Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Klaas Everts van Everts Partycatering kan niet stilzitten!

“Ik heb net weer een nieuw bouwproject afgerond. Rond de voorjaarsvakantie is het altijd wat rustiger op cateringgebied en dus plan ik dan jaarlijks een nieuw bouwproject in. Dat kan nu inderdaad want in de zomerperiode, met veel barbecues, zijn werkweken van honderd uur heel gewoon. Gelukkig ben ik niet van het stilzitten, ik moet altijd wat omhanden hebben!”

“Hoe word je partycateraar en wat houdt het precies in? Dat is een interessante vraag. Op 16-jarige leeftijd kreeg ik een baantje in het Trefcentrum in Bedum. Ik merkte toen dat ik graag met mijn handen bezig was. Ik begon in die tijd met het maken van simpele salades en deed dit ook in familieverband. De reacties waren altijd positief en ik kreeg er steeds meer handigheid in.”

En dus stortte Everts zich in de voedselwereld. Na de Hotelschool volgde de HBO-opleiding Food & Business aan de Hanzehogeschool in Groningen. De opleidingen leverden boeiende stages op in Frankfurt en Valkenburg. Everts: “Vooral Valkenburg was bijzonder. Toen ik er kwam, drentelden de medewerkers zenuwachtig rond. Later die dag zouden ze een Michelinster ontvangen. En ik mocht zelfs koken voor de Amerikaanse president George Bush toen die een bezoek bracht aan Nederland. Dat is iets wat mijn vader, Wilte Everts – voormalig burgemeester van de gemeente Bedum inderdaad- , nog altijd graag naar voren mag brengen.”

Tijdens zijn HBO-studie begon hij ook met zijn eigen bedrijf. Dit was in 2006. De nu 32-jarige Everts was toen dus nog maar 22 jaar. “Ik had net een huis gekocht aan de Delleweg in Middelstum. Naast de studie en de verbouwing had ik voor mijn gevoel nog genoeg tijd over om voor mijzelf te beginnen. Kleinschalig inderdaad met een Ikea-keukenblok in de bijkeuken van mijn ouders. De eerste drie, vier jaren had ik het niet echt druk. Maar toen begon het te lopen. En dat zonder reclame te maken!”

Dit was voor Klaas het sein om zijn klein huisje in te ruilen voor een groter pand aan de Oude Schoolsterweg in Middelstum. De grote schuur werd verbouwd tot een bedrijfspand inclusief eigen keuken en wasgelegenheid en de nodige opslagruimte voor koffiepotten, koppen, schotels, heaters enz. enz.. Want de enthousiaste ondernemer kan de totale cateringzorg uit handen nemen als het moet.

Gevraagd naar zijn specialiteiten begint hij met het koud buffet. “Dat gaat mij nog steeds het beste af. Van belegde broodjes voor zakelijke lunches en ontbijtpakketten tot uitgebreide salades voor familiebijeenkomsten. Maar ik ontwikkel mij ook steeds verder op het gebied van het warm buffet. Een stamppotbuffet is relatief makkelijk om te maken maar ook vleesproducten weet ik steeds smakelijker te bereiden. Dat leer ik mij allemaal zelf aan inderdaad. Naast grote klanten als de Hanzehogeschool, AOC Terra en Arriva Touring lever ik ook aan kleinere bedrijven en ook particulieren doen vaak een beroep op mij.”

Vroeger deed Klaas alles zelf maar dat is nu onmogelijk. Zijn vrouw doet de administratie, naast haar baan als logopediste. Een druk huishouden dus waar inmiddels ook zoons Fynn en Gydo, respectievelijk twee jaar en acht maanden oud,  deel van uitmaken. Daarnaast heeft hij nog twee bedieningsmedewerksters en drie afwassers in dienst. En bij topdrukte kan hij gebruik maken van enige familieleden.

Sinds drie jaar verzorgt Everts de catering tijdens de Omloop van Bedum. “Een gezellig evenement hoewel ik door de drukte niet veel van de koers meekrijg. Vroeger had ik zelf een racefiets maar tegenwoordig beperk ik mij tot voetballen. Alleen trainen op de woensdagavond met mijn vrienden van SV Bedum 6. Wedstrijden schieten er door de drukte helaas bij in.”

Het (ver)bouwen in combinatie met duurzaamheid is een grote hobby van Klaas. “Ik heb mijn huidige woning van een G-label opgewerkt naar een A++ status. Door middel van isolatie, veertig zonnepanelen en warmteterugwinning verbruik ik heel weinig energie. Ik heb mij aangesloten bij energiecoöperatie Middelstroom dat zich als doel gesteld heeft om het energieverbruik in Middelstum naar nul te reduceren.” Laat Klaas Everts maar schuiven dus!         

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69