Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Langzaam terug naar het oude nieuwe normaal

Ondanks een gebrek aan slaapuren in de nacht van zondag op maandag zit ik deze ochtend opmerkelijk kwiek achter mijn PC-tje. De zon schijnt uitbundig, het is nog niet overdreven warm en als alles meezit pak ik op de dag dat u dit leest weer mijn eerste vroege ochtendfietsrit mee. Dat betekent dan ook weinig slaapuurtjes maar dat wordt vervolgens gecompenseerd door een prachtig ontluikende natuur.

De weinige slaapuurtjes van vannacht hadden allereerst te maken met het feit dat ik er laat in lag. Het was al middernacht geweest toen de vier klaverjasvrienden van weleer uitgekaart en uitgeteld waren. Exact na een half jaar noodgedwongen kaartpauze, werden de kaarten weer geschud. Maar uiteraard moest er tussendoor ook bijgepraat worden. Want her en der was er binnen ons vriendenclubje wel een en ander gebeurd. En dus lag het kaarttempo niet al te hoog. Wel werden her en der de nodige alcoholische versnaperingen weggetikt, ik ben benieuwd hoe een en ander verwerkt is.

Zelf bezondigde ik mij die avond niet aan nieuwe biertjes. Ik had immers de dag van te voren voor mijn doen, zeker gezien de droogte in de afgelopen maanden, na de voetbaltraining al de nodige biertjes gehad. Die training was overigens een partij waarop tot mijn teleurstelling slecht acht spelers van Middelstum 3 en 4 en VR1 afkwamen. Niet iedereen binnen de voetbalclub was dus even gretig om een keer weer op zaterdag de wei in te kunnen. Mijn voorstel om jong tegen oud te spelen, pakte ook niet helemaal goed uit. Jeugdige overmoed, zal ik maar zeggen.

Maar daarna was het best gezellig. En dat je dan toch weer aan dit nieuwe levensritme moet wennen, bleek wel toen ik ’s avonds de luikjes onder het aanschouwen van een film nauwelijks tot niet meer open kon houden. De vrouw vond het allemaal maar zo zo maar legde zich er al vroeg bij neer door boven in haar eigen serietje te duiken. Waardoor ik het rijk alleen had beneden zodat ik de focus tot wat sportuitzendingen kon verleggen. Zonder daar overigens heel veel van mee te krijgen.

En zo probeer ik langzaam maar zeker weer een beetje te wennen aan het nieuwe oude normaal. Een week eerder werden reeds twee horecagelegenheden aangedaan en ergens leek het mij beter om na de training en het terras hier nog niet een derde optie aan toe te voegen. Langzaam opbouwen was derhalve het advies. Waardoor ik zondag bij de buurtjes fris en fruitjes voor de buis de bizarre verrichtingen van Verstappen kon gadeslaan die een zekere overwinning door een klapband ineen zag spatten. De feestelijke taferelen die volgden toen Hamelton maar zo de bocht miste, zal ik u besparen.

Zakelijk gezien hobbelt een en ander ook lekker door. Het is nu nog vijf weken doorwerken tot de vakantie begint. En dan is het de bedoeling dat we direct op de zaterdag al in de auto stappen naar de Noord-Hollandse kust. Als het goed is dan inmiddels volledig gevaccineerd en op die manier klaar voor de toekomst. Maar voor nu zitten we nog in de Omloop van Bedum interviews en kwam er door de introductie van een cadeaubon cq. waardecheque maar zo een nieuwe impuls binnen bij bert-koster.nl. Waardoor ik reikhalzend uit mag zien naar de eerste ontmoeting met een startende onderneemster die een half jaar gratis adverteren op mijn website kreeg aangeboden.

Tussendoor beleefde ik in dezelfde plaats de start van de eerste halfjaarscheck met Gonnie Smit van de gelijknamige hypotheken en verzekeringen. Wat nog een uitvloeisel is van de kwartaalkeek met schilder Ben Hoeksema. Een mooie manier om even weer bij te praten met de vrouw die mij toen ze met haar onderneming begon ook out of the blue wist te vinden.

En zo tokkelen we dus moeiteloos de nieuwe werkweek binnen. De week waarin hopelijk de laatste hand aan onze nieuwe badkamer kan worden gelegd. Voorlopig is het echter nog rustig in huis. Ik zit alleen nog even te dubben over de titel die boven het verhaal moet komen te staan. Langzaam wennen aan het oude, nieuwe normaal, zou dat nog wat kunnen zijn? Voorlopig heb ik geen beter alternatief. En ik kan er best aan wennen, kan ik u wel vertellen. Weer meer gezellige contacten door de versoepelingen. Man, wat mooi dat het weer kan!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69