Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

50 jaar Anne ‘Bruno’ Huitsing

Gisteren werd ik getipt door een lotgenoot. Eén van zijn generatiegenoten zou vandaag 50 jaar worden. Iemand die veel voor het dorp Middelstum doet en betekent. En dus ging ik vanmorgen maar eens op onderzoek uit of aan deze heuglijke dag nog ruchtbaarheid was gegeven. En dat viel niet tegen. Het levert een prachtig plaatje op aan de Grachtstraat waaraan veel aandacht en zorg is besteed. En waarbij zijn hobby’s uitdrukkelijk naar voren komen.

Op 31 oktober 1965 kwam Anne Huitsing ter wereld. Ik ken hem eigenlijk nog beter onder zijn bijnaam ‘Bruno’. En natuurlijk als onvolprezen secretaris van ijsvereniging ‘De Schaats’. Lurkend aan een berenburgje komen op de jaarvergaderingen van ‘De Schaats’ de mooiste volzinnen uit zijn mond. Maar het schrijven is niet zijn grootste hobby. Want zijn passie zit in het gemotoriseerde gedeelte van deze aarde. Anne mag graag sleutelen aan auto’s en motorrijden. Volgens mij was hij vroeger ook regelmatig aan het autocrossen…Anne houdt van snelheid dus en denderde vroeger op het voetbalveld ook altijd langs de rechterflank.

Tegenwoordig zie ik hem regelmatig bij garage Pier waar hij ongetwijfeld met zijn hobby bezig is. Mooi voor het dorp ook, mensen met gouden handjes. Want moet er wat georganiseerd worden dan is Anne er bij voor het leveren van hand- en spandiensten. Daarbij is het ook handig dat hij bij de gemeente Loppersum een uitvoerende taak verricht want het benodigde materiaal is vaak geen probleem. Hoe Anne ‘Bruno’ is geworden is mij niet helemaal helder. Maar dat hij van gezelligheid, een dansje en een biertje op zijn tijd houdt des te meer. Doet niets, er zijn slechtere eigenschappen. Ik wens hem, zijn familie en vrienden vandaag een prachtige verjaardag toe! Maak er wat moois van, maar dat moet geen probleem zijn….. 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69