Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wasserij Raccoon Ulrum, Anna Beerda

Vlak voor de zomervakantie konden we op de adverteerderpagina van de website reeds kennis maken met Danny Beerda van Beerda Isolatie. Hij gaf toen al aan dat zijn vrouw Anna ook wel belangstelling had in het adverteren. Een echte ondernemersfamilie dus. Waar Danny drie jaar geleden voor zichzelf begon, volgde Anna zijn ondernemersavonturen een jaar later. Ze had er al wel vaker over nagedacht om voor zichzelf te beginnen maar soms komen dingen bij elkaar en is de tijd rijp.

Dat gebeurde twee jaar geleden toen de oorspronkelijke eigenaars van Ons Washoek in Zoutkamp aangaven er mee te willen stoppen. Anna kende ze wel want de voetbalkleding van vv Zeester werd er bijvoorbeeld gewassen en daar speelde zij ook een rol in. Zo raar was het dus niet dat de eigenaars Anna polsten om Ons Washoek over te nemen. En dat deed ze na enig nadenken! Daarmee kwam een eind aan haar administratieve werkcarrière bij Heiploeg na eerdere jobs in de plaatselijke horeca.

De overstap naar het ondernemerschap is ook Anna prima bevallen. Ze kan terugkijken op een heel druk jaar. En wel zo druk dat de capaciteit in Zoutkamp niet meer voldoende was. Ons Washoek is du danig uit haar jasje gegroeid, vandaar dat ze vanaf april 2024 op het bedrijventerrein Haarlanden in Ulrum te vinden is. Over de overgang van Zoutkamp naar Ulrum leest u alles in de interviewverwijzing hieronder.

Veel campings, hotels, B&B’s en bedrijven uit bijvoorbeeld Lauwersoog, Zoutkamp en Winsum maken reeds veelvuldig gebruik van haar diensten. De te wassen spullen worden opgehaald of gebracht en tijdens de wisseldag vervangen door de gewassen en schone spullen. Ook particulieren kunnen prima bij haar terecht voor bijvoorbeeld de stomerij. Maar ook voor het wassen van dekbedden en gordijnen draait ze haar hand niet om. Tevens kunnen wasparfums bij haar gekocht worden.

Anna krijgt af en toe hulp met haar bedrijfsvoering want alleen is het bijna niet meer te doen. In Ulrum is de wascapaciteit meer dan verdubbeld en op termijn moet er zeker iemand bijkomen. Ook al omdat ze haar nieuwe diensten, zoals het wassen van paardendekens, aan gaat bieden. Een hele uitdaging natuurlijk en ook best wel spannend maar bovenal heeft Anna heel veel zin in de overstap!

Babbelen met Anna

Anna is te bereiken op het nummer 06-53793996. Mailen kan voorlopig nog via onswashoek@outlook.com. Binnenkort krijgt Wasserij Raccoon een nieuwe website. Tot die tijd is ze prima te volgen via haar Facebookpagina https://www.facebook.com/profile.php?id=100076158635919.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69