Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Rariteitenkabinet, deel II

We zijn en blijven een apart stel met ons allen. Ik kan er niets aan doen dit te moeten constateren. Waarschijnlijk kan ik zelf ook zo in dit rariteitenkabinet meespelen maar dit terzijde. Het is altijd gemakkelijker anderen af te zagen en te zeiken natuurlijk. Maar waar te beginnen? Het Eurovisiesongfestival? Ik betrapte mij er zelf op enthousiast te raken door dit commercieel fenomeen. Na aanvankelijk massaal Ilse en Waylon afgekraakt te hebben, sloeg de stemming om toen ‘we’ na de voorrondes prompt tot kanshebber gepromoveerd werden. Mede dankzij allerhande bijzondere cameratechnieken, kwam ik achter toen ik naar RTL Late Night keek. Tweede plaatsen tellen vaak niet, maar hier was niets mis mee toch? De hamvraag blijft natuurlijk rondzingen, wat als er geen vrouw met baard had meegedaan…

Wat als Robben 4 jaar geleden die bal er in geschoten had? Waren we dan wereldkampioen voetbal geworden? Niemand die het met zekerheid kan zeggen. Wel verklapte Joël Veltman dat we allicht op een 5-3-2 systeem over zullen stappen tijdens het nakende WK. Sinds kort ook wel het Feyenoord-systeem genoemd. Sinds wanneer ontwikkelen Rotterdammers nieuwe systemen, vraag ik mij vertwijfeld af? Wereldnieuws en zeker in Nederland. Of gewoon een geprogrammeerde verspreking, ingegeven door (binnenkort) Sir Louis himself, om iedereen zand in de ogen te strooien?

Rehwinkel dook ook weer op in het nieuws. Hij schijnt zich op te houden in of rond een grachtengordel in Amsterdam. De vlucht naar de Ramblas is ten einde. Zijn geambieerde functie in Barcelona bleek inderdaad niet meer te bestaan toen hij zijn burgemeestersketting aan de wilgen hing. Gelukkig hebben we de wachtgelden nog.

Ook ons kabinet maakt er weer een potje van. Eerst allerlei verzorgingshuizen sluiten en als midlife Nederland massaal hun ouders in huis opgevangen heeft dan deze mensen hoogstpersoonlijk aan alle kanten korten. Slim hoor, of toch gewoon een flikkerstreek? Een Rooitje voor Rutte in navolging van het Kwartje van Kok, een woordspeling die in menig grensstreek nog harder aankomt. Om zijsteek onder water van te krijgen. Wie het weet mag het zeggen.

Ook in Nijmegen zijn ze ten einde raad. Het is ook wat, heb je met pijn en moeite het zijden draadje van lijfsbehoud gepakt middels een zwaarbevochten gelijkspel tegen freewheelend landskampioen Ajax, word je er alsnog uitgekegeld door de nr. 16 uit de Jupilerleague. Dat doet pijn, al zal er waarschijnlijk ergens in Nederland een Pastoor te vinden zijn die in zijn vuistje lacht. Geen Limburgse pastoor waarschijnlijk want de eredivisie zonder ploegen met zachte G smaakt als een vlaai zonder kersen. Droog Brood met water dus voor onze zuiderlingen…

Zouden de NS schoonmakers nog in staking zijn? Wat een zooitje maken we er eigenlijk van toch, als we aan het treinen zijn?! Volgens mij sporen we soms echt niet. Dat moet ook het kantoorpersoneel van de NS gedacht hebben toen ze vanachter hun beeldschermpje met een vuilniszak de trein ingestuurd werden om orde op zaken te stellen. Wat een viespeuken, zijn wij Nederlanders toch! Zouden we dit thuis ook doen?

Zou ik mijzelf eerst genoeg afgereageerd hebben? Of moeten we toch nog even op zoek naar de graaier van de week? Ook zo’n heerlijk populair itempje om mensen af te zeiken. Er schiet mij op dit moment echter geen potentieel slachtoffer door mijn hoofd, maar even een weekje wachten dus. We eindigen maar met het weerbericht. Gewoon omdat dit traditie is. Maar ook omdat het aankomend weekend weer zonnig dreigt te worden. En dat is iets waar we ons in kunnen laven, een heerlijk vooruitzicht. Dan kunnen we dit geneuzel mooi, langzaam opdrogend, laten bezinken…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69