Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

KOM DUIKEN BIJ HET RONOSTRAND

De blaadjes vallen alweer van de bomen, de dagen worden korter, en de temperatuur daalt. Kortom: Langzamerhand komt het einde van 2014 in zicht en dus ook het nieuwe jaar, dat sinds een aantal jaren wordt ingeluid met de door de Werkgroep Tsjernobyl georganiseerde Ronostrand Nieuwjaarsduik.

De organisatie van de Ronostrand Nieuwjaarsduik, een van de meest ludieke evenementen van de gemeente Noordenveld, heeft voor het eerst van Unox, (o.a. de organisator van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen) het predicaat “serieuze Nieuwjaarsduik” gekregen.

Sneeuw, regen, wind of zelfs een mooie ijsvloer, niets van dat alles zal de deelnemers op 1 januari weerhouden te water te gaan. Wees een bikkel, treedt uit je comfortzone en geniet van een heerlijk koude en stoere start van het nieuwe jaar. Om 15.00 uur zal een bekende Roner het startsein geven. Voor de leukst uitgedoste duiker is een leuke prijs. Verder is er tijdens het duikevenement een verloting met prachtige prijzen.

Onze gewaardeerde opperspreekstalmeester is dit jaar Ferdi Hendriks. Ferdi heeft een lange historie met Tsjernobyl kinderen en is jaren lid geweest van de werkgroep. Aukje de Groot, een bekende gymlerares uit Roden, verzorgt wederom de warming-up. Het is elk jaar weer een hartverwarmend moment als de deelnemers zich op het strand ‘warmlopen’ op de door DJ Jeroen verzorgde muziek. Intussen kunnen familieleden, vrienden, kennissen, buren en geïnteresseerden een mooi plekje zoeken vanwaar ze het spektakel goed kunnen volgen.

Om warm te blijven of weer warm te worden, worden alle bikkels getrakteerd op een gratis kop erwtensoep of een halve worst. Daarnaast ontvangen de deelnemers de beroemde UNOX duikmuts en het 2015 vaantje als herinnering aan de heldendaad.

Deelnemers komen al lang niet meer alleen uit Roden, maar uit het hele noorden van het land. Elk jaar groeit het aantal deelnemers dan ook gestaag en dat is een prachtige ontwikkeling. Het is een mooie traditie dat jong en oud het leuk vinden om elkaar op nieuwjaarsdag op zo’n stoere manier te ontmoeten. De organisatie weet zich ook dit jaar gesteund door de Reddingsbrigade Groningen en EHBO Noordenveld. Zij zullen zorg dragen voor de noodzakelijke veiligheid op en rond het strand tijdens het evenement.

En natuurlijk is de opbrengst weer bestemd voor Wit-Russische kinderen. De Werkgroep Tsjernobyl is een initiatief van de Stichting Oost-West Kontakten.

Met vriendelijke groet, Henk-Jan Hofman

Mocht je willen weten wie Henk-Jan Hofman is, check: Henk-Jan Hofman

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69