Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

KOOZAA B.V., Martin en Lammy Huizing

De familie Huizing is niet de onbekendste familie van Middelstum. Bé mocht ik interviewen voor het onderdeel pensionado’s en zo kwam ik te weten dat zijn zoon Martin (bij mij bekend als penningmeester van ijsvereniging De Schaats) en schoondochter Lammy destijds al weer enige jaren de trotse eigenaren waren van Huizing Massage BV. Huizing Massage vormde een belangrijk onderdeel van het bekende kuur- en wellnessresort Thermen Bad Nieuweschans. Steeds vaker zag en las ik echter ook de link naar KOOZAA B.V., zonder er helemaal een vinger achter te kunnen krijgen. Inmiddels mag ik vol trots mededelen dat KOOZAA B.V., pure olie voor natuurlijke weldaad, één van de hoofdsponsoren van de website is geworden.

Tijdens een bezoekje aan de familie Huizing raakte ik onder de indruk van het enthousiasme van dit ondernemersechtpaar en de ontstaansgeschiedenis van KOOZAA. De ontwikkeling van hun producten is een proces van jaren ‘bloed, zweet en tranen’ geweest, in de goede zin des woords. Jaren geleden voerde Thermen Bad Nieuweschans het Green Key label in. Daarom moesten Martin en Lammy onderzoek doen naar de herkomst van de gebruikte oliën. Bij toeval kwamen ze toen in contact met de vereniging van koolzaadboeren, Colzaco. Zij brachten de familie Huizing op het idee om zelf een massageolie te ontwikkelen. En dat was het begin van de ontwikkeling van een geheel nieuwe verzorgingslijn in koolzaadproducten.

Een ontwikkeling die uiteindelijk twee jaar geduurd heeft en waar vooral Lammy, die precies wist wat ze wilde, zeer intensief mee bezig geweest is. Eerst moesten de producten uitgedokterd worden, daarna volgde het marketinggedeelte om een geheel eigen product in de markt te zetten. En dit heeft geleid tot een totale lijn aan koolzaadolieartikelen. Niet alleen massageolie en zeep, maar ook bodybutter, handcréme, suikerscrub, douchegel en badolie. Op de mooie productverpakkingen worden de productnamen ook in het Gronings vermeld: vriefeulie, zaip, laifbutter, handzaalf, suukervriefsel, doessmeersel en badeulie!

Er valt nog zoveel meer over dit ondernemersduo en KOOZAA te vermelden maar daarover later meer in een Babbelen met Bert. Alle producten zijn online via de webshop te bestellen maar zijn ook o.a. verkrijgbaar bij Drogisterij Marja in Middelstum, Thermen Bad Nieuweschans en Gezondheidswinkel Nuver in Groningen. Ook is KOOZAA een groot succes tijdens de streekproductenmarkt bij Borg Ewsum. Langzaam maar zeker verovert KOOZAA vanuit ons prachtig Hogeland heel Nederland.

Graag zou ik af willen sluiten met een prachtige sfeertekening afkomstig van de website van KOOZAA:

‘Prachtig bloeiende koolzaadvelden kenmerken het voorjaar in Nederland. De hele omgeving kleurt goudgeel en ruikt heerlijk naar koolzaadbloesem. Deze heerlijke geur staat, samen met de pure olie uit koolzaad, aan de basis van KOOZAA verzorgingslijn. Een goede dagelijkse verzorging is belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Koolzaad bevat van nature een hoge concentratie vitamine E die de huid beschermt en op natuurlijke wijze herstelt.

Een bijzondere lijn natuurlijke verzorgingsproducten; het resultaat van natuurlijke ingrediënten afkomstig van trotse koolzaadtelers van Colzaco gecombineerd met de jarenlange ervaring en expertise in wellness van de experts van kuur- en wellnessresort Thermen Bad Nieuweschans. Dat is KOOZAA!

Babbelen met Martin en Lammy

Babbelen met Jacqueline

Babbelen met Martin en Lammy 2.0

Massagestudio Lammy

Check voor een uitgebreide productbeschrijving en eventuele bestellingen: www.koozaa.nl.

U kunt KOOZAA ook volgen via Facebook: Facebook KOOZAA.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69