Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De kersverse hoofdsponsor spreekt, Ben Hoeksema aan het woord dus!

Toen Ben Hoeksema begin 2019 door Martijn Roorda gebeld werd met de vraag of hij met toenmalig voorzitter Rob van der Werf bij hem op de zaak langs mocht komen, spookte er van alles door zijn hoofd. ‘Zouden ze denken dat we als team vals gespeeld hebben? Moet er een bijzondere actie worden opgezet of komt er misschien een vraag over het hoofdsponsorschap?’

Met die laatste optie had deze energieke schilder zich nog nooit beziggehouden maar dat was wel de vraag waarvoor beide heren langskwamen. Tijdens het ‘staatsbezoek’ vroeg hij voor de vorm nog om wat bedenktijd. Maar in zijn hoofd had hij de beslissing allang genomen. ‘Dit was te mooi om te laten lopen. Een hele eer en ook iets wat je gegund moet worden, denk ik.’

Even voorstellen

Ben Hoeksema is met zijn 29 jaar nog steeds een jonge ondernemer. Toch is hij in oktober al tien jaar eigen baas en inmiddels bestaat zijn bedrijf Hoeksema Schilders uit acht personeelsleden. Ben is geboren en getogen in Bedum en ziet zich er niet zo snel weggaan. Helemaal niet sinds zijn partner Roosmarijn van Haag met haar PUURR schoonheidssalon geniet van haar eigen ondernemerschap. Daarbij heeft ze de salon, samen met haar partner Marlous de Blecourt, geweldig aan de draai.

Inmiddels wonen ze met zijn drieën in hun droomwoning even buiten Bedum waar ze in 2020 de trotse eigenaars van werden. Met zijn drieën inderdaad want begin vorig jaar diende zich dochter Suus aan! Zij is inmiddels al weer anderhalf jaar oud.

Hoeksema Schilders

Ben neemt inmiddels als schilder, behanger, glaszetter enz. enz. een kleine vijftien jaar ervaring met zich mee. En nog een leuk feitje is dat hij in de wintermaanden ook nog eens voor de klas staat. In Assen geeft hij namelijk al weer een jaartje of zeven praktijklessen aan jonge schilderstalenten. Zoals hij zelf op jonge leeftijd de fijne kneepjes van het vak leerde van ervaren schilders.

De stap om op jonge leeftijd voor zichzelf te beginnen werd mede ingegeven door het feit dat een schildersbedrijf in Roden waar hij op dat moment voor werkte geen klussen meer voor hem had. Schilder W. Dijkema uit Bedum stimuleerde hem echter om voor zichzelf te beginnen en zette zich daarbij vol toewijding in om er voor te zorgen dat er een vliegende start kon worden gemaakt. En zo richtte hij, samen met Dijkema zijn neef, een VOF op. Na twee jaar werd Ben uiteindelijk enig eigenaar en staat zijn vroegere kompaan inmiddels al jarenlang op de loonlijst.

Ben was negentien toen hij besloot om zich bij de Kamer van Koophandel in te schrijven en voor zichzelf te beginnen. Gelijktijdig kon hij echter ook weer bij een andere schilder starten. Het werd een tropenjaar met ergens ook een dubbele en verborgen agenda want zijn toenmalige baas wist aanvankelijk van niets. Toen Ben hem hierop attendeerde, hoefde hij niet weer terug te komen want concurrentie op de werkvloer was voor zijn toenmalige baas geen issue….

Het deerde hem weinig en in de loop der jaren verkaste hij met zijn bedrijf naar de Verbindingsweg. Daar breidde hij zijn onderneming verder uit met een goed gevulde orderportefeuille tot gevolg en elke keer weer mooie en  gevarieerde opdrachten. Iets wat hem heel tevreden stemt. Elke klant, hoe groot de opdracht ook, is voor hem net zo belangrijk. Ben ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet maar heeft wel een bedrijfvisie voor ogen.

‘Het gaat hartstikke mooi maar aan het aantal personeelsleden zit wel een limiet. Zelf ga ik namelijk regelmatig mee naar een klus en dat wil ik graag zo houden. Want bezig zijn met het schildersvak plus de bijbehorende klantcontacten, dat is het mooiste wat er is. Als ik te groot word dan zou ik misschien alleen nog maar op kantoor achter de PC zitten en dat kan nooit de bedoeling zijn. Want dan ga ik al die andere aspecten van het schilders- en ondernemersvak zeker missen.’

Ben’s voetbalcarrière

Tot zover voorlopig de ondernemer Hoeksema. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn voetbalkunsten? Dat is ook een verhaal op zich. Op 5-jarige leeftijd werd hij namelijk de 500e jeugdlid van CVVB en hierdoor bombardeerde de voetbalclub hem direct tot ‘Pupil van de week’. Afkomstig uit een echte voetbalfamilie (zijn vader, moeder en zus hebben allemaal gevoetbald), en getraind door goede jeugdtrainers, wist hij altijd door te dringen tot het eerste niveau per jeugdcategorie.

In de senioren vond hij aanvankelijk zijn draai in het tweede en later in het derde elftal. Momenteel ligt het voetballen door eerst het coronagebeuren en later een grondige verbouwing thuis al enige jaren helemaal stil. En in die jaren kwam hij er pas achter wat voor een belangrijke plek het voetballen en de sociale contacten in zijn leven inneemt. Hij is dus zeker van plan om het spelletje op termijn weer op te pakken. ‘Uiteraard bij SV Bedum want ik ben ervan overtuigd dat dit de mooiste voetbalclub van het Noorden is!’

Hoofdsponsor

Maar voor die tijdelijke voetbalpauze komt dus iets moois terug, het hoofdsponsor zijn van het Bedrijvenvoetbal Bedum. Ben is een contract aangegaan voor twee jaar met een optie op nog een jaar. Dit nieuws werd gepresenteerd tijdens de sponsoravond voorafgaand aan de 2019 editie. Met als gevolg enorm veel positieve en leuke reacties van de verraste aanwezigen. Zoals hij zelf ook verrast werd door het feit dat Petra Makkes-Venhuizen naar voren geschoven werd als nieuwe voorzitter. ‘Ik ken haar en haar man goed, dus wat mij betreft een prima keus!’

Ben verwacht door dit sponsoravontuur een extra boost te kunnen geven aan zijn naamsbekendheid. ‘Het bedrijvenvoetbal is een heel mooi evenement om je als bedrijf te presenteren. Daarbij draag ik het evenement al jarenlang een warm hart toe. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is dat ik er ontzettend veel zin in heb. En niet alleen ik maar ook mijn medewerkers en ons voetbalteam. Want samen met Van Dijk Keukens & Interieurbouw doen we al een aantal jaren mee met de veldeditie. In 2018 wisten we het toernooi zelfs te winnen. Een prachtig hoogtepunt waar iedere speler met ambitie wel eens van heeft gedroomd!’

En nu de naam Van Dijk gevallen is, kunnen we tot slot nog een facet aan dit verhaal toevoegen. Want samen met Ruben van Dijk is hij ook een van de vele vrijwilligers die aan het toernooi verbonden is. Met als belangrijkste functie voor beiden het zorg dragen voor koud bier uit de tap in de feesthal. ‘Daar dragen we persoonlijk zorg voor!’

Wat Ben betreft mag het toernooi wel drie keer per jaar georganiseerd worden en beginnen we bij wijze van spreken morgen al. ‘Net als het altijd vrolijke en enthousiaste bestuur heb ik er enorm veel zin in! Zeker na twee jaar afwezigheid van dit topevenement.’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69