Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Jacqueline, het nieuw(st)e gezicht van Koozaa

Jacqueline, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Ik ben Jacqueline dus, getrouwd en trotse moeder van twee dochters van twintig en zestien jaar oud. Ik woon mijn hele leven al in het Overijsselse Heino. Een mooi gemoedelijk dorpje in het mooie Salland tussen Zwolle en Raalte. Ik neem meer dan 25 jaar verkoopervaring met mij mee en ik zet mij sinds korte tijd met hart en ziel in om de mooie Koozaa producten van Martin en Lammy Huizing aan de man te brengen.

Het verkopen zit van jongs af aan in je bloed?

Een bijbaantje in een supermarkt op 16-jarige leeftijd heeft mij een zetje in de goede richting gegeven. Via allerlei opleidingen en cursussen bij verschillende werkgevers ben ik doorgegroeid naar een leidinggevende functie op verkoopgebied. Helaas gooide drie jaar geleden een vervelende knieblessure roet in het eten waardoor ik noodgedwongen afscheid moest nemen van mijn toenmalige baan en collega’s.

En wanneer kwam Koozaa op je pad?

Maar dat opende ook weer nieuwe deuren. Na twee succesvolle operaties gaat het nu weer heel goed met mij. En via Jan kwam ik in contact met Martin en Lammy. Jan is de commerciële man bij Cozalco. Dit is een Coöperatie waaraan 120 boeren verbonden zijn die voor de koolzaadteelt een echte passie ontwikkeld hebben. En die koolzaad is natuurlijk weer een belangrijke grondstof voor de Koozaa producten.

Jan heeft mijn naam genoemd toen hij een gesprek had met Martin. Martin gaf aan dat ze wel wat ondersteuning konden gebruiken omdat er ook veel tijd ging zitten in hun andere onderneming, Huizing Massage.

Je reist heel (Noord) Nederland door om de heerlijke Koozaa producten aan de man te brengen?

Ik krijg het inderdaad steeds drukker met allerlei afspraken bij mogelijke afzetkanalen. Daar gaat veel tijd in zitten en concrete afspraken maken, werkt het beste. Met bellen en mailen alleen kom je er niet. Onze verkooppunten zijn te vinden in Groningen, Overijssel en Gelderland. Uiteraard probeer ik de provincies Friesland, Drenthe en ook de rest van Nederland te veroveren maar dat heeft even zijn tijd nodig. Ik ben er van overtuigd dat uiteindelijk de aanhouder wint.

Ik vind het heel belangrijk om het verhaal achter de Koozaa producten goed over te brengen aan onze afnemers. Want dit betaalt zich terug met bijvoorbeeld de VVV-kantoren in Appingedam en Delfzijl als goede voorbeelden hiervan. Het aantal verkooppunten neemt gestaag toe. Inmiddels zitten we op zo’n 25. Onlangs hebben we het VVV-kantoor in Groningen aan ons weten te binden, iets waar we heel trots op zijn. Want met zo’n 200.000 bezoekers op jaarbasis is dit natuurlijk een trekpleister van jewelste. Daarnaast zitten er nog een aantal potentiële afnemers in de pijplijn.

En binnenkort ben je ook op de streekproductenmarkt van Ewsum te bewonderen?

Dat klopt inderdaad. Ik ben er nog nooit geweest maar hoor er enthousiaste verhalen over en heb er heel veel zin in. Het is voor mij ook een goede kans om mij verder te ontwikkelen. Voor Lammy werd het qua tijdsdruk steeds lastiger om hier een hele dag te staan maar ze wil ook geen afscheid van deze mooie streekproductenmarkt nemen. Ik neem het graag van haar over. Waarbij ik blij ben dat ze de eerste keer nog aanwezig is om mij wegwijs te maken. Dat is voor ons allebei wel zo prettig, denk ik.

Wat vind jij nu zo bijzonder aan de Koozaa producten?

Ik ben mij ook steeds meer in koolzaadproducten gaan verdiepen. En ik moet zeggen, ik ben een echte fan geworden. Ik vind de Koozaa-lijn een hele mooie aanvulling in de huidverzorgingsproducten. De producten zijn rijk aan vitamines A en E, die rechtstreeks uit de koolzaadplant komen. Bij andere producten worden ze vaak toegevoegd.

Hoe bevalt de samenwerking tot dusver Lammy?

Heel goed! Martin en ik hebben vorig jaar op het gebied van acquisitie niet kunnen brengen wat nodig is om de omzet te vergroten. En dat terwijl acquisitie natuurlijk heel belangrijk is. We zijn toen samen de discussie aan gegaan. Willen we op het huidig niveau door blijven gaan met alleen maar verkooppunten in de omgeving? Beiden vonden we dit zonde van alle investeringen en energie tot dusver.

We hadden dit ook al eens besproken met Jan, onze Cozalco salesman. Hij had al eens te kennen gegeven dat Jacqueline er wel een mooie uitdaging in zou zien om onze producten te verkopen. Het uit handen geven van de verkoop is wel een dingetje want de Koozaa huidverzorgingsproducten zijn toch een beetje ‘ons kindje’ geworden. Maar hetzelfde enthousiasme bespeurden we ook direct bij Jacqueline nadat we het gesprek met haar zijn aangegaan.

We zijn vorig jaar voorzichtig met elkaar van start gegaan en we zien nu al het aantal verkooppunten gestaag uitbreiden. Hetzelfde geldt voor het aantal uren die zij aan de acquisitie van de verkoop van onze producten besteedt. Wij zien haar dan ook graag bij ons blijven werken, er is echt sprake van een win-winsituatie…

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten uit je verkoopcarrière tot dusver Jacqueline?

De leidinggevende functies die ik heb mogen vervullen door mijzelf verder te ontwikkelen, beschouw ik als hoogtepunten. Wanneer je door knieproblemen afscheid moet nemen van een mooie functie, maar ook van je collega’s waar je jarenlang lief en leed mee gedeeld hebt, dan is dat zeker even slikken. Maar waar deuren dicht gaan, gaan nieuwe open. Dat ik voor Koozaa op pad mag, beschouw ik als een nieuwe uitdaging. Dit is voor mij ook weer een hoogtepunt!

Heb je nog leuke verkoopanekdotes?

Wij hebben onlangs een kapsalon als nieuwe afnemer van onze Koozaa-producten mogen verwelkomen. Zij maken onder andere haarstukjes voor mensen die hun haar door chemo’s zijn kwijtgeraakt. Van haar kregen we onlangs een hele mooie respons want zij krijgt van veel (voormalige) kankerpatiënten te horen dat onze producten heel goed helpen tegen een droge huid. Een droge huid is een van de vervelende bijwerkingen die door chemokuren kunnen ontstaan. Zo kan onze Koozaa-lijn een hulpje zijn in een vervelende periode.

Vooral over de Bodybutter, de Handcreme en de Suikerscrub, horen we enthousiaste verhalen en dat doet ons goed. De producten kunnen voor het hele lichaam worden ingezet. Laatst werd ik persoonlijk benaderd door iemand die via via gehoord had dat de Koozaa-producten goed helpen tegen een droge huid. Het goede nieuws verspreidt zich dus snel.

Heino is voor jou ‘the place to be’?

Ik ben er geboren en getogen en zie mij er niet zo snel meer weggaan. Met zo’n 7.000 inwoners is Heino, gelegen in het Salland, een gemoedelijk dorpje waarin alle belangrijke voorzieningen op het gebied van sport, winkels en scholen aanwezig zijn. Maar ik moet zeggen dat Groningen met al zijn kleine kernen en weidse vergezichten mij ook zeker kan bekoren. Bij ons is het wat heuvelachtiger en er is ook iets meer bebossing.

Nog tijd voor hobby’s?

Daar maak ik tijd voor hé. Ik ben drie keer per week aan het fitnessen waarbij ik de nodige aandacht besteed aan mijn conditie maar ook aan gerichte krachttraining. Dat is goed voor mijn knie. Verder beschouw ik mijn werkzaamheden voor Koozaa ook als een hobby.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Voor een weekje wintersport in Oostenrijk. We gaan al dertig jaar naar hetzelfde gebied waar we in een mooie boerderij logeren. Het voelt voor ons elke keer weer als thuiskomen.

Waar staat Koozaa over 10 jaar?

Martin: ‘Dan staan we nog dichter bij de natuur en is het aantal gebruikers vertienvoudigd!’ Lammy vervolgt: ‘Over tien jaar willen we dat alle wellnesscentra in Nederland onze producten verkopen, zeker de grotere.’ Een ambitieniveau waarin ook Jacqueline zich kan vinden: ‘Tegen die tijd hebben we veel meer verkooppunten in heel Nederland en misschien ook wel in België. Ik zie ons zeker de grens nog wel eens overgaan!’

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik hoop nog lang met Martin en Lammy te mogen samenwerken en ben zeer te spreken over mijn eerste ervaringen. En ik kan alleen maar adviseren om de Koozaa huidverzorgingsproducten te gaan gebruiken, ik vind het superproducten!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69