Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sunsation 2017, De Klimaatgroep Hollandse Avond

Zaterdag 1 april gaat Sunsation vrolijk verder met de Hollandse Avond. Mede mogelijk gemaakt door Klimaatgroep Holland. In tegenstelling tot voorgaande jaren sluit de Hollandse Avond het muziekfestijn niet af maar in dit geval wel het eerste feestweekend natuurlijk.

Deze avond heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vorig jaar was dit evenement, met een hoog reüniegehalte, zelfs stijf uitverkocht! Het is dus zaak om tijdig kaarten te kopen want op de voorverkoopdag liep het al storm. Ook niet zo verwonderlijk door de heerlijke programmering van de 29e editie van Sunsation. Hierbij wordt ook voor deze editie weer gebruik gemaakt van twee podia in twee verschillende tenten: de Donderende Mainstage en Maartens Feestpaleis.

Lytse Hille

Op negenjarige leeftijd kocht Hille zich een accordeon. Op de lagere school zei zijn meester al: “Het is een muzikaal ventje!” Daarna volgden optredens op braderietjes en markten. Gevolgd door shows in zijn eigen café. En dat was zo’n succes dat hij deze in 2006 verkoopt om zich volledig op de muziek te storten. Een wijs besluit want het gaat momenteel hard met de man uit het Friese Kollum die met ‘Die lach van mijn gezicht’ een grote hit scoorde. Inmiddels treedt hij in het hele land op. En dit jaar dus ook debuterend op Sunsation!

Burdy

De voorverkoopdag van Sunsation op 28 januari was een enorm succes. Of de aanwezigheid van Burdy hiervan de oorzaak was, hij verrichtte de officiële opening, zal altijd wel het geheim van Middelstum blijven. Maar de sympathieke Bert Schaap, alias Burdy, uit Ulrum had er duidelijk plezier in. En hij kan zich verheugen op zaterdag 1 april wanneer hij terugkeert naar het podium waar hij al eerder te zien was. En dat in het jaar dat hij 25 jaar in het vak zit wat onlangs in de Pompstee in Roden groots gevierd is! Ongetwijfeld zal hij een vaste schare volgers weer in vervoering brengen met ‘De vizzers van Zoltkamp’ en ‘Mit mien ogen dicht’ als voornaamste troefkaarten.

Andre Hazes jr.

Behoeft de zoon van de legendarische volkszanger Andre Hazes eigenlijk nog wel enige introductie? Hij is immers al bijna dagelijks op de buis te zien in het SBS programma Rad van Fortuin. Maar daarvoor heeft de organisatie van Sunsation hem natuurlijk niet naar Middelstum gehaald. Zijn album ‘Leef’ sloeg vorig jaar in als een bom en daarmee liet junior zien dat de muzikale genen van zijn vader uitstekend functioneren. Ook de nieuwe single ‘Ik haal alles uit het leven’ heeft een enorme hitpotentie. Een warm welkom dus voor deze jonge zanger!

Snollebollekes

In 1985 werd Snollebollekes geboren onder de rook van Oirschot. Een jaar later werd hij ‘Baby van het Jaar’ van Brabant. En dik dertig jaar later gaan we daar de vruchten van plukken in Middelstum. Nederland maakte massaal kennis met de Snollebollekes tijdens Serious Request 2016. Heel Breda en omstreken ging uit zijn bol tijdens het partynummer ‘Links Rechts’. En wat te denken van het heerlijke ‘Springen Nondeju’. Prachtige humor, onzin, entertainment, muziek en passie voor carnaval- en feestmuziek. Oftewel met Snollebollekes bent u verzekerd van Feest met een hoofdletter ‘V’. En door……

Ancora

Vorig jaar debuterend in Maarten’s Feestpaleis, nu wacht Roy’s Donderende Mainstage op Ancora.  In juni 2013 maakt Nederland door middel van de single ‘Vrij als de wind’ voor het eerst kennis met deze band. Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis waaraan op 29 mei 2015 een nieuw, groot hoofdstuk werd toegevoegd door de release van het 2e album, getiteld ‘Voorbij de horizon’. Vorig jaar verscheen hun 3e album ‘Door weer en wind’.

Ancora trekt met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop veel aandacht. Het motto van deze groep luidt ‘Ancora moet je niet alleen horen, Ancora moet je ook zien!’. Een gegeven dat ze elk optreden meer dan waar maken. En dit jaar wederom op Sunsation.

Feest DJ Maarten

Feest DJ Maarten behoeft eigenlijk geen introductie meer. De vorig edities leidde hij het feest in zijn eigen  Feestpaleis op het 2e Sunsation podium met opvallend gemak in goede banen. Geen wonder dat hij ook in de 2017 editie weer zijn opwachting maakt om de diverse optredens aan elkaar te praten. Tussendoor zal hij zelf  ook de nodige feestnummers aan zijn publiek ten gehore brengen.

Feest DJ Maarten is een van de beste Nederlandse entertainers. Deze knotsgekke DJ schuwt geen enkel middel om de feesttent op zijn kop te zetten. Maffe verkleedpartijen, gekke attributen in combinatie met geniale vondsten zorgen ervoor dat u het niet droog houdt!

Last but nog least: DJ Roy

DJ Roy loves Sunsation, Sunsation loves DJ Roy. Hij is niet meer weg te denken tijdens de Klimaatgroep Hollandse Avond en maakte de opmars aan den lijve mee. Tijdens zijn eerste bezoek aan Middelstum trok deze avond nog geen 1.000 bezoekers. Vorig jaar was de Avond met meer dan 2.000 feestgangers stijf uitverkocht met een krachtige golden shower van bierdruppels vanaf het dak van de dampende feesttent als gevolg!

Dat DJ Roy Keuter één van de meest geboekte, beste en meest gerespecteerde DJ’s van Nederland is, hoef je de  bezoekers van Sunsation dus niet meer uit te leggen. Sterker nog, het feit dat we de Klimaatgroep Hollandse Avond al in het eerste weekend mogen beleven is omdat Roy een week later niet kan. Want ook internationaal kun je hem tegenkomen. Van de Skihutten in Oostenrijk en Frankrijk tot de mooiste en vetste zomerfeesten aan de Spaanse Costa’s. Maar Sunsation staat dus al een jaar van te voren in zijn agenda. Want DJ Roy loves Sunsation en andersom uiteraard ook! Spektakel gegarandeerd!

De kaarten kosten €16,- in de voorverkoop.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69