Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Vakantie-voorbereidingsnieuws 2007

 

(Uit het Middelstummer clubblad met veel vakantie-anekdotes)
Redactioneel
Altijd lastig zo’n eerste redactionele bijdrage in het nieuwe seizoen vooral als deze al rijkelijk laat uitkomt. Graag wil je nog even terugblikken op alle vakantieperikelen maar dit is voor de meesten al lang weer voltooid verleden tijd. Ook alle trainingen en wedstrijden zijn al weer lang en breed begonnen dus dan is het terugblikken helemaal lastig. Maar toch ook tijdens de zomerstop kom je maar nauwelijks los van de club en de leden. De slotdag was op 16 juni en daarna volgde er nog een schoonmaakdag op de 23e juni. Vele handen maakten licht werk en al met al werd het een gezellige drukte. Daarna was het sportpark toch echt enige weken gesloten. 
Gelukkig kom je elkaar overal weer tegen zoals bij de wedstrijd Hunsingo – FC Groningen. Dan hoor je ook de laatste anekdotes weer die je doorgaans in de wandelgangen en in de kantine hoort. Zo maakte de FC Kantens het behoorlijk bont in Duitsland alwaar de Formule 1 wedstrijd op de Nürnbergring bezocht zou worden. Met de (dure) toegangskaarten op zak werd op een zondagmorgen in juli vol goede moed de weg richting Nürnberg gezocht. Helaas blijkt deze race niet in Nürnberg te worden gereden maar 400 km. noordwaarts. Dat is op zich nog niet zo erg tenzij je al in de buurt van Nürnberg zit en nog weer terug moet en ook nog in de file terechtkomt waardoor je niets meer van de race ziet. Op dat moment verlang je nog heviger naar het begin van het voetbalseizoen. 
Zelf ben ik met de jeugdsecretaris en de buren naar Portugal geweest maar ook daar kom je bekenden tegen. Zo zijn Frans en ik nog even op bezoek geweest bij wedstrijdsecretaris Medema en zijn gezin. Door het intensieve SMS-verkeer van Medema met het thuisfront ben je zo weer op de hoogte van de laatste ins- en outs binnen de voetbalclub. Vanuit Kos druppelen de geruchten al weer door dat Keessie van der Naald tijdens zijn eerste vakantiedag al weer stijf rood verbrand is….. Maar aan alles komt een eind en terug in Nederland zitje zo weer in het ritme van de eerste trainingen en bekerwedstrijden. Alles moet weer op gang komen en dit leidt tot de nodige opstartproblemen middels personele bezetting en overige rompslomp. 
Gelukkig ook hier weer de nodige anekdotes. Zo speelde het 4e elftal een bekerwedstrijd tegen CVVB geleid door een vrouwelijke scheids van halverwege de 40. ‘Dag Frans’, hoorden we haar in 1 keer tegen Frans de Bont zeggen, ‘toch ook wat jaren ouder geworden’. De toon was hiermee gezet want het bleek om een oude busvriendin van Frans te gaan. ‘Je moet op toneel gaan’, sprak ze Frans nog even teder toe nadat hij theatraal ter aarde stortte na een vermeende overtreding. Frans liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, poortte in de 2e helft een tegenstander in het strafschopgebied om vervolgens een beslissende assist te geven. ‘lk weet je wel te prikkelen, he Frans’ zei ze en u begrijpt dat zijn medespelers hier de humor wel van in konden zien. 
Inmiddels is het seizoen al weer enige wedstrijden oud. Gelukkig zijn er tal van positieve punten te ontdekken. Werd er in het vorige clubblad nog gesproken over vele vacatures, inmiddels zijn er al de nodige ingevuld. Zo traint Marten Hovenga maar liefst 3 selecties (B+C-selectie en de A- junioren) op de dinsdag, woensdag en de donderdag. Jeanette Hofman had de ambities om hogerop te gaan voetballen bij Hunsingo maar kon het waarschijnlijk na de promotie niet met haar geweten verenigen om te vertrekken en traint inmiddels de dames (en voetbalt zelf mee op zaterdag). Martin Roetert keert na jaren afwezigheid weer terug als begeleider samen met Klazien. De eerste resultaten zijn zeker niet slecht te noemen. Verder heeft het eerste elftal een nieuwe begeleider. Bestuurslid Medema traceerde Gerard in het huiskamercàfe van Tinus en Eeke en inmiddels is hij manusje van alles en rechterhand van de nieuwe trainer Bert de Vries die zich in dit clubblad aan u voor zal stellen (Gerard bewaren we voor de volgende keer, hij moet nog even bijkomen van de vliegende tackle van Medema die hem als vlaggenist meenam in een volgens Grijpskerkse insiders te harde tackle). 
Ook bij de jeugd heel veel positieve ontwikkelingen. Zo zijn er bij de F- junioren al weer zoveel nieuwe jeugdleden bijgekomen dat er een 3e F team de competitie ingaat. Ook zijn alle jeugdteams van nieuwe tenues voorzien door het bedrijf van Harry Vaatstra: Klimaatgroep Holland. Het ziet er allemaal prachtig en goed verzorgd uit. Harry bedankt! Tot slot nog even de aandacht voor een nieuwe rubriek in ons blaadje. ‘Babbelen met Bert’ is al vele jaren een veelgelezen rubriek maar richt zich voornamelijk op de seniorenleden. Dit was Wim Timmermans waarschijnlijk een doorn in het oog en hij besloot tot de oprichting van een jonger broertje. De naam was gauw gevonden: Babbelen met Ernie! Spelers van de D- t/m de F-junioren worden hierbij op geheel eigen wijze bestookt met Wim’s vragen. De getalenteerde Sanne Hartsema heeft de eer om als eerste geinterviewd te worden. En zo belooft het weer een interessant seizoen te worden. De redactie wenst eenieder veel voetbalplezier toe met natuurlijk de nodige punten en weinig blessureleed. 
Middelstum, 15 september 2007      
 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69