Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wonderfull days, heerlijk thuiskomen op Sunsation!

Zou de organisatie blij zijn wanneer ik schrijf dat ik mij gisteren als betrekkelijk ‘oude zak’ zijnde tijdens het Dance Event kosterlijk vermaakt heb? De laatste jaren pikte ik vaak even plichtmatig een uurtje mee voor het chaperoneren maar was ik blij dat ik weer naar huis kon. Maar gisteren genoot ik van allerlei heerlijke vibes waardoor de kleine uurtjes met gemak bereikt werden.

Dat begon al met Kraantje Pappie. Generatiegenoot Vincent Kamphuis van Revasign meldde mij al dat dit optreden de moeite meer dan waard zou zijn. En dat was zeker het geval! Kraantje en sidekick Pappie (of werkt het niet zo?) wisten de tent volop in beweging te krijgen en gingen zeer succesvol de interactie aan met het publiek dat op den duur zelfs letterlijk en figuurlijk aan hun voeten lag….

Daarna was het de beurt aan de Hilversum House Mafia. ‘Womanizer’ Domien Verschuuren en de op Sunsation dubbel thuiskomende Tjitse Leemhuis genoten zichtbaar van hun ‘werk’. Ik heb helaas niet alles van hun optreden meegekregen want ondertussen nam in de grote feesttent Charly Lownoise met zijn heerlijke happy hardcore muziek mij mee terug naar de prachtige jaren 90 (Moonlight) tijd. En dus kwamen ook mijn beentjes los op de dansvloer. Wonderfull days!

De cola bb-tjes deden ondertussen hun werk dus ook het laatste uurtje vloog voorbij. Rond half 2 kon ik nog even praten met programmeur Eling Zuidhof die langzaam maar zeker in de ontspanmodus kwam en zeer tevreden was. Door de mooie programmering in de kleinere tent en de herinrichting van het middenterrein met gezellige zitbankjes werd de ‘druk’ wat van de grote feesttent afgehaald waardoor het allemaal wat relaxter overkwam. Volgens mij is de avond zo goed als incidentenvrij verlopen, ook door de duidelijk zichtbare politie en overige hulptroepen bij de ingang….

En dus kunnen we terugkijken op een succesvol verlopen eerste weekend. Een diepe buiging naar alle vrijwilligers van Sunsation. Het was een prachtig opstapje naar deel II. Want ook het tweede weekend is de moeite meer dan waard. Met het Great Piano’s spektakel op de vrijdag en de absolute Hollandse Avond kraker als afsluiting. Een avond met doorgaans een hoog reünie-gehalte waarbij menig inwoner van het Hoogeland oude bekenden weerziet om met elkaar een groot feest te vieren. Het kan haast niet maar……The best has yet to come?!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69