Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Uitvaartverzorging Aaldert ten Have Middelstum

Aangenaam verrast was ik toen Aaldert ten Have twee weken geleden voor de deur stond met zijn visitekaartje. Hij wilde graag wat informatie over het adverteren op mijn website. Ik wist niet dat Aaldert een eigen onderneming had in de uitvaartverzorging maar wel dat hij het in de vingers heeft. Toen mijn moeder overleden was, gaf hij mij en broer Wiebrand alle tijd en gelegenheid om mee te helpen om haar in de kist te helpen. Een heel waardevolle herinnering achteraf waarvan ik nooit gedacht had dat ik het zou doen.

Aaldert werkt nog steeds als interieurbouwer bij Robbe BV in Middelstum maar heeft zich vorig jaar ingeschreven als uitvaartverzorger bij de Kamer van Koophandel in Groningen. In Middelstum is hij reserve uitvaartzorger maar op (niet al te lange) termijn is het de bedoeling dat Aaldert het gehele uitvaartgebeuren in Middelstum overneemt. Sowieso werkt hij al veel samen met Boersema Uitvaartverzorging Usquert en Sikkema Uitvaartverzorging in Baflo en Uitvaartverzorging Van Houten in Appingedam. Maar in eerste instantie richt Aaldert zich met zijn onderneming op Middelstum en de dorpen in de directe omgeving.

Een kleine tien jaar geleden kreeg hij via zijn werkgever Robbe de gelegenheid om kennis te maken met het uitvaartgebeuren. Het ging hem goed af en in de loop der jaren kreeg hij steeds meer ervaring in het regelen van een begrafenis of crematie. Hij kan hierbij alle zorg rond de uitvaart uit handen nemen.

Vanaf het begingesprek tot de eindevaluatie staat hij u met raad en daad terzijde waarbij hij alles voor u regelt. Denk hierbij aan de aangiften bij de gemeente, de kist en bijbehorende bloemen, het regelen van de uitvaart via de kerk of crematorium, het laten drukken van de kaarten en de liturgieën, het regelen en opstellen van de advertentie.

Gevraagd naar zijn beweegredenen om dit bijzondere vak uit te oefenen reageert Aaldert als volgt: “Als ik nu terug in de tijd zou gaan en ik zou een opleiding moeten kiezen dan zou ik voor een zorgopleiding gaan. Een uitvaart regelen heeft hier veel raakvlakken mee, met nadruk op zorg. Ik wil graag mensen helpen en bijstaan in een voor hun moeilijke periode. Het geeft een goed gevoel wanneer ik ze kan ontzorgen en met raad en daad terzijde kan staan. Wanneer ik achteraf hoor dat een uitvaart precies zo is gegaan zoals ze het zich voorgesteld hadden, dan vind ik dit een waardevol compliment!”

Babbelen met Aaldert

‘Aan alles komt een eind’

Uitvaartverzorging Pieterburen/Westernieland

Uitvaartverzorging Baflo en omstreken

Uitvaartzorg Aaldert ten Have uit Middelstum dus. Aaldert is te bereiken via het volgende nummer: 06-48647246 of via fam-tenhave@ziggo.nl!

Kijk ook gerust eens op www.uitvaarttenhavemiddelstum.nl

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69