Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Club van 50 2009

 

(Uit het Middelstummer clubblad, een verslag van de Club van 50. Een club waarbij de deelnemers €50,- inleggen die bijna geheel ten goede komt aan de VV Middelstum. Gelukkig is er ook één keer per jaar een gezellige avond voor de deelnemers)
Club van 50 
Op maandag 26 november vond weer het jaarlijkse hoogtepunt van de club van 50 plaats. Deze keer niet in onze eigen kantine of De Valk maar in Vita Nova. De inleg van deze club wordt niet alleen gebruikt ter verfraaiing van ons sportpark maar alle deelnemers krijgen namens de eigen activiteitencommissie (bestaande uit Adri de Lange, Jaap Vriesema en Bert Zigterman) ook een gezellige avond aangeboden. En gezellig werd het op deze druilige maandagavond. 
Om 19.00 uur verzamelde ongeveer 2/3 van het ledenbestand van de club (dus ongeveer een man of 40) zich in de grote bovenzaal van Vita Nova. Daar wachtte ons eerst een drie sterren warme maaltijd waarmee een stevig fundament voor de rest van de avond werd gelegd. En dat was ook hard nodig want de act.cie. had niemand minder dan Martin Drent als gastspreker weten te nomineren. Drent is tegenwoordig commercieel  manager van de BV Veendam, maar geniet waarschijnlijk toch meer bekendheid als ex voetballer van de FC Groningen, BV Veendam en FC Emmen (en tegenwoordig als presentator van het TV Noord programma Mijn Club). 
Om 21.15 uur ging Drent er eens goed voor zitten op zijn praatstoel annex barkruk. Zonder ook maar iets op papier te hebben wist hij de aanwezigen anderhalf uur aaneen te boeien met een pakkende monoloog. Natuurlijk kwam zijn carrière ter sprake maar bovenal is Martin toch ook wel bekend geworden door zijn Pietje Bel gedrag en natuurlijk zijn niet te bedwingen stapescapades. Dit leverde misschien wel de mooiste anekdotes op. Zoals zijn schorsing na een traininskamp op Cyprus alwaar de gehele Groninger selectie collectief doorzakte maar toch ‘s nachts om 03.00 het bed opzocht m.u.v. Drent die ‘s morgens om 05.00 uur in de bar een klein mannetje uitschold voor tuinkabouter. Op zich nog niets mis mee ware het niet dat het in dit geval trainer Jan van Dijk betrof. Terug in Nederland schorste de club hem voor een week. Martin kon dit niet echt veel schelen. Op een dinsdag was hij aan het vissen met 4 hengels in een bootje, een flesje bier + sigaretje erbij dus wat wil een mens nog meer. Toch maar even met Hans Nijland gebeld met het verzoek of hij nog een week extra kon krijgen want het ging hem mirakels naar de zin. 
Natuurlijk was het ook Martin Drent die zich in de wintertijd vergiste en hierdoor een training miste op de zondagmorgen. Ook dit leverde hem weer een schorsing op van enige dagen. Ook een avontuurtje met een heel leuk Gronings meisje kreeg nog een staartje. ‘s Morgens tijdens het opstaan kwam hij tot de conclusie dat het meisje ook een hond had die zijn hele clubkostuum had verropt. Gelukkig zag Hans Nijland hier de humor wel van in en dus kreeg hij op zijn kosten een nieuw kostuum. 
Toch zullen ook enige voetbalacties hem niet snel doen vergeten. Zoals de legendarische uitwedstrijd bij Feyenoord. Groningen stond al enige tijd met 1-0 achter en Drent zat zich te verbijten langs de kant. Pas in de 60e minuut vond trainer Jans het nodig hem warm te laten lopen. Dit duurde echter wel 20 minuten en hij werd al vergrelder. Dit proces werd nog verstevigd door een vader en zoon die hem vanaf de tribune aldoor in tweevoud voor homo uitscholden. Nadat zijn eerste balcontact na zijn wissel direct in een treffer resulteerde kon hij het niet nalaten om in homopas naar de betreffende tribune te rennen, onderwijl bekogeld door een 50-tal vuuraanstekers. ln de laatste minuut werd het nog mooier doordat hij met een prachtige schepbal Feyenoord een 2-1 nederlaag bezorgde. Er werd niet eens meer afgetrapt en dit was dus de eerste keer dat Groningen een uitwedstrijd bij Feyenoord won. 
Naast alle commerciële activiteiten voor de BV Veendam is hij ook nog trainer van de studenten voetbalclub Forward. En ook dit levert genoeg gespreksstof op. Zo liep er eens iemand met een shirt met daarop de tekst  ‘Marloes bedankt’. Nieuwsgierig geworden vroeg Drent hem naar de betekenis hiervan. Het bleek dat het de jongen na 2 jaar eindelijk gelukt was om Marloes in bed te krijgen en daarom had hij dit shirt laten drukken voor hem en zijn teammaats. Drent wist nog veel schunniger verhalen te vertellen maar hiervoor verwijs ik jullie naar het clubblad van Forward. 
Na anderhalf uur vond zelfs Drent het wel welletjes en Adri bedankte hem voor het indrukwekkende betoog. Daarna volgde nog een snelle attractieronde (de meesten moesten immers gewoon weer aan het werk dinsdag) waarbij 3 rollades verdeeld werden. Hierna vonden de meesten het wel welletjes, de echte die-hards gingen nog tot in de kleine uurtjes door. En het was dat Mark Willem er op den duur ook zat van was anders hadden er nu nog wel een paar gezeten. Maar dit gaf wel aan dat het een gezellige avond was waarvoor wij de act.cie. hartelijk willen bedanken.                 
 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69