Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Zaalvoetbalhoofdsponsor Allard Reisiger over RAM Online Marketing en de ondernemersfamilie Reisiger

33 jaar geleden werd Allard Reisiger in Bedum geboren. Zijn studietijd bracht hem naar Groningen en daar woont hij nog steeds. In de Oosterparkwijk om precies te zijn, aan de goede kant van ‘Stad’ waardoor hij snel weer in Bedum kan zijn als het moet. Want daar woont nog veel familie natuurlijk. En daar is het altijd gezellig, zeker tijdens Bedrijvenvoetbal.

Ondernemersfamilie Reisiger

De naam Reisiger is uiteraard wel bekend in deze contreien. Allard hierover: ‘Mijn opa richtte lang geleden aan het Boterdiep Reisiger Verhuur op, een bedrijf dat in Groningen door een oom van mij werd voortgezet. Een andere oom, oom Robert, had zijn eigen bedrijf in steigerhouten meubelen en heeft ook veel voor het Bedrijvenvoetbal gedaan. Helaas is hij ons veel te vroeg ontvallen. Daarnaast had mijn vader een eigen fysiotherapiepraktijk in Bedum, was oom Harry eigenaar van Eethuisje De Scheve Toren en was ook oom Gijs eigenaar van een eigen onderneming.’

Het ondernemersbloed zit dus in de genen van de familie verankerd en Allard zet dit gewoon voort. Hij vond het altijd al mooi om creatief bezig te zijn, bijvoorbeeld met tekenen en het maken van nieuwe logo’s. Een opleiding Communicatie en Multimedia was hierdoor een logisch gevolg. Eerst werkte hij na zijn diplomering nog een tijdje in de horeca maar toen werd hij door zijn vriend Maarten en diens ambitie meegesleurd. Met als gevolg dat eind 2014 RAM Online Marketing werd geboren, waarbij RAM staat voor de eerste letters van de voor- en achternamen van de eigenaars.

In die bijna acht jaar tijd maakte het bedrijf, dat ervoor zorgt dat organisaties online beter gevonden worden, een mooie ontwikkeling door. De taken zijn daarbij goed verdeeld. ‘Maarten is meer van de strategieën en de sales, ik ben meer van de websiteontwikkeling en daardoor vaker op de werkvloer te vinden.’ Op diezelfde werkvloer werd er werk voor het Bedrijvenvoetbal verricht. ‘Toen broer Joop in het bestuur van het Bedrijvenvoetbal kwam, hebben wij voor hen de nieuwe website ontwikkeld, welke ze zelf kunnen vullen met allerlei content.’

Vervolgens kwam het hoofdsponsorschap aan bod. ‘Daar zijn we met RAM Online Marketing direct op ingesprongen. Die van de veldeditie was net vergeven, maar voor de zaalvoetbalvariant zochten ze er nog één. We hebben al veel opdrachtgevers in de drie noordelijke provincies, maar juist in Noord-Groningen valt er nog een wereld te winnen. Hopelijk draagt dit sponsorschap hier aan bij.’

‘We waren enthousiast en wilden zelfs met een eigen team aan het toernooi meedoen. Niet dat we allemaal een voetbalachtergrond hebben, maar onze tien medewerkers zijn wel allemaal sportief en rond de dertig en daarbij gaan we voor de Olympische gedachte. Maar toen was daar dus corona met als gevolg dat er van het hele zaalvoetballen nog niets terechtgekomen is. Je begrijpt dat het enthousiasme even tijd nodig heeft om terug te komen. Het personeelsbestand is inmiddels verder uitgebreid. Misschien kunnen we uiteindelijk zelfs wel met twee teams meedoen als we nog wat meer collega’s aan kunnen trekken.’

Hobby’s

Dat is ook wel nodig want het online marketingbedrijf groeide snel uit zijn jasje en moest daardoor uitwijken naar de Aarhusweg in Groningen waar vorig jaar een groter pand betrokken werd. Er staan nog twee vacatures open die ze graag ingevuld zouden willen zien. Mocht de interesse voor het bedrijf er zijn, neem dan gerust een keer een kijkje op de website www.ram-marketing.nl. Via deze website kom ik ook achter Allard zijn hobby’s. In het verleden was hij meer van het basketballen, tegenwoordig gaat hij voor het boksen en wakeboarden.

Maar hij houdt ook van borrelen. Hij is wel van de gezelligheid dus en kijkt daarom al weer reikhalzend uit naar eerst de veldeditie en later de zaalvoetbalvariant. ‘Het Bedrijvenvoetbal in Bedum associeer ik met het grootste feest dat het dorp rijk is. Ik kom er altijd veel bekenden tegen, zowel in als buiten het veld, en duik na die tijd graag de feesttent in.’ Door zijn collega’s wordt hij als volgt getypeerd: ‘Allard is een betrouwbare, luidruchtige man en zorgt altijd voor een goede sfeer. Maar hij is ook serieus wanneer het nodig is.’ Hoofdsponsor waardig dus! Op naar de zaalvoetbaleditie 2022. Maar gelukkig hebben we begin juli eerst de veldeditie nog…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69