Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

It ain’t over till it’s over 2007

(Uit het Middelstummer clubblad, over het degradatiespook)

Redactioneel

‘It ain’t over till it’s over.

Het balletje kan raar rollen. De donderdag voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Westerlee zei ik tegen Bert de Vries dat er mijn inziens wel een wondertje moest gebeuren wilde het eerste elftal niet degraderen. ‘Wattin?!’, sprak hij giftig. lk mompelde iets over een achterstand van 5 tot 6 punten tot de veilige 9e plaats, een jonge, onervaren spelersgroep en bovenal een gebrek aan net dat beetje geluk wat zo belangrijk is als je onderaan bungelt. De trainer was verre van overtuigd van mijn relaas maar was wel overtuigd van zijn spelersgroep.

De wedstrijd tegen Westerlee was eigenlijk weer hetzelfde verhaal als altijd dit seizoen. ln de 88e minuut op 1-2 komen om vervolgens in de 93° minuut nog de gelijkmaker om de oren te krijgen. Aanvoerder Medema was er ziek van. ‘lk heb vanavond eerst maar met de scheids gebeld’, aldus onze nog altijd gebrande aanvoerder. ln eerste instantie had die de hoorn er direct weer opgekwakt: ‘lk wens hierover niet met u te discussiëren’. Later deed Ronnie nog een poging en nu had hij meer respons. ‘U wilde geen kaarten geven maar geeft mij er wel een omdat ik de grens Pipo noem, dat is toch geen scheldwoord?’

De scheids dacht hier duidelijk anders over. ‘En hoe kan het nu buitenspel zijn als de bal vanaf de achterlijn teruggelegd wordt’, vervolgde hij. ‘Als de grensrechter zijn vlag omhoog steekt, dan fluit ik’, luidde het verbijsterende antwoord. Altijd al gedacht dat een ‘goede’ grensrechter punten pakt voor zijn club. Dit zei ik ook tegen collega Hans van De Fivel die terwijl hij zaterdag aan het werk moest zijn ploeg met 9-0 zag verliezen van De Pelikanen. Hij zal zaterdags wel niet weer ingeroosterd worden.

Afijn, groot was dan ook de verbazing toen wij de week er op terugkwamen van Grijpskerk en hoorden dat het eerste met 3-0 had gewonnen van Grijpskerk. En dat was nu net die ploeg waar uit verdiend met 7-0 was verloren. Ongetwijfeld zullen de roodhemden het allemaal wat te licht hebben opgevat maar het is en blijft een verrassende uitslag die het vlaggenschip ongetwijfeld het broodnodige vertrouwen zal hebben gegeven. Diezelfde zaterdag won het 5e thuis tegen Omlandia. Deze ploeg stond stijf bovenaan, had nog maar 1 x gelijk gespeeld en voor de rest alles gewonnen. Ook het vijfde had uit niets in de melk te brokkelen tegen deze ploeg van oud-1e elftal spelers als Peter Bolhuis en Peter Bleeker.

Ook hier voltrok zich een klein wonder want onze ‘veteranen’ wonnen met 3-2. Scheidsrechter Simon Bolt juichte overigens als hardste toen de blauwhemden op 1-0 kwamen maar dit terzijde. En zo blijkt maar weer dat alles mogelijk is in ons geliefd spelletje. Inmiddels staat Middelstum 1 weer boven de rechtstreekse degradatiestreep door een mooie 2-1 overwinning uit bij Corenos. Zes punten uit de laatste 2 wedstrijden dat geeft de burger weer moed!

Clubblad 4 komt overigens uit op een bijzonder tijdstip. Volgende week wordt namelijk al een begin gemaakt met een voorbeschouwing van de festiviteiten die gaan plaatsvinden tijdens ons jubileumjaar. Officieel bestaan wij pas 09 maart 2009 75 jaar maar ja, als je een overall-feestcie hebt bestaande uit Marcel Verkerk en Tiemen van der Laan dan weet je dat je wat speciaals kunt verwachten. Misschien dat er volgende week tijdens de aftrap in de kantine al wat hints worden gegeven over wat ons het volgend seizoen tijdens het jubileum-jaar allemaal te wachten staat! Heren in elk geval veel succes gewenst met alle voorbereidingen en het beloofd een pracht jubileumjaar te worden! Hopelijk kunnen we ook nog dit seizoen een pre-jubileumfeestje vieren. Middelstum 4 staat inmiddels 5 punten los van de nummer 2 en langzaam maar heel zeker beginnen de mannen in een kampioensfeestje te geloven. Robert Vriesema doet verslag van het seizoen tot dusver.

Ook Klazien komt nog met een ietwat verlaat halfjaarsevaluatie van de dames maar door allerlei afgelastingen en tegenstanders die zich terugtrekken viel er in de winterstop ook nog niet zoveel te schrijven. Verder nog heel veel kopij over allerlei winteractiviteiten dus het beloofd weer een rijkelijk gevuld clubblad te worden waarvoor dank aan alle schrijvers.

Middelstum, 24 februari 2008 Eric Boskamp, Eling Zuidhof, Peter Goossen, Paul van der Laan en Bert Koster

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69