Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Aftrap jubileumjaar en nog even terugblikken op eerdere edities

In 2024 bestaat de voetbalvereniging Middelstum 90 jaar. En dat wordt groots gevierd. Zie hiervoor het stukje hieronder, opgesteld door jubileumcommissielid Martijn Poort. En dat is alleen nog maar het programma voor de eerste feestavond. Een week later vindt er een mooie jeugdactiviteit plaats en in maart en juni gaan we vrolijk verder tijdens meerdere feestavonden.

Zelf heb ik nog maar vage herinneringen aan het 50-jarige jubileum. Dat is ook niet zo verwonderlijk want ik was destijds nog maar elf jaar. De avond vol met cabaret dat gevierd werd in Zalencentrum Vita Nova, daar was ik zelf niet bij. Wel werd daar voor het eerst ons vv Middelstum lijflied gezongen, ‘Van Colpende tot Coendersweg’. Daar zweven nu nog vinyl-singeltjes van rond. Ook verscheen er dat jaar een jubileumboek vol met foto’s. Die moet hier ergens in huis nog rondslingeren. Ik sta er zelf ook nog in, ik vermoed met het D-elftal van destijds.

De 1994-editie zal ik nooit meer vergeten. Hendrik Schollema trok alle cabaretregisters open waardoor ik één van de spelers was die in een grote circustent waar 700 toeschouwers in konden, en die waren er ook, de voorstelling ‘Piste in de klei’ ten tonele mocht brengen. Met een monoloog voor mijn persoontje in de rol van ‘Alte Klos’ met een levend varken midden op het podium tot gevolg en een prachtige ontlading qua feestgedruis na die tijd. In dat jaar kwam ook een speciale jubileumeditie van het Middelstumer voetbalclubblad uit. Martin Rozeboom en ik togen hiervoor naar de Boerdamsterweg om oud-voorzitter Doeke Doorn aan een diepte-interview te onderwerpen.

Het 75-jarig bestaan in 2009 werd helemaal groots aangepakt. Een jaar van te voren ontvouwde Marcel Verkerk namens de jubileumcie al de eerste snode plannen. Elk elftal moest een eigen zaterdag invullen met activiteiten en Café van Lacum werd middels een plaquette opnieuw opgebouwd aan de Burchtstraat. Man, wat een editie was dat zeg. Met een internationaal trainingskamp in Aurich, Ice-save, de barprietpraat met Harry en Piet en zoveel mooie filmpjes door mijn buurtjes uit de Berkenlaan. En zelfs de feesttent bleef een week langer staan zodat we ook daar nog een mooie feestavond konden beleven.

De 2019 editie staat mij niet zo helder meer voor de geest. Volgens mij bleef het bij één feestavond in maart van dat jaar, georganiseerd door onze activiteitencommissie. Over de 2014-edite kan ik nog wel wat meer vertellen. Ik was toen net begonnen met mijn eigen onderneming en mocht meeschrijven aan een sketch waarbij Middelstum 4 menig Middelstumer voetbalprominent op de hak nam. Met een hoofdrol voor Jacob Pieter Bolhuis in zijn vertolking van Mayko de Graaf…..

Maar dat war einmal. Nu is het vooruitblikken geblazen. Ik ben zeer benieuwd wat de 2024-editie voor ons in petto heeft en wat voor herinneringen dat oplevert. Succes jubileumcie met de voorbereidingen en op naar een spetterend jubileumjaar!

Vv Middelstum trapt op 6 januari jubileumjaar af met nieuwjaarsquiz en optreden Melrose!

vv Middelstum bestaat in 2024 90 jaar en om dit jubileumjaar af te trappen organiseren we op zaterdag 6 januari een spetterend nieuwjaarfeest voor heel Middelstum. Op het programma staat een interactieve quiz waarin je jouw kennis over het dorp Middelstum, de verenigingen maar natuurlijk ook vv Middelstum kunt laten gelden. De avond sluiten we af met een knallend optreden van partyband Melrose! Dit alles is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Hippolytushal! We hopen je dan te zien!

Programma:

16:00 uur – Inloop receptie (alleen voor leden, sponsoren, vrijwilligers van vv Middelstum);

16:30 uur – Nieuwjaarsreceptie (alleen voor leden, sponsoren, vrijwilligers van vv Middelstum);

17:00 uur –  Receptie: eten (alleen voor leden, sponsoren, vrijwilligers van vv Middelstum);

18:30 uur – Start quiz;

20:30 uur – start optreden Melrose;

01:00 uur – Einde feestavond 1

Tijden onder voorbehoud. Check voor meer informatie www.vvmiddelstum90.nl en schrijf je snel in voor de quiz!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69