Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Voorzitter Van der Werf: ‘Welkom in de feesttent!’

Het wordt al weer zijn achtste editie als voorzitter. Dit jaar staat de 28e Bedrijvenvoetbal Bedum op het programma. Als altijd in het derde weekend van juni. In 2010 werd Rob van der Werf door zijn neef Vincent Tinga het bestuur binnen getrokken. Wel moest eerst zijn gezin in de besluitvorming worden geraadpleegd. Vooral zijn beide dochters vonden het een hele eer dat hun vader hiervoor gevraagd werd. En dus zal hij donderdag 15 juni ongetwijfeld voor een volle Bedumer voetbalkantine een gretig publiek toespreken om Wim Kieft aan te kondigen. Er zijn mindere openingen denkbaar inderdaad…..

“Waar moeten we het dit jaar over hebben?” Van der Werf is natuurlijk door de wol geverfd en heeft als voorzitter reeds de nodige interviews gegeven. Maar hij benadrukt altijd dat het Bedrijvenvoetbal Bedum groot geworden is door de inzet van heel veel vrijwilligers en sponsoren. Vandaar dat hij eerst ook maar even zijn collega bestuursleden in het verhaal betrekt.

“Dankzij Peter van Dijken kunt u nu dit interview lezen want hij is de verantwoordelijke man voor de communicatie waarbij dit magazine een belangrijk onderdeel is. Secretaris Robert Smit is de man van het ICT-gebeuren maar heeft zijn sporen ook verdiend op het gebied van verslaglegging en het onderhouden van contacten. Hans ‘Hansie, Hansie’ Gras heeft tijdens vergaderingen altijd ‘nog één dingetje’ maar wat wil je ook als je verantwoordelijk bent voor het facilitair gebeuren. Kor Noorlag, inderdaad onze eerste erelid, houdt zich niet beroepsmatig maar zeker wel hobbymatig bezig met het hele horecagebeuren. Vincent Tinga heeft al enige keren aangegeven te willen stoppen als penningmeester maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus ik denk dat we hem wel binnen boord kunnen houden. En met Martijn Roorda hebben we het commerciële geweten van ons bestuur benoemd. Wat wil je ook als je accountmanager bij Autolease Groningen BV bent. Een goed stel hoor waar ik leiding aan mag geven!”

“Wat nu het geheim is van het bedrijvenvoetbal? Ik denk dat we de laatste jaren een evenement neergezet hebben waar jong én oud zich thuis voelen. Dertig teams brengen natuurlijk al 450 voetballers op de been waarbij het jeugdig talent zich laat gelden. Met het 7 x 7 voetbal op een half veld hebben we ook de oudere cracks aan ons gebonden wat het reüniegevoel versterkt. En we willen zeker in de nabije toekomst iets doen met het vrouwenvoetbal. Nieuwe impulsen geven nieuwe energie en dat houdt het bedrijvenvoetbal levendig. De loting op Koningsdag op het plein voor Hotel ’t Gemeentehuis is wat dat betreft een schot in de roos gebleken. Dan begint eigenlijk het aftellen al!”

“Sportiviteit, rivaliteit, gemoedelijkheid, gezelligheid. Zo maar wat woorden die mij te binnen schieten als ik het bedrijvenvoetbal moet kenmerken. De hoogtepunten die ik meegemaakt heb? Ach man, dat zijn er zoveel. Dat begint al tijdens de opbouw op vrijdagmiddag en het gaat door tot de afbraak zondagmiddag. Maar de nazit op zaterdag is een sacraal gebeuren. Het heeft vaak ook iets emotioneels. Want vergeet niet dat er heel veel voorbereidingsuurtjes in de organisatie gaan zitten en dat het elk jaar weer spannend is of het allemaal naar wens verloopt. Als je dan na die tijd moe maar voldaan onder het genot van een gehaktbal en een biertje terug kunt kijken op een geslaagd evenement dan geeft dat een heerlijk gevoel. Laat dan de sterke verhalen en de moppentapperij maar losbarsten!”

“Dieptepunten zijn er eigenlijk niet geweest. Of het moet een beenbreuk van één van de deelnemers zijn. Dat is natuurlijk wel heel vervelend. Bij die pechvogel ben ik nog met een grote bos bloemen langs geweest. Maar verder? De mooie momenten benoemen gaat me makkelijker af. De prijsuitreiking is altijd een feest. Maar misschien heb ik vorig jaar in de feesttent wel het meest genoten toen jong én oud gezamenlijk uit hun dak gingen. Dat deed mij echt wat, hier doe je het voor!”

Wim Kieft, voetbal in allerlei variaties, een Hollandse Avond, ook dit jaar zullen er weer nieuwe hoogtepunten ontstaan. Maar ook dit jaar zal er na die tijd weer kritisch geëvalueerd worden in het bestuur. Want de stijgende lijn die organisatorisch ingezet is, moet vastgehouden worden. Daarom worden ook de verbeterpunten tot in detail besproken. Tot het toiletpapier in de WC’s aan toe. “Laat het feestgebeuren dus maar weer losbarsten, wij zijn er klaar voor!”

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69