Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Halfjaarscheck bij Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen Bedum

Er is wel het een en ander gebeurd toch sinds je start vier jaar geleden?

Is het al weer vier jaar geleden dat je bij mij thuis op kantoor geweest bent voor een interview? Dat zal wel inderdaad want ik ben per 1 september 2017 voor mijzelf begonnen. In de tussentijd is er zeker veel gebeurd. Allereerst ben ik sinds februari 2019 zakelijk gezien verhuisd naar de Molenweg. Ik heb daar een eigen kantoor en deel de bovenverdieping met de medewerkers van Chris Slager Makelaardij, RD&I en Scholtens Assurantiën. We kunnen het prima met elkaar vinden en regelmatig vindt er zakelijk gezien een mooie kruisbestuiving plaats.

Mij is deze stap heel goed bevallen. Je hebt hier veel meer rust om te werken alhoewel thuiswerken ook zijn voordelen had hoor. Maar ik kan niet meer terug want waar ik toen mijn kantoorruimte had, is nu de kinderspeelkamer geworden, haha. Voorheen zat Greetje Medema van Medema Administratie hier op deze werkplek en ik had een keer tegen haar gezegd dat mocht ze de huur op willen zeggen of ze dan aan mij wilde denken. Een paar maand later was het al zover. Het klopt inderdaad dat het pand te koop staat maar wij hebben langdurige huurcontracten dus veel zorgen hierover maak ik mij niet.

In vier jaar tijd heeft Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen een hele mooie vlucht doorgemaakt. Je merkt het gewoon dat de mensen het persoonlijk contact bij de grotere banken missen en ook de bereikbaarheid is een stuk minder geworden. Bij ons weten ze wie ze aan de lijn krijgen en dat werpt zijn vruchten af. Mond-tot-mondreclame doet vervolgens de rest. Al heel snel kon ik het werk niet meer alleen aan. De hoogste tijd dus om mijn jongere broer Frank te polsen of hij samen met mij aan de slag wilde gaan.

Vertel eens wat meer over Frank?

Bij de Rabobank in Groningen hebben we ook al samengewerkt op de afdeling Financieel Advies. Enige tijd nadat ik voor mezelf was begonnen is Frank samen met twee partners een goed lopend café in de stad Groningen gestart dus het viel destijds nog niet mee om hem over te halen. Maar twee jaar geleden was het zover en heeft hij zich laten uitkopen. Hij heeft qua studie een economische en vastgoedachtergrond dus zo gek was het ook niet dat de hypotheek- en verzekeringswereldje weer aan hem trok.

Frank regelt allereerst de schademeldingen en vervolgens de afhandeling hiervan zodat de ‘gedupeerden’ hier geen omkijken meer naar hebben. Daarbij heeft hij alle benodigde diploma’s om een gedegen hypotheekadvies te geven. Ik ben heel blij met deze versterking. We kennen elkaar door en door en zijn beide harde werkers. Ik kan hem dus zonder problemen nog om 22.00 uur bellen als ik met een vraag zit, dat vindt hij geen probleem. Daarbij vertrouw ik hem volledig en hij is een prima back-up waardoor ik met een gerust hart een dagje vrij of vakantie kan nemen.

Frank heeft een groot netwerk in de stad en dat brengt natuurlijk nieuwe connecties en ingangen met zich mee. Meer klanten dus vanuit de stad maar ook de regio van waaruit mensen naar ons toe komen wordt steeds groter.

Wat is de stand van zaken in hypotheek- en verzekeringsland?

Zeker in coronatijd hebben we het heel druk gehad met hypotheekaanvragen. Er zijn in die tijd in de regio heel veel huizen verkocht. Dit heeft tot hoge prijzen geleid. Er staan bijna geen huizen meer te koop en kopers moeten overbieden om überhaupt een kans te maken waardoor het voor starters een heel lastige markt is. Zeker de laatste maanden is de huizenprijs heel snel gestegen. Ondanks dat er minder huizen verkocht worden zijn er nog voldoende werkzaamheden. We kregen veel vragen over het eventueel oversluiten van de hypotheek en veel mensen willen graag extra geld lenen voor een verbouwing.

Ik denk dat het voor veel mensen interessant is om een tussentijdse hypotheekcheck bij ons uit te voeren. Je ziet vaak dat huizenbezitters voor langere tijd een hypotheek afsluiten en er dan vervolgens niet meer naar om kijken. Dat is op zich jammer want misschien is er wel voordeel te halen. Daarbij kun je door zo’n check ook onzekerheid weghalen bij bijvoorbeeld wat oudere mensen die richting hun pensioen gaan en zich afvragen hoe het met hun aflossingsvrije hypotheek zit. Vaak kan ik die ongerustheid heel snel wegnemen door de mededeling dat ze met een gerust hart in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Zakelijk gaat alles naar wens dus, privé hopelijk ook?

Ook daar hebben we geen klagen, je praat met een zeer tevreden en gelukkig mens. Maar ik was maar wat blij dat mijn partner Ronald meer bij huis was doordat het op zijn werk, hij werkt bij een drankenhandel, heel rustig was. Daardoor kon hij thuis bijna alle taken voor zijn rekening nemen, bijvoorbeeld bij het online lesgeven van de kinderen en het thuis zijn bij hen. Ze zijn nog maar 8 en 5 en hebben dus tijd en aandacht nodig. Ik had anders niet geweten hoe ik met de werkdrukte om had moeten gaan.

Verder nog (leuke) ontwikkelingen?

Ik ben inmiddels bordsponsor geworden bij SV Bedum en alle kantinemedewerkers lopen rond in een polo met daarop mijn naam. Daarbij ben ik shirtsponsor geworden van de dames van het volleybalteam Dio 5. Helaas zijn die tenues nog heel weinig gebruikt maar ik vind het leuk om op deze manier wat voor het dorp terug te doen want veel Bedumers weten ons inmiddels te vinden.

Zelf heb ik in november 2019 tijdens de wedstrijd SV Bedum – VV Middelstum een van mijn kruisbanden afgescheurd. Het voetballen zit er voorlopig niet meer in en dat is een groot gemis. In plaats daarvan ben ik nu 2 a 3 keer per week aan het hardlopen. Wel in een rustig tempo hoor. Niets is voor mij zo leuk als zelf voetballen maar dit is helaas niet anders…

Wel je verder nog iets kwijt?

Je komt aan het eind van het jaar maar weer terug voor de volgende halfjaarscheck. Dan kun je mooi kennis maken met Frank. Die heeft vast ook wel het een en ander te melden. Samenvattend kun je concluderen dat je met een tevreden en blije onderneemster hebt gepraat!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69