Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Open sollicitatiebrief DvhN 2011

 

Bert Koster
Berkenlaan 5
9991 EG Middelstum
06-51715098
bertkoster@sunside.nl 
 
DVHN, ter attentie van de afdeling personeelszaken
 
Middelstum, 14 april 2011
 
Betreft: Open sollicitatie verslaggever, columnist.
 
 
Geachte heer/mevrouw,
 
Van je hobby je werk maken. Het is helaas weinigen gegeven. Velen gaan plichtmatig en met een lang gezicht naar het werk om aan het eind van de dag opgelucht en blij weer naar moeders de vrouw terug te keren. Er zit weer een lange werkdag op, op na de volgende. Reikhalzend wordt uitgezien naar het weekend wanneer er even 2 dagen afstand genomen kan worden van de dagelijkse werksleur.
Zelf heeft dit gevoel mij ook wel eens bekropen. Maar hier is per 1 april jl. door een reorganisatie van mijn jarenlange werkgever Vast Bakeries uit Middelstum een einde aan gekomen. Een rare gewaarwording om na 15 jaar trouwe dienst de deur definitief achter je dicht te moeten slaan. Afscheid nemen van je vertrouwde omgeving en collega’s. Afscheid nemen ook van het bedrijf waar je zoveel jaren lief en leed mee gedeeld hebt. Het bedrijf wat je hebt zien groeien van een klein bakkerijtje tot een van de grootste industriële bakkerijen van Nederland.
Aangenaam verrast door de Sonja Bakker hype toen meerdere productielijnen in een keer 7 dagen per week, dag en nacht moesten draaien om aan de gigantische eierkoekvraag te kunnen voldoen. Onaangenaam verrast ook helaas meerdere keren door de steeds roder wordende cijfers. Aviateur uit Broek op Langendijk was onze reddende engel toen een faillissement dreigde maar kondigde direct al een verregaande reorganisatie aan en alle overhead kon naar een andere baan om gaan zien.
 
‘Als een deur dichtgaat gaan er ook weer vele open’. Een wijze spreuk die mijn broer mij troostend toesprak toen hij het nieuws van mijn ontslag hoorde. En ook DE kans om een nieuwe weg in te slaan. Om iets te gaan doen wat je altijd al wilde doen, waar je goed in bent en waar je lol in hebt. Maar wat je nooit gedurfd hebt omdat de veiligheid en zekerheid van een goed vast inkomen ook zo’n lekker gevoel geeft. Dit is de kans om dit te veranderen vandaar deze open sollicitatie. In de hoop en blijde verwachting dat een lang gekoesterde droom werkelijkheid wordt…..
 
Vaak heb ik te horen gekregen waarom ik niet in de journalistiek zit of columns of een boek maak. Mooie complimenten om in je zak te steken. Ik schrijf zeer regelmatig voor allerlei verschillende doeleinden en instanties. PR-stukjes namens de voetbalclub richting kranten over tal van activiteiten. Columns, redactionele voorwoorden en verhalen over allerlei grappige gebeurtenissen en wedstrijdverslagen voor het clubblad van de voetbalclub. Blogs op mijn hyvesprofiel. Wanneer er genotuleerd moet worden bij vergaderingen kijkt iedereen direct naar mij. ‘Jij kunt dat altijd goed en weet er een leuke swing aan mee te geven’. 
Ook in mijn functie als secretaris van het CDA, afdeling Loppersum, heb ik veel mogen schrijven. Notulen van ledenvergaderingen en bestuursvergaderingen, jaarverslagen maken, partijprogramma’s opstellen maar ook tal van persberichten over ledenvergaderingen, kandidatenlijsten en sprekers.
 
Graag zou ik iets voor jullie krant willen betekenen. Als verslaggever, redactielid of columnist bijvoorbeeld. Om mijn passie voor het geschreven woord tot werkuiting te kunnen brengen. Ook ben ik graag bereid om eens wat voorbeelden van verhalen naar jullie op te sturen. 
Ik heb een brede interesse. Van politiek tot sport en van cultuur tot kleinschalig regionaal. Misschien kan ik alvast ingewerkt worden door columnist Jan Wierenga? Ik houd mij warm aanbevolen….
 
Graag zou ik deze open sollicitatie mondeling toe willen lichten!
 
Met vriendelijke groet,
 
Bert Koster
 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69