Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Einde clubblad 2010

 

(De opdoeking van het Middelstummer voetbalclubblad)
In memoriam: Clubblad V.V. Middelstum  
‘Zullen we er maar helemaal mee stoppen?` Het is zo maar een donderdag in april. Ik schrik een beetje van mijn eigen woorden. De samenstelling van kleedkamer 4 is sowieso een unicum. Ik kan me niet herinneren dat ik samen met voorzitter Boskamp en opmaakredacteur en anti-trainingsbeest Eling in 1 kleedkamer gezeten heb voor een gezamenlijke training. Bijna 40 jaar clubbladervaring hakken dan unaniem de knoop door. Het is mooi geweest, het is goed zo! ‘ Toch typerend dat onze eerste gezamenlijke bestuursvergadering tevens onze laatste is’, merkt Eling nog even gevat op. 
Dit seizoen hebben we de frequentie en de oplage al gereduceerd tot 4 x 250 stuks. Toch merkten we dat de hoeveelheid kopij zienderogen terugnam. Dit kan zeker ook met de motivatie te maken hebben van de redactie. Hierbij stimuleert het ook niet dat we na elke publicatie een kleine 100 clubbladen weg moeten gooien. Steeds vaker kwam de vraag boven waar we het eigenlijk allemaal voor doen. Hier komt de groeiende populariteit van onze VVMiddelstum site nog bij waar wekelijks vele wedstrijdverslagen op staan. Een snelle manier van communiceren waarbij je het resultaat direct terugziet. Voeg hierbij nog de oplopende drukkosten en het feit dat steeds minder verenigingen een clubblad uitbrengen en de conclusie is gauw getrokken. Het heeft geen zin om nog langer aan een doodgaand paard te trekken ….. 
Toch is het wel even slikken. Het moet in 1994 geweest zijn toen ik net voor een opslag van het stratenvolleybaltoernooi de vraag van wijlen Hindrik Schollema voor de kiezen kreeg of ik wel zitting wilde nemen in de clubbladcommissie. Gretha Medema was toen de hoofdredactrice en ook Martin Rozeboom had een of andere vage functie. Vele jaren is het clubblad voor mij een uitlaatklep geweest en af en toe pak ik nog wel eens een oude editie uit de kast. Het redactioneel voorwoord is voor mij meestal wat een fotoboek is voor anderen. Een herinnering aan vervlogen tijden maar wel met een goed tijdsbeeld van wat er in die tijd speelde. 
ln de tijd dat Wim Blanken, Pieter Jan van der Laan en Paul van der Laan in de redactie zaten beleefde het clubblad zijn hoogtepunt. Zonnebloem kwam met zijn lentekriebels, Pieter Jan ontdekte zijn literaire gaven via een verhaal over een trap en een lift en de rubriek ‘Opmerkelijke opmerkingen’ (de opvolger van Wist u dat) was met pagina’s vol gevuld. Hoogtepunt was de editie van 96 pagina’s met daarin opgenomen een verslag van de WK concoursdagen van Concordia in Kerkrade door Peter Zuidhof. Toenmalig penningmeester Albert Huizinga vroeg zich af of het ook iets minder kon toen hij de rekening onder ogen kreeg …… Nooit geen verhalen meer over Kwalmerselftallen en het Lelkerdselftal van het jaar. Geen babbelen met Bert meer en dus ook niet meer met Ernie, geen voorwoord van de voorzitter of halfjaarsoverzichten. Gelukkig hebben we de site nog! Aan alles komt een eind, het is goed zo! 
Of het door de droevenis van het clubblad is of door de vele afgelaste wedstrijden durf ik niet te zeggen. Normaal wordt er in het voorwoord altijd wel aandacht besteed aan een elftal die goed presteert. Toch kwam ik er pas vrij laat achter dat het dameselftal op kampioenkoers lag en het op den duur in eigen hand had. Zaterdag 15 mei stond de zenuwslopende laatste wedstrijd tegen Holwierde op het programma. Bij winst waren de dames weer, net als 3 jaar geleden, kampioen! Het werd een zenuwslopende dag ook al doordat tegenstander Holwierde al om 11 uur in de kantine zat terwijl de wedstrijd pas om 14.30 uur zou beginnen. Gelukkig lag de fout bij hun en met heel veel kunst- en vliegwerk konden alle speelsters, trainers en aanhang opgetrommeld worden waardoor de wedstrijd om 12.30 uur kon beginnen. En spannend was het, helemaal toen Holwierde tegen de verhoudingen in op 0-1 kwam. Gelukkig kon het tij tijdig gekeerd worden en wonnen onze dames met 2-1. Een spetterend feest voor de hele vereniging kon gevierd worden. Dames gefeliciteerd en succes in de 4e klasse! 
Bij de jeugd presteerden de C1-junioren geweldig dit seizoen. Op woensdag 19 mei werd de felbegeerde titel middels een 12-0 (!) overwinning op Hunsingo binnengesleept. Het doelsaldo op dat moment van 128 doelpunten voor en 15 doelpunten tegen zegt wat dat betreft dan ook genoeg. De door jeugdvoorzitter Bouma uitgereikte kampioenschaal was dan ook dikverdiend voor de mannen en vrouwen van jeugdleiders Harm Visser en Jacob Ypey. Voor de verrichtingen van ons vlaggenschip verwijs ik u graag door naar het stukje van onze voorzitter. Hopelijk hebben ook heel veel elftallen gereageerd op de oproep voor een evaluatie van het afgelopen seizoen. 
Zo, dat was dat. Rest mij nog eenieder te bedanken die in de loop der jaren zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het clubblad. Ook wens ik eenieder een plezierige vakantie toe. Rust lekker uit zodat er weer fris en fruitig begonnen kan worden aan het seizoen 2010-2011!        
 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69