeestje buiten Middelstum vond in Trefcentrum plaats. Daarna volgden in het weekend heel veel bezoekjes aan discotheek Fame. In de streekderby’s tegen eerst CVVB en later sv Bedum gebeurde altijd wel wat op voetbalgebied. Vaak dolven wij het onderspit maar des te zoeter de spaarzame overwinningen. Regelmatig werd na afloop nog even gezellig een praatje gemaakt met de tegenstander nadat de dikste kruitdampen waren opgetrokken.

Dat was vroeger. Maar Bedum trekt nog steeds. De Winterloop en de Lichtweek, Dickensmarkt, sinds kort de Roefeldag, straks weer de Omloop van Bedum, het Bedrijvenvoetbal en het Beachvolleybal op het Versplein. Het is wel eens saaier geweest in Bedum en omstreken, heb ik het gevoel.

Bedum heeft gelukkig ook wel wat met mij, geloof ik. Als ik het adverteerderbestand langsga dan zie ik tot mijn verrassing dat er meer adverteerders uit Bedum op de lijst staan dan uit Middelstum. Goed, het ondernemersbestand in Beem is veel groter, maar toch. Regelmatig mag ik voor een interview of acquisitiegesprek naar het geboortedorp van Arjen Robben afreizen en dat doe ik altijd met plezier.

Die connectie heeft nu tot een wel heel bijzonder samenverwerkingsverband met de Bedrijven Vereniging voormalig Gemeente Bedum geleid. En wel met de subgroep ‘Verbinden Verenigingen en Bedrijven’ bestaande uit Johannes de Vries, Hilbrand de Vries, Richard Mancius, Daan Vogelaar, Jeroen Juch en Hans Groeneveld. Laatstgenoemde nodigde mij aan het begin van het jaar uit voor een gesprek en vertelde iets over de drijfveren en achterliggende achtergronden.

‘Onze opdracht is het verbinden van bedrijven en verenigingen. Bedrijven sponsoren verenigingen en zoeken daarin de verbinding met de verenigingen. De leden van verenigingen, tevens consumenten, moeten echter ook beseffen dat een leefbaar dorp met verenigingen ook wat vraagt richting de ondernemer/sponsor. Het afnemen van producten en/of diensten bijvoorbeeld, waardoor het mes aan twee kanten gaat snijden en men elkaar en dus het dorp versterkt!’

En met dank aan het Ondernemersfonds Het Hogeland heeft dit project tot een uniek samenwerkingsverband met bert-koster.nl geleid. Maar liefst drie jaar lang mag ik jaarlijks voor het onderdeel Babbelen met Bert tien prominente Bedumers met een ondernemers- of sportieve achtergrond interviewen. De BVGB wordt middenadverteerder van mijn website en de interviews krijgen hiermee een mooi platform op de adverteerderpagina.

De laatste plooien zijn gladgestreken, de eerste interviewgasten naar voren geschoven. Eind mei kunt u zien wat een en ander nu precies inhoudt. Op naar een mooie onderlinge verbinding wat mij betreft. Niet alleen binnen Bedum zelf tussen inwoners, bedrijven en verenigingen maar middels dit project ook tussen Middelstum en Bedum. Dank BVGB, dank Hans voor de bemiddeling vanuit de subgroep en nogmaals dank Ondernemersfonds Het Hogeland voor de financiële ondersteuning. Op naar vele en mooie verhalen oet Beem!

Babbelen met Jack Suiveer

Meer weten over BVGB? Check dan gerust www.bvgb.nl. Ze zijn ook via Facebook te volgen: https://www.facebook.com/bvgbedum.

(Foto’s: Linda Smid – Dronepiloot Bedum: https://bert-koster.nl/2023/06/30/dronepiloot-bedum-linda-smid/)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69