Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

DJ Roy loves Sunsation, Sunsation loves DJ Roy

Huwelijken komen.

Huwelijken (ver)gaan.

Maar de liefde tussen DJ Roy en Sunsation

Blijft altijd bestaan….

 

Het is al weer voorbij, editie 27 van Sunsation zit er op. Gevoelsmatig denk ik dat het een topfestijn geweest is. Gisteren was een zwaar dagje voor ondergetekende. Great Pianos was wel niet de drukst bezochte avond maar wat Middelstum nog niet kent dat vreet het niet. Wel kunnen 350 ambassadeurs uitdragen dat het concept waarbij de muzikanten op verzoek nummers spelen een mooie is. Waardoor wellicht volgend jaar nog meer toeschouwers zich kunnen vergapen aan het heerlijke pianogeweld.

Een en ander had wel tot gevolg dat er genoeg ruimte lag om de bar te bereiken en dat hebben we geweten gisteren. Het een kater noemen, gaat wat ver maar de dag verstreek ietwat moeizaam. Daarom wel zeer content met de 90 minuten en de 1-4 overwinning op Omlandia Ten Boer. Over de 2 gemiste dotten van kansen zullen we het maar niet meer hebben….

Deze momenten werden gisteravond en nacht weer weggespoeld tijdens de Hollandse Avond. Het oogde ongelooflijk druk hoewel het door het inzetten van de 2e feesttent en het grotere festivalterrein toch zeer ordentelijk verliep. ‘En steeds weer huil je, dan zie ik je tranen’. Een heerlijke tranentrekker van Lucas en Gea als welkomsklanken toen we de tent binnen kwamen zetten.

Een weerzien met oude bekenden tot gevolg hebbende. Het Hoogeland leek massaal uitgevlogen te zijn om het warme Sunsationnest aan te doen. In de kleine feesttent zetten onder andere DJ Maarten en regionaal favoriet Stevan de bloemetjes buiten en de tent in vuur en vlam. Op het grote podium kwam ik er achter dat Monique Smit stiekem al weer vijf maanden zwanger is waardoor Sunsation voorlopig één van haar laatste optredens zou zijn……

De avond gleed soepeltjes de nacht in en Jettie Pallettie, wie kent haar niet, was de voorbode van het mooiste uurtje Sunsation. De ware festivalganger spoedde zicht richting podium om nog één keer alles uit het vermoeide lichaam te persen. Sinds 7 jaar is DJ Roy de absolute uitsmijter en de kers op de taart. Dubbel genieten geblazen en de feesttent vulde zich met een ongekende energielevel….

En dan volgt een klein momentje die ongetwijfeld opgeslagen kan worden in de hoogtepuntenkoffer van Sunsation. Trots meldt Roy dat hij 7 jaar geleden debuteerde op Sunsation voor 900 man. Twee jaar geleden waren dat al 1450 feestvierders, vorig jaar 1700 en dit jaar maar liefst 2200! Een diepe buiging naar de ‘toevallig’ op dat moment op het podium staande programmeur was een prachtig kippenvelmoment! Wow, 2200 man! BAM!

En dus was dit een heerlijke avond om Sunsation 2015 af te sluiten. Ook een diepe buiging van een trouw festivalganger naar alle vrijwilligers die dit elk jaar weer mogelijk maken! En die Sunsation langzaam maar zeker uit laten groeien tot een begrip in Noord Nederland. Dinsdag is alles weer opgeruimd en keert de rust terug in Oosterburen. Alsof er niets gebeurd is. Wat rest zijn de mooie herinneringen, de foto’s en de aftermovie…… 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69