Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Gerrit Koning contracteert Ten Speed voor Bedumer Winterloop

De organisatie van de Bedumer Winterloop is blij met de steun vanaf het eerste uur van horecaondernemer Gerrit Koning van Grandcafé Koning Fame. Voor Gerrit een logische keuze: “Het KWF/UMCG Kankerresearch Fonds verricht geweldig werk. Voeg daarbij dat iedereen binnen zijn of haar familie- en/of vriendenkring wel eens met deze rotziekte te maken heeft gehad. Dat was voor mij het belangrijkste punt. Daarbij ben ik onder de indruk geraakt van het enthousiasme van de organisatie. In eerste instantie van Klaes Hoekstra alleen dus maar inmiddels zijn hier de nodige gedreven collega’s aan toegevoegd!”

Vanaf het begin werden de slotfeesten in Fame gehouden. Het boeken van de bands gebeurde aanvankelijk door de organisatie zelf. Koning stelde voor om dit over te nemen. Vorig jaar trok de ABBA Revival band een volle zaal. Dit jaar is het hem gelukt om de topband Ten Speed naar Bedum te lokken. Ondanks de nodige concurrentie van allerlei carnavalfestivals. Een band die ongetwijfeld een nog gevarieerder publiek naar Fame weet te lokken want deze band speelt repertoire waarbij jong en oud zich thuis voelt. Koning sponsort het optreden, de kaartopbrengst gaat naar het goede doel.

Gerrit: “We hebben onlangs wat aanpassingen doorgevoerd waarbij we gebruik maken van ‘flexibele muren’. Daardoor is er voor optredens weer dezelfde ruimte beschikbaar zoals jij die in je jonge jaren gewend was. Hierdoor kunnen nu zo’n 500 kaarten verkocht worden. Ik hoop en reken op een groot feest waarbij zowel de organisatie als de deelnemers en iedereen die de Bedumer Winterloop een warm hart toedraagt volledig uit hun dak kunnen gaan. Ikzelf heb er in elk geval een goed gevoel over. Mede door allerlei andere initiatieven, zoals de knipmarathon bij Oké Hairstyling, hoop ik op een prachtig resultaat voor het UMCG Kankerresearch Fonds!”

Voor de (weinige) mensen die niet weten wie Gerrit Koning is, volgt hier nog een korte biografie. Gerrit opende, samen met broer Feiko, op 1 augustus 1979 een cafetaria in Bedum. In februari 1981 leidde dit tot een café/cafetaria en sinds november 1983 zit ‘Fame’ bij de zaak in. Daarnaast bestiert Gerrit nog grandcafé restaurant ‘Bij de Molen’ in Ten Post en restaurant ‘Het wapen van Norg’ in Norg.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69