Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Dronepiloot Bedum, Linda Smid

Toen ik fiscalist Rolf Smid eind vorig jaar benaderde met de vraag of hij door wilde gaan met de Club van 55, antwoordde hij bevestigend. Maar hij had in de vorm van een nieuw potentieel lid nog een verrassing voor mij in petto. ‘Mijn vrouw Linda is namelijk begonnen als dronepiloot’. Dat is nog eens een ondernemende familie inderdaad waarbij de vrouw een niet alledaagse onderneming heeft. Direct klikte ik door naar haar website en Facebookpagina, beiden zagen er toen al veelbelovend uit. En nu de puntjes op de i gezet zijn, staat niets een mooie introductie van Dronepiloot Bedum, inclusief prachtige beelden uit de lucht, meer in de weg. ‘De site is live en begint steeds meer vorm te krijgen!’

Hoe ontstaat zoiets eigenlijk? Linda werkt met veel plezier als coördinerend secretaresse bij de afdeling Obstetrie & Gynaecologie in het UMCG maar is altijd veel bezig geweest met de fotografie want ‘ik vind het belangrijk om dingen vast te leggen, zodat je herinneringen kunt bewaren’. Ze maakt dan ook ieder jaar trouw een fotoboek voor haar dochters. En toen ze eind 2021 een advertentie langs zag komen waar een drone-cursus werd aangeboden, was haar interesse direct gewekt. Helemaal in de wetenschap dat er in het noorden nog maar weinig vrouwelijke dronepilotes zijn. ‘Daar moet verandering in komen!’, dacht ze en ze voegde de daad bij het woord.

Omdat ze direct na het behalen van haar diploma al vragen kreeg of ze vanuit de lucht foto’s of video’s wilde maken van bijvoorbeeld enige evenementen in haar woonplaats Bedum kocht ze in het voorjaar van 2022 haar eerste drone. En na heel wat uurtjes oefenen kan ze nu vol trots zeggen dat ze goed met een drone overweg kan en dat het ontzettend leuk is om te doen. Ook al omdat je natuurlijk vanuit de lucht fantastische beelden kunt schieten! Op haar website staan mooie voorbeelden hiervan.

‘Met de DJI Air S2 kan ik prachtige videobeelden en foto’s maken vanuit de lucht. Vooral buiten, maar soms ook binnen, er is heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van (sport)evenementen, het maken van een bedrijfsfilm, of een luchtfoto van je huis of dorp. Ook is het mogelijk mij te vragen als aanvulling bij een fotoshoot of bruiloft. Informeer gerust naar de mogelijkheden!’

En dat kan via het contactformulier op haar website www.dronepilootbedum.nl maar ook via Linda_vd_woude@hotmail.com. Bellen of appen kan via 06-14049642. Dronepiloot Bedum is uiteraard ook via Facebook te volgen: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086060577710. Daar kun je ook terecht voor het bekijken van prachtige video’s en foto’s uit Bedum en omstreken!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69