Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Opa bedankt! 2008

(Uit het Middelstummer clubblad met veel nieuws uit Zoutkamp en omstreken)

Redactioneel

Opa bedankt!

Zoutkamp, 17 mei, 18.00 uur.

Het is gezellig druk tijdens de prijsuitreiking in een kroeg in hartje Zoutkamp als enige spelers van Zuidhorn naar voren komen. Zij vragen een speciaal applaus voor opa die op zijn 69e jaar aangekondigd heeft dat dit zijn laatste wedstrijd was. De hele zaal haakte gretig in en opa was nog lang niet uitgefeest! Bij elk nummer dat de band speelde, schaakte opa weer een nieuwe meid uit de zaal en zwierde en zwaaide dat het lieve lust was.

Aan het eind van het nummer de vrouw uitgeput achterlatend en gretig op zoek naar een nieuw slachtoffer. Wel de schoenen aan de wilgen dus maar nog lang niet aan het einde van zijn latijn. Wat dat betreft hoef ik mijn schoenen nog lang niet aan de wilgen te hangen hoewel sommigen binnen de voetbalvereniging hier toch anders over denken. Dank voor alle mooie woorden, versieringen en het prachtige feest n.a.v. het kampioenschap van het 4e.

En met opa voor ogen ben ik nog maar op de helft van mijn carrière…. Want thuis zitten is ook maar saai en je mist een hele hoop leuke dingen, niet eens zozeer binnen de lijnen maar nog meer daarbuiten. Zo wonnen wij op eerder genoemd toernooi zelfs de Fairplay prijs (tenues aangeboden door Heiploeg!). En daar dit gebeurde zonder de inbreng van onze eigen opa (die dus ook nog makkelijk 16 seizoenen meekan maar helaas door ploeggenoot (B)Okko Wiersema middels een gerichte elleboog in de ribbenkast geblesseerd raakte) die net als teamgenoten Bonne ‘Beleving’ Zijlstra en Geraldinho Lier gruwen van dergelijke prijzen.

Dus opgetogen en met een volle doos met prijzen reden we naar de Korenlaan om daar de felbegeerde prijs af te leveren. Willem lag net in dromenland na een zware wedstrijd in Vita Nova en enfant terrible Pool jr. zag zijn kans schoon en sprong vol op zijn gebutste borstkas. Willem was vervolgens op slag weer wakker….

Tja, voor zulke verhalen en anekdotes doe je het allemaal. En nu we het toch over opa’s hebben, de reüniewedstrijd van het oud eerste elftal tegen het huidige eerste was ook een belevenis op zich. Het oude eerste stond o.l.v. Gerrie Koster en Tiemen van der Laan. Mooi was het om onze verloren zoon Allart Zoestbergen na 4 jaar afwezigheid weer terug te zien op het sportpark! Nog geen steek veranderd trouwens hoewel wel wat rustiger in het veld want ik had nog wel een scheldkanonnade verwacht toen ik er door de kleine Poelemans uitgelopen werd maar daar had hij waarschijnlijk niet meer de puf voor.

Ook waren de gebroeders Kuik weer terug op het oude nest, beiden voetballen het volgend seizoen bij Gronitas. Sieger reist nog regelmatig naar Madrid om voetbalvriend Robben aan het werk te zien en gaat dan na die tijd gewoon op stap met de groten der aarde als Van Nistelrooy, Guti, Raul, Robinho enz.. Tja dan is het toch even behelpen als je met Medema en Zijlstra aan de bar hangt….

En zo is er weer een einde gekomen aan een bewogen voetbalseizoen. Een seizoen waar wederom heel veel gebeurd is. Waren er aan het eind van het vorige seizoen nog veel vacatures, deze bleken aan het begin van het nieuwe seizoen grotendeels opgelost te zijn. Met Bert de Vries en Marten Hovenga als nieuwe seniorentrainers, Martin Roetert en Klazien als nieuwe begeleiders van de dames, Harry Vaatstra’s Klimaatgroep Holland als nieuwe sponsor van de jeugd en Gerard Boekholt als nieuwe begeleider van het eerste elftal.

En met de naam Gerard kom je direct bij de grootste tragedie die zich het afgelopen seizoen binnen onze vereniging voltrokken heeft. Want in november overleed hij plotseling aan een hartinfarct. Een schrale troost was dat zijn verwachtingspatroon voor het eerste elftal (handhaving derde klasse) uit kwam al moest het van ver komen. Maar met een indrukwekkende eindsprint werd toch nog tamelijk eenvoudig klassebehoud afgedwongen. Tiemen van der Laan nam de taak als begeleider van het eerste over en zal volgend seizoen opgevolgd worden door Tim Poppema die door een knieblessure voorlopig niet meer aan voetballen toekomt.

Het tweede kende een uitstekend seizoen en eindigde als 2e met een doorgaans jonge ploeg waar nodig aangevuld met enige routiniers. Het derde kende een loodzwaar seizoen maar middels een memorabele 7-6 overwinning op Lycurgus (na met 4-1 bij rust en 6-2 te hebben achtergestaan) en een gemakkelijke overwinning tegen concurrent Be Quick werd toch nog lijfsbehoud afgedwongen. Het 4e elftal wist het felbegeerde kampioenschap binnen te halen tegen PWC 1 op zaterdag 12 april.

‘s Avonds volgde een spetterend kampioensfeestje waarbij DJ Eling met zware discodreuns de verhitte toestanden nog wat verhoogde. Het vijfde elftal kende ook een goed seizoen en eindigde uiteindelijk als middenmotor. De dames hadden het zoals verwacht zwaar in de vierde klasse na het kampioenschap van het vorige jaar. Hoewel enige tegenstanders zich terugtrokken volgde toch degradatie. Soms was het behelpen met het aantal speelsters ook al door tal van blessures en er moesten af en toe ook zware nederlagen geslikt worden.

Bij de jeugd konden gelukkig weer enige kampioenschappen gevierd worden. De spelers en begeleiders van F3, E2 en D2 worden langs deze weg ook nog eens van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Aan het einde van het seizoen volgden nog weer diverse toernooien en was er nog het altijd gezellige buurtenvoetbal voor de jeugd en de senioren. Op 8 maart werden we bijgepraat over het jubileumjaar middels een gezellig samenzijn in de kantine. Een bewogen jaar dus, geen wonder dat wij snakken naar een zomerstop waarbij eenieder weer de gelegenheid krijgt om bij te tanken…..

Middelstum, 8 juni 2008

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69