Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Het verhaal van het jaar 2013

Vandaag, precies een jaar geleden, ontstonden de ideeën voor de website bert-koster.nl. Inmiddels zijn we 52 weken en 130 verhalen verder (bijna 200 als je al het oud materiaal ook mee zou rekenen). Een website waar ik mijn ei helemaal in kwijt kan en blij mee ben. Ik hoop velen met mij. December is de maand van de overzichtslijsten en verkiezingsmaand van beste…. van het jaar, vul zelf maar een categorie in. En ik doe daar vrolijk aan mee. Want ik ben zeer benieuwd welk verhaal u, als geacht en frequent lezer van de website, nu eigenlijk het mooist vindt. Of te wel welk verhaal is voor u ‘Het verhaal van het jaar 2013’ geworden van de website www.bert-koster.nl?

Natuurlijk hoeft u niet alle verhalen van de site nogmaals te lezen. Dat zou monnikenwerk zijn zo langzamerhand. Daarom heb ik er alvast 9 voor u geselecteerd. Verhalen waarvan ik denk, gezien het aantal reacties en de hoeveelheid mensen die er naar gekeken hebben, dat ze hiervoor in aanmerking komen. Misschien zit ik er wel helemaal naast. De 10e keuze is wat dat betreft een vrije keuze. Als u mee wilt doen aan de verkiezing van ‘Het verhaal van het jaar 2013’ (wat ik natuurlijk heel leuk zou vinden) stuurt u dan de naam van het verhaal + een (korte) motivatie naar het volgende e-mailadres: bertkoster1@gmail.com of info@bert-koster.nl. De mooiste reacties worden uiteraard verwerkt in de uitslagcolumn ‘……. is het verhaal van 2013 geworden’. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

De top 10:

1. Sensationeel nieuws uit het Hoge Noorden

18 februari was de dag waarop ik de onderneming Bert Koster – tekstschrijver – inschreef bij de Kamer van Koophandel. Het werd landelijk voorpaginanieuws dankzij De Telegraaf. Sensationeel nieuws

 

2. Griezelen in Groningen, het spookarrangement

Uiteraard kon ook de aardbevingsproblematiek niet onbesproken blijven. Het spookarrangement wordt u aangeboden door de Nederlandse Avonturen Maatschappij. Griezelen in Groningen

3. In een Pel(le)grimstocht naar de Coolsingel

Een voetbalcolumn mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de Kerstnachtmis 2012 kreeg ik een openbaring. Feyenoord zou in 2013 kampioen worden olv een ontketende Graziano Pellè. Het liep (helaas) anders… Pellegrimstocht

4. Broez’n, pom, pom, pom!

Broez’n, pom, pom, pom werd een begrip in Nederland, Henk de Haan een Bekende Nederlander en deze column verreweg het meest bekeken verhaal van de website in 2013. En dus mag dit verhaal niet ontbreken. Broez’n

5. Opa en ma

Uit de rubriek ‘Uit het leven gegrepen’ het verhaal over mijn opa. Bepaalde karaktertrekjes zie ik tegenwoordig terug bij mijn lieve moeder.Opa en ma

6. Bob Haanstra, Gedachten op de begraafplaats van Doord

Misschien heeft gastcolumnist Bob Haanstra wel het mooiste verhaal van de website geschreven. Ook ik kreeg kippenvel toen ik zijn mooie herinneringen over Hindrik Schollema las. Ontstaan op de begraafplaats van Doord. Doord

7. Zo stil

Tijdens het zwemmen in Emmen hoorde ik dit nummer van Blof voorbijkomen. Opeens kwamen vele verhaallijnen en herinneringen bij elkaar. Een verhaal uit de rubriek levensverhalen. Zo stil

8. Een bijzonder verhaal tijdens een bijzondere dag

Een mooie septemberdag bracht ons naar de crematie in Arnhem van een man die ik nooit gekend heb. Zijn levensverhaal, liefdevol verteld door zijn enige zoon en aangevuld door zijn schoondochter, ontroerde mij zo dat dit verhaal ontstond. Bijzondere dag

9. Richard en Karin van Dijken over hun bizarre jaar 2013

Een interview uit de Babbelen met Bert rubriek mag natuurlijk niet ontbreken. Lange tijd had ik het idee dat ik moest kiezen tussen de verhalen van Henk van der Molen, die ik op een mooie zomermorgen in juli interviewde, of kijkcijferkanon Eke Hazekamp. Maar het bijzondere verhaal van Richard en Karin van Dijken over hun ervaringen met kanker en de vele mooie reacties er op maakten de keuze op het eind niet meer zo moeilijk. Fam. van Dijken

10. ?

Koster, je kunt misschien wel mooi schrijven maar van verhalen selecteren heb je geen verstand. Of misschien moet het verhaal van 2013 nog geschreven of gepubliceerd worden. De 10e keuze is derhalve een vrije keuze. Graag ook hier een motivatie waarom het dit verhaal geworden is…

U heeft tot en met de kerstdagen de tijd om uw reacties door te geven via het mailadres bertkoster1@gmail.com of info@bert-koster.nl. Aan het eind van het jaar kunt u dan lezen welk verhaal van de website volgens de lezers het mooiste verhaal van 2013 is geworden. Jury, veel succes en wijsheid toegewenst!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69