Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Griezelen in Groningen

Griezelen in Groningen, het spookarrangement! U aangeboden door de Nederlandse Avonturen Maatschappij.

Woensdag 13 februari is mijn D-Day. Dan ga ik met mijn ondernemersplan naar het UWV om mijn begeleidster te overtuigen dat er een markt is voor Bert Koster – tekstschrijver -.  Her en der zie ik wel wat lichtpuntjes, ben benieuwd naar het resultaat!
Als alles meezit trekt de website www.bert-koster.nl vandaag de 10.000ste unieke bezoeker. En dat vind ik een mooi resultaat zo binnen 2 maand tijd. Een eerste mijlpaal en dat er nog vele mogen volgen. Na door Jannes Klaassen op een bezoek te zijn vereerd namens Middelstum-info mag ik binnenkort aanschuiven bij onze regionale crack en voorvechter van de Groninger taal en cultuur Fre Schreiber. Hij is de hoofdgast van het programma Noordmannen dat op zondag 24 februari vanuit zijn huis live wordt uitgezonden van 08.00-11.00 uur. Fre zal hier niet wakker van liggen. Doorgewinterd als hij is. Ik hopelijk ook niet, maar neem de zaterdagavond er voor waarschijnlijk nog wel een extra slaapmutsje.
En slapeloze nachten zijn wij Groningers zo langzamerhand wel gewend. Hilda Groeneveld, secretaris van de Groninger Bodem Beweging, vroeg aan mij toen ik haar interviewde of ik mij nooit zorgen maak over de bevingen. En ik vertelde haar eerlijk dat ik er niet wakker van lig. Dat komt ook omdat ik tijdens de zware beving in augustus in het buitenland verbleef en derhalve weinig van de schok heb meegekregen. En tot dusver heb ik weinig schade aan mijn huis. Dacht ik. Maar vanmorgen kwamen de buren langs die in hun eigen huis heel wat schadepunten ontdekt hadden afgelopen week. En verrek, tijdens nadere inspectie kwamen bij ons ook verborgen gebreken boven! Voeg daarbij nog de resultaten van het onderzoeksrapport waarbij gesproken wordt over een kracht van 5.0 op de schaal van Richter. Ik ben dus ook wakker geschud. Nu Den Haag nog….
En nee, Flip van de Kam. Ik heb geen zin om mijn huis te verkopen en om dan te gaan wonen in speciaal door het rijk aangelegde woningen aan de periferie van het rampgebied. Tenzij de beving dermate hevig is dat mijn 2 onder 1 kap woning doorkliefd wordt en wij in één keer zelfstandig wonen.
Afgelopen week rolden de Groninger kopstukken bijna over elkaar heen. Burgemeester Rehwinkel van Groningen (tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen) was het niet helemaal eens met Commissaris der Koningin Max van den Berg die zo maar één miljard euro aan de NAM vroeg. Dat was wat te gemakkelijk geloof ik, dat handje ophouden. Inmiddels zijn we een dermate sterke regio dat dat niet meer nodig zou moeten zijn.
En daar moet ik de burgemeester gelijk in geven. Want wat liggen er een mogelijkheden in dit gebied. Jarenlang probeert de provincie Groningen om het toerisme te stimuleren. En nu liggen er enorme kansen! Onze provincie leent zich de komende jaren uitstekend voor ramptoeristen en overige avonturiers. Het Wilde Westen bevindt zich thans in het Hoge Noorden. En de Nederlandse Avonturen Maatschappij ziet deze letterlijke gat in de markt liggen. Avonturenpark Het Hogeland biedt u: Het Spookarrangement! Kom een weekje Griezelen in Groningen.
Stap op zaterdag op de chloortrein die u naar het Chemiepark Delfzijl vervoerd. Lekker overnachten in een pubtentje op het Akzoterrein. Zouden de leidingen en kabels het houden tijdens een aardschok? Een nachtje trillen, huiveren en beven derhalve.
Zondag met de chloortrein terug naar Groningen. Als u geluk heeft speelt De Trots van het Noorden een thuiswedstrijd in de Euroborg. Geheel vrijblijvend bieden wij u aan om met een FC Twente shirt in het vak van de Z-side te gaan staan. Eens kijken of u weer kreukelvrij het stadion kunt verlaten.
Speelt de FC niet? Niet getreurd, een schaduwprogramma is snel opgesteld. Wat dacht u van bungeejumpen vanaf één van de mooiste gebouwen van Groningen: Het gasuniegebouw.
Maandag wacht u dubbel risico. U kunt uw pubtentje opzetten achter de dijk in Woltersum. ’s Avonds en ’s nachts patrouille lopen over de dijk. Sijpelt er na een beving al water doorheen? U bent één van de eersten die het ziet.
Dinsdag wadlopen bij Noordpolderzijl. Nu nog spannender bij opkomend getij! Ervaar de stromingen die zich in het gebied voordoen. Zou een beving een tsuNAMi kunnen veroorzaken?
Woensdag doet u het epicentrum van het rampgebied aan. Lekker relaxen in ‘Hotel Spoorzicht’ te Loppersum. Wandel door het rampgebied en maak kennis met de pyromaan van het ’t Zandt. Tevens kunt u een praatje maken met
burgemeester Rodenboog of een rondje meerijden in de jeep bij Rutger Castricum. Ook een sauna is aanwezig. Is u dit te veilig dan bevelen wij de sauna in Peize aan, daar gebeurt ook altijd wat. Een bezoekje aan De Boshal (het evacuatiecentrum in dit gebied) is ook de moeite waard.
Donderdag brengen wij u naar het oefendorp Marnewaard in het prachtige Lauwersmeergebied. Let u niet op de borden ‘Levensgevaarlijk, niet betreden: oefenterrein’. Zijn het echt losse flodders die op u afgeschoten worden of kan er ook een echte patroon tussen zitten? Voor u een vraag en voor ons een weet! Als toetje nog een spelletje Russische Roulette.
Vrijdag brengen wij u naar het eindstation van deze trip. U mag zelf weten hoe lang u de eenzaamheid van Rottumeroog verdraagt. Een wandelend Waddeneiland, ook al opgeven door het Rijk. De beroemde schrijver Godfried Bomans werd na enige dagen al gek, hoe lang houdt u het vol? En met een beetje geluk maakt u het mee dat dit eiland door de zee wordt opgeslokt.
En wat kost u dit weekje topvermaak in onze prachtige provincie? Hooguit uw leven, dus daar hoeft u het niet voor te laten! Kom Griezelen in Groningen, topvermaak voor een betaalbare prijs. Mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor de Nederlandse Avonturen Maatschappij.
Het schijnt dat Eling Zuidhof van Eventive trips al een gesprek ingepland heeft met Bart van de Leemput, directeur van de NAM. Brrrr….. niet te veel aan denken.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69