Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Trotse ouders

Vlak voor het weekend kreeg ik wat foto’s in de mailbox van een trotse ouder. In een eerder stadium vroeg hij aan mij of ik wat aandacht wilde besteden aan het feit dat zijn zoon met het B-ensemble van de malletband van Concordia Nederlands kampioen was geworden. Uiteraard wilde ik dat graag doen. Inmiddels is het bericht ook al via diverse andere kanalen door de sociale media verspreid.

Mosterd na de maaltijd? Dacht het niet want het is natuurlijk nog steeds een prestatie om trots op te zijn. En hoewel ik niet veel verstand heb van muziek maken, weet ik wel dat je niet zomaar Nederlands kampioen wordt. Daar moet je echt wel wat voor doen! En als je na maanden trainen dan in de prijzen valt dan is dat natuurlijk geweldig! Ook iets om ruim een week na dato nog eens lekker van na te genieten.

‘De muziekvereniging Concordia is trots op de band en dirigent Richard Gerringa. De band bestaat voor het merendeel uit jeugdige spelers die opgeleid zijn door de eigen dirigent. Het B-ensemble is een hele mooie basis van waaruit de spelers doorgroeien naar de “grote” band. Het behalen van het Kampioenschap is met recht een felicitatie waard. Op weg naar het kampioenschap is er hard gestudeerd en ook een studieweekend (mede mogelijk gemaakt door de firma Robbe en Total Ship Supply) georganiseerd. Alles is uit de kast getrokken en dat bracht de groep tot dit mooie resultaat.’ Aldus de website van Concordia.

Ik kan mij voorstellen dat de ouders van Chantal de Boer uit Winsum ook heel trots zijn. Chantal werd zaterdag winnaar van de Junior Dance 2015. Ik had haar vader enige weken eerder benaderd met de vraag een gastcolumn te schrijven. Hij gaf toen aan het enorm druk te hebben met het realiseren van de dromen van zijn dochter. Zeer waarschijnlijk is zaterdag een grote droom uitgekomen. Chantal kennen we ook in Middelstum want vorig jaar danste ze nog tijdens de braderie samen met Lyanca Holtman om geld in te zamelen voor het WK hiphop/streetdance in Schotland. Een tweede plaats was toen hun deel. Laatst zag ik Chantal nog dansen bij Donar.

Mooi dat het harde werken beloond wordt. Het Hoogeland kan trots zijn op hun jeugd. Maar bovenal staat natuurlijk het (spel)plezier voorop, veel belangrijker dan welke prijs dan ook. En dat spat gelukkig van de foto’s af…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69