Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Werken is voor Peter Zuidhof topsport

Het viel niet mee om Peter Zuidhof voor de microfoon te krijgen. Gelukkig kon het nog wel op een maandag vlak voor een drukke periode. Toen ik voor zijn deur stond, kwam hij met zijn bus de bocht om scheuren om mij vervolgens mee te nemen naar een klus. ‘Nog even het licht en het geluid regelen hoor’. Om tussendoor met een snelle bak koffie van wal te steken…..

Muzikale genen

Zes jaar was hij toen Peter Zuidhof in de toenmalige jeugdsoos The Rising Sun in Middelstum al druk aan het plaatjes draaien was voor de vrijwilligers die aan het schoonmaken waren. Ook niet zo verwonderlijk wanneer je bedenkt dat hij uit een zeer muzikale familie komt. Ouders, zusters, ooms en tantes, neven en nichten zijn bijvoorbeeld zeer actief (geweest) bij de plaatselijke muziekvereniging Concordia. En broertje Eling draait net zo makkelijk als zijn oudere broer menig feestzaal plat.

Op zestienjarige leeftijd mocht hij voor het eerst een avondje draaien in de kelder van The Rising Sun. Niet veel later nam hij ook met opvallend veel gemak de microfoon ter hand. Daarna werd hij een graag geziene DJ in discotheken en bars in de buurt. DJ Peter Zuidhof was geboren. En de DJ werd presentator toen hij een eigen radioprogramma kreeg bij Radio Midden Groningen. Ook in Moonlight was hij vaak te vinden, de bar-dancing in Middelstum waarvan hij ook nog twee jaar eigenaar was. We hebben het nu over de jaren 2004 t/m 2006.

Disco-n-Action

Dit was toen al onderdeel van zijn eigen onderneming Disco-n-Action, Peter’s bedrijf dat in 2001 het levenslicht zag. Disco-n-Action is tegenwoordig uitgebreid tot een volwaardig entertainment bedrijf dat menig (bedrijfs)feest, zakelijk event, bruiloft of dorpsfeest weet op te vrolijken. En niet alleen door zelf te presenteren en plaatjes te draaien (de passie die 34 jaar geleden begon, is er dus op zijn 40e nog steeds) maar ook door de verhuur van allerlei materialen op het gebied van licht en geluid. Peter denkt ook op facilitair gebied met de mensen mee.

Waar je dan aan moet denken? Licht en geluid voor een beursstand, vergadering, congres of presentatie bijvoorbeeld. Maar ook voor een beamer, plasmascherm of een ander projectiemiddel kunt u prima bij hem terecht. Zelfs voor grote en professionele lichtshows draait hij zijn hand niet meer om. Disco-n-Action is net als zijn baas volwassen geworden en werkt nauw samen met diverse partners. Dit leidt tot mooie samenwerkingsverbanden, waardoor Peter volledig kan ontzorgen. Bij het totaalplan hoort ook inrichting, aankleding, decoratie en organisatie. ‘Ideaal, de klant heeft één aanspreekpunt, die alles van idee tot uitvoering begeleidt.’

Werken is topsport

‘Nederland moet meer bewegen, maar dat geldt niet voor mij. Ik ben wel lid van een sportschool maar kom er nooit. Wel vaak in allerlei sporthallen maar dan om een feestje te bouwen of om deze om te bouwen naar een voorlichtingshal. Maar het werk wat ik doe is topsport hoor, zeker in de kleine uurtjes. Ik moet mij soms in onmogelijke posities wringen om het apparatuur te installeren. Laatst zat ik met mijn hoofd klem in een hekje op een bovenverdieping.’

De Omloop van Bedum kent hij nog van vroeger. ‘Toen moest ik met de fiets omrijden om op school te komen.’ Vorig jaar wist een bestuurslid hem te overtuigen dat hij ook tijdens de ronde zijn kunsten moest gaan vertonen. En zo stond hij in de reclamekaravaan op een promowagen van Peter Wieringa plaatjes te draaien om Bedum in een feeststemming te brengen. Iets waar hij later die avond voor Hotel Gemeentehuis lekker mee door ging.

Zelf is Peter meer van de elektrische fiets die tijdens een vakantie op Kreta in bergachtig gebied zijn geld meer dan waard was. Hoewel hij tijdens de Omloop van vorig jaar wel kon zien dat het op een racefiets ook heel hard kan gaan. We sluiten snel af want de plicht roept. ‘Eigenlijk is werken voor mij topsport. Hoeveel uur ik per week maak? Als werk je hobby is dan kijk je niet op een uurtje meer of minder. Maar wanneer ik het bed raak, merk ik dat ik voor die dag wel weer genoeg beweging gehad heb!’

(Foto: Heino Buikema)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69