Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sensationeel nieuws uit het Hoge Noorden

Bert Koster opent zijn schrijffabriek

Middelstum, 18 februari 2013

Ongelooflijk maar waar. Breaking News derhalve. Vandaag heeft Bert Koster zijn eigen eenmanszaak geopend onder de naam van Bert Koster – Tekstschrijver -. En dat ging niet zonder slag of stoot. Vorige week woensdag waren er nog de keiharde onderhandelingen met het UWV. Koster werd voor gek verklaard en moest Babbelen als Brugman om de felbegeerde startersperiode van een half jaar binnen te slepen. Als ware het voor de poorten van de hel.

‘Meneer Koster, zou u dat nu wel doen?’, vroeg zijn contactpersoon wanhopig, ‘de banen liggen hier momenteel toch voor het oprapen, dan gaat u toch niet voor uzelf beginnen?’ En daar had ze natuurlijk wel een punt. Sinds Groningen door de aardbevingen wereldnieuws geworden is kan de Nederlandse Avonturen Maatschappij bijna niet voldoen aan alle aanvragen van ramptoeristen om deze gevaarlijke maar daardoor ook avontuurlijke provincie aan te doen. Griezelen in Groningen, het spookarrangement is binnen korte tijd een rage geworden.

Er worden dan ook heel veel mensen gevraagd in de horeca en hotelwereld, de bouw (nieuwe hotel- en appartementencomplexen moeten gebouwd worden om aan de overweldigende vraag te voldoen), (wadloop)gidsen, routeplanners, wegenbouwers, dijkversterkers, chloortreinmachinisten en -conducteurs, chauffeurs, BHV-ers, verpleegsters, enz. enz.. Groningen is hot en booming business geworden.

Koster gaf haar groot gelijk. Voeg daarbij nog allerlei gevaarlijke beroepsziekten die op de loer liggen zoals RSI, een muisarm, een schrijverselleboog, verkrampte vingers, een gescheurde nagel, de uitstoot van gevaarlijke printergassen en het ontbreken van de broodnodige beweging door de hele dag achter de computer te moeten zitten en het is duidelijk dat het beroep van tekstschrijver levensbedreigende kenmerken heeft. En dan ook nog woonachtig in Middelstum, het epicentrum van het aardbevingsgebied.

Koster bleef rustig onder alle ‘kon-wel-nait-wies-wezen’ opmerkingen. Hij wist haar te overtuigen van het feit dat hij een missie heeft. ‘De Groninger bevolking is het zat’, aldus de kersverse schrijver. ‘Jarenlang zijn ze onderdrukt, uitgemolken, gekolonialiseerd en uitgebuit. Men heeft het jarenlang gelaten geaccepteerd. Maar de maat is nu vol. En bij een volle maatbeker zijn Groningers levensgevaarlijk. Terroristische trekjes komen boven, afscheidingsbewegingen onder de naam ‘Het is ons gas!’ worden opgericht, de GBB (nee, geen drug maar de Groninger Bodem Beweging) kan de nieuwe ledenstroom bijna niet verwerken. Kortom Groningen is op oorlogspad.

‘Aan mij de taak om de woede te kanaliseren’, aldus Koster. ‘Met als wapens de pen, de blocnote, de tekstverwerker en het geschreven woord’. ‘Om uiting te geven aan alle woede en derhalve de grootste emoties uit de lucht te halen. Helend en zuiverend, overtuigend en motiverend en aldus Den Haag doen inzien dat de grens bereikt is’.

Het UWV was om na dit gloedvol betoog. Een staande ovatie was Koster zijn beloning en met applaus, rode rozen, taart, complimenten en succes(ver)wensingen verliet de aankomend ondernemer moe maar voldaan de zwarte doos in Groningen. Deze week zal hij zijn dienstenpakket openbaren op zijn website www.bert-koster.nl. En de impact die Andre Hazes en de Zangeres zonder Naam hadden op het levenslied moet Koster hebben voor het levensverhaal. ‘Ieder mens heeft zijn of haar eigen bijzondere verhaal, met hoogte- en dieptepunten, met goede en slechte kanten, met talenten en onvolkomenheden’. En zulke verhalen verdienen het om uitgebracht te worden in boekvorm!

En ook voor het bedrijfsleven kan hij veel betekenen. Lees binnenkort bijvoorbeeld maar eens het verhaal van Meester Boven, voorvechter voor een beter binnenklimaat op scholengemeenschap ‘De Groene Long’. Of de prachtige ontstaansgeschiedenis van steakhouse ‘De Kleine Munt’ in Termunten. Of verhalen over speciale gebeurtenissen in het leven zoals ‘Herinneringen aan meester Zuidhof’, opgedragen aan Jan Zuidhof toen hij met pensioen ging. Als blijvend eerbetoon aan zijn gehele onderwijsoeuvre.

Twaalf sponsoren zijn geselecteerd om de site te ondersteunen. ‘Het zijn bedrijven die ik waardeer om hun inzet, innovatief vermogen, creativiteit, humor, relativering- en  doorzettingsvermogen en maatschappelijke betrokkenheid’, aldus Koster. Een elftal vol dus, aangevuld met de twaalfde man. Als speler weet je de invloed die het publiek kan hebben op de prestaties van een team. En op de reservebank zitten enige bedrijven die eventueel wel geïnteresseerd zijn in teksten voor hun website.

Wij zijn benieuwd naar Koster zijn avonturen als tekstschrijver. Na zijn mogelijke successen maar nog meer natuurlijk naar zijn inzinkingen zoals ieder ondernemer die wel heeft. Geluk kan enkel groeien als je ook het droeve voelt! Waar zal zijn levensverhaal eindigen? Hoe ziet zijn leven er over een half jaar uit? Kan hij zich zelfstandig redden met zijn hobby of wacht hem ook weer de verdringingsmarkt van de loonslaaf? Wie maakt hem los, wie maakt hem de kop gek met opdrachten, wie prikkelt zijn geest en fantasie!

Ons resten slechts de kleine maar welgemeende aanmoedigingswoorden: Heel veel succes, Bert Koster, Live your Dream!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69