Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sunsation 2023, Back to the 90’s en 00’s 

Het tweede Sunsationweekend opent op vrijdag 31 maart ouderwets met ‘Back to the 90’s en 00’s’. Terug naar de tijd van roemruchte uitgaanscentra in Middelstum als The Rising Sun en Moonlight. En uiteraard naar de bijbehorende muziek waarbij de toenmalige jeugd volledig uit zijn dak ging.

Die jeugd is inmiddels enige jaren ouder geworden maar zal zich ongetwijfeld verheugen op muziektijden van weleer. Want wie wilde vroeger niet helemaal los gaan op de dansvloer met ‘Children of the night’ van Nakatomi of op al die klassiekers en de girlpower van de Spice Girls? En dat kan nu, wellicht een stukje ouder, strammer en grijzer geworden, weer!

Alice DJ

Het is nog niet zo heel erg lang geleden dat je, of je nou in Europa, Azië of Amerika was, de radio niet aan kon zetten, laat staan een club binnenlopen, zonder ‘Better Off Alone’, ‘Will I Ever’ of ‘Back In My Life’ te horen.

Het begon allemaal in 1999, toen een stel Nederlandse deejays en producers hun onafhankelijke samenwerkingsproject zagen uitgroeien tot een wereldwijd succes met miljoenen verkochte albums en singles. In 2002 besloot de groep echter uit elkaar te gaan. Maar de hits bleven radio- en clubfavorieten.

In 2013 begon er wat te kriebelen, Shakira had interesse in een nieuwe versie van ‘Better Off Alone’ en een maand later belde David Guetta om de ‘killer hook’ van ‘Better Off Alone’ te mogen gebruiken. Al deze nieuwe aandacht leidde er toe dat de oprichters van de groep met een nieuwe zangeres, Ilona, en een kleine naamsverandering weer terug zijn. Alice DJ is Back In Your Life dus en wel op vrijdag 31 maart tijdens Back to the 90’s & 00’s! 

Nakatomi

Tijdens de hardcorehype in de jaren ’90 scoorde Nakatomi Top 40-hits die nog groter waren dan de pupillen destijds. De top 15 doorbraaksingle ‘Free’, nr. 5-hit ‘Sing’ en de ongekende meezing classic ‘Children of the night’ (nummer 2 in de Nederlandse Top 40) moeten een belletje doen rinkelen. Nou ja, boven een bepaalde leeftijd dan.

Nu 90’s feesten en festivals als paddenstoelen uit de grond schieten was de roep om de comeback van Nakatomi niet meer te negeren. ‘Children of the night’ is remastered opnieuw uitgebracht en de originele zangeres, de spontane Angela Vergouwen, is als Nakatomi volledig live gaan touren! 

Brace

Brace brak in 2004 door met de hit ‘Moppie’ van Lange Frans & Baas B. Niet veel later volgde ‘Ik ben je zat’ met Ali B en in 2005 de megahit ‘Leipe Mocro Flavour’ met Yes-r & Ali B. ‘Let’s Go’ met Ali B en Kenny B leverde een dubbel platinaplaat en Buma Award op.

Vervolgens werd het wat rustig rond Brace, maar in 2019 kwam hij terug met zijn single ‘Leugenaar’. Ook was Brace te zien in The Voice of Holland, De Beste Zangers van Nederland en Expeditie Robinson.

De track ‘Van mij alleen’, een samenwerking met Jeffrey Heesen die we op de Klimaatgroep Hollandse Avond voorbij zagen komen, leverde Brace een nieuwe gouden plaat op. Hij is helemaal terug dus in de spotlights en zal als vanouds shinen tijdens Back to the 90’s & 00’s!

Totally Spice: A Spice Girls Tribute

Totally Spice: A Spice Girls Tribute is de Nederlandse Spice Girls tribute band die je terugbrengt in de Spice Girls wereld. Vijf professionele zangeressen zingen de hits van de Spice Girls, waarbij de iconische outfits en originele danspasjes natuurlijk niet mogen ontbreken. Denk aan ‘Wannabe’, ‘Who Do You Think You Are’, ‘Spice Up Your Life’, ‘Stop’, ‘Say You’ll Be There’ en ‘Viva Forever’!

Oftewel: Graaf de outfit van jouw favoriete Spice Girl uit je kast, oefen met je haarborstel voor de spiegel en waan je voor even in de 90’s. ‘I wanna really really really wanna zigazig ha!’ Of zoiets….

DJ Peter Zuidhof

Eigenlijk ging DJ Peter Zuidhof in 2022 met DJ-pensioen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En wat genoot hij met volle teugen van de 2022 editie. In het begin na een paar coronajaren zelfs met een gezonde wedstrijdspanning. Maar die zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon toen de dansvloer voller en voller werd. Sunsation – Back to the 90’s en 00’s kende vorig jaar de succesvolste en drukste editie ooit!

Tussen de verschillende optredens door krijgt u van DJ Peter Zuidhof geen schijn van kans om gas terug te nemen op de dansvloer waar deze avond topsport wordt bedreven. Met schijnbaar achteloos gemak laat Peter zijn publiek mee genieten met allerlei dansnummers. Oude Rising Sun en Moonlight-herinneringen zullen hem ongetwijfeld tot grote hoogte voortstuwen op deze avond vol nostalgie. Een mooie thuiswedstrijd voor hem dus in het Middelstumse!

(Dank Alexander en Michelle voor de input, zie ook www.sunsation.nl)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69