Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Gerda van Bruggen-Venhuizen Uitvaartzorg Zuidwolde

Facebook bracht mij in contact met Gerda van Bruggen-Venhuizen van de gelijknamige uitvaartzorgonderneming. Na enige informatie over het adverteren op de website te hebben opgestuurd volgde een prettig telefoongesprek naar de mogelijkheden. Van u en uw werd het al gauw je en jouw. Uiteindelijk resulteerde het gesprek in een mooie adverteerderssamenwerking en een uitgebreid Babbelen met Bert interview. En nu volgt de overgang naar de Club van 55.

Gerda is geboren en getogen in Bedum en tegenwoordig woont ze in Zuidwolde. Moeder van twee kinderen en inmiddels oma van twee kleinkinderen. Oorspronkelijk werkzaam in de zorg maar een dikke 25 jaar geleden werd ze gevraagd of het vak van uitvaartverzorger niet wat voor haar was.

Haar aanvankelijke scepsis verdween al snel als sneeuw voor de zon want ze bleek er aanleg voor en aardigheid in te hebben. Zes jaar geleden volgde echter een reorganisatie bij haar vorige werkgever, een grote uitvaartonderneming. In plaats van opnieuw te solliciteren naar haar eigen functie besloot ze om voor zichzelf te beginnen. En zo ontstond op 1 februari 2017 Gerda van Bruggen-Venhuizen Uitvaartzorg.

Een stap waar ze tot dusver nooit spijt van gehad heeft. Mede ingegeven door de nodige goede recensies. Iets waar ze heel blij mee is want ze trekt als uitvaartverzorgster toch enige dagen intensief op met mensen in een doorgaans zware periode in hun leven. Ze ziet mensen op hun kwetsbaarst, voert zeer persoonlijke gesprekken en ervaart veel vertrouwen.

Gerda: ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn gedachten en wensen voor de uitvaart kenbaar kan maken. Dat is voor mensen soms moeilijk. Zij hebben tijd nodig. Mensen kunnen door de omstandigheden in de war of vermoeid zijn en niet zichzelf. Daarom neem ik de tijd voor de gesprekken. Niet alles hoeft direct vastgelegd te worden. Een uitvaart die met aandacht en zorg is vormgegeven, doet recht aan de overledene en geeft nabestaanden een beetje kracht mee voor de moeilijke tijd die daarna volgt.’

Haar ervaring, kennis en het goed kunnen luisteren maakt dat zij de wensen van de familie goed kan vertalen naar de door hen gewenste uitvaart. Hoorde zij vroeger nog wel eens ‘Zeg’n joe moar hou ’t mot’, de uitvaart van nu is maatwerk. Gerda richt zich onder andere op Groningen en het Hogelandgebied maar wordt ook gevraagd door mensen buiten deze regio. Het persoonlijke contact en van betekenis kunnen zijn is voor Gerda nog steeds het mooiste aspect in haar werk.

Buiten het zicht van de familie vinden alle contacten en afspraken plaats met iedereen die bij de uitvaart betrokken is. Voor informatie betreft bijvoorbeeld kosten, uw verzekeringen of het vastleggen van uw uitvaartwensen mag u altijd vrijblijvend contact opnemen: telefoon / whatsapp: 06-53170122;  e-mail: gerdavanbruggen@gmail.com.

Babbelen met Gerda

Gerda van Bruggen – Venhuizen Uitvaartzorg, 2017-2020

25 jaar Gerda van Bruggen – Venhuizen Uitvaartzorg

U kunt haar ook volgen via Facebook: Facebook Gerda van Bruggen-Venhuizen Uitvaartzorg.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69