Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ons Washoek Zoutkamp, Anna Beerda

Vlak voor de zomervakantie konden we op de adverteerderpagina van de website reeds kennis maken met Danny Beerda van Beerda Isolatie. Hij gaf toen al aan dat zijn vrouw Anna ook wel belangstelling had in het adverteren. Een echte ondernemersfamilie dus. Waar Danny twee jaar geleden voor zichzelf begon, volgde Anna zijn ondernemersavonturen vorig jaar. Ze had er al wel vaker over nagedacht om voor zichzelf te beginnen maar soms komen dingen bij elkaar en is de tijd rijp.

Dat gebeurde vorig jaar toen de oorspronkelijke eigenaars van Ons Washoek in Zoutkamp aangaven er mee te willen stoppen. Anna kende ze wel want de voetbalkleding van vv Zeester werd er bijvoorbeeld gewassen en daar speelde zij ook een rol in. Zo raar was het dus niet dat de eigenaars Anna polsten om Ons Washoek over te nemen. En dat deed ze na enig nadenken! Daarmee kwam een eind aan haar administratieve werkcarrière bij Heiploeg na eerdere jobs in de plaatselijke horeca.

De overstap naar het ondernemerschap is ook Anna prima bevallen. Ze kan terugkijken op een heel druk jaar. En wel zo druk dat de capaciteit in Zoutkamp niet meer voldoende is. Ons Washoek is dus danig uit haar jasje gegroeid, vandaar dat ze binnenkort overstapt naar het bedrijventerrein Haarlanden in Ulrum. Daar zijn ze net begonnen met de graafwerkzaamheden en als alles meezit is haar nieuwe onderkomen eind van dit jaar klaar waarna ze begin volgend jaar over kan stappen. Maar daarover binnenkort in een uitgebreid interview met haar meer.

Veel campings, hotels, B&B’s en bedrijven uit bijvoorbeeld Lauwersoog, Zoutkamp en Winsum maken reeds veelvuldig gebruik van haar diensten. De te wassen spullen worden opgehaald of gebracht en tijdens de wisseldag vervangen door de gewassen en schone spullen. Ook particulieren kunnen prima bij haar terecht voor bijvoorbeeld de stomerij. Maar ook voor het wassen van dekbedden en gordijnen draait ze haar hand niet om. Tevens kunnen wasparfums bij haar gekocht worden.

Anna krijgt af en toe hulp met haar bedrijfsvoering want alleen is het bijna niet meer te doen. In Ulrum zal de wascapaciteit verdubbeld worden en dan moet er zeker iemand bijkomen. Ook al omdat ze daar nieuwe diensten, zoals het wassen van paardendekens, aan gaat bieden. Een hele uitdaging natuurlijk en ook best wel spannend maar bovenal heeft Anna heel veel zin in de overstap!

Tot die tijd kan iedereen nog bij haar terecht aan de Sluisweg 2D in Zoutkamp. Anna is te bereiken op het nummer 06-53793996. Mailen kan natuurlijk ook via onswashoek@outlook.com. Binnenkort krijgt haar onderneming een nieuwe naam en er komt nog een website. Tot die tijd is ze prima te volgen via haar Facebookpagina https://www.facebook.com/profile.php?id=100076158635919.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69