Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Damesvoetbal 2007

(Uit het Middelstummer clubblad, in deze editie stond het damesvoetbal centraal)

Redactioneel

De afgelopen 2 maanden gingen gebukt onder zeer wisselende weersomstandigheden. De verschillende seniorencompetities die begin februari weer zouden beginnen hadden hier ernstig onder te leidden. Af en toe een verdwaalde competitiewedstrijd zoals van het derde (op 13 januari wel te verstaan) uit bij De Pelikanen en een bekerwedstrijd van hetzelfde derde tegen Noordwolde en dat was het wel zo’n beetje. Dat was ook wel weer apart want op een donderdagavond in januari werd een oefenwedstrijd thuis tegen Stedum er al uit gegooid wegens de barre weersomstandigheden maar zaterdag werden uitwedstrijden van het eerste en het derde in Middelstum gespeeld. Zo raar kan het dus lopen.

Toch was er ook nog een koude zaterdag met lekker zonnig weer. Deze werd eens een keer anders ingevuld dan normaal. Eerst een bezoek gebracht aan het vijfde elftal die een uitwedstrijd had tegen ‘t Zandt. Hier voerde de humor de boventoon en ook de scheidsrechter deed hier dapper aan mee. ‘Zeg nummer 9’, zo zei hij tegen Koos, ‘ik heb gezien dat je voetballend gezien je dag niet hebt maar ga dat dan niet op mij afreageren’. Koos werd hier dermate vergreld van dat de eerste de beste bal die hij wel goed raakte snoeihard tegen de touwen ging. Na hier een gevatte opmerking over te hebben gemaakt tegen de man in het zwart bleek die toch iets minder humor te hebben dan verwacht en hij trok dan ook onverbiddelijk de gele kaart. Gelukkig bracht deze goal wel de ommekeer in de wedstrijd die het vijfde uiteindelijk met 3-1 wist te winnen.

(Foto: Jannes Klaassen)

Daarna met de voorzitter van het jeugdbestuur afgereisd naar Holwierde alwaar de kraker uit de damescompetitie Holwierde tegen Middelstum op het programma stond. Holwierde, de gedoodverfde titelfavoriet, stond 5 punten boven Middelstum, de nummer 3 op de ranglijst. Op het knolle(bij)veld (het hoofdveld moest zo nodig gespaard blijven) ontstond een ware kraker waarbij onze dames veelvuldig in de aanval waren maar waar de eerste 2 goals helaas aan de verkeerde kant vielen. Op de bank bleef de stemming bij de reserves echter zeer vrolijk, iets wat bij de heren-seniorenteams meestal wel anders is. Na een opmerking van mij hierover dat ik hier niets van begreep merkte de dochter van mijn mede-passagier op dat ik sowieso niets van dames begreep. Enigszins verbouwereerd was ik terstond mijn natuurlijke gevatheid kwijt anders had ik allicht nog kunnen opmerken om mij eens 1 man te noemen die dit wel kan….

Om dit te verwerken ging ik maar eens rustig op de bank zitten om wat te snuisteren in wat ik dacht dat het aantekenboekje van onze succescoach Harrie Westra was. Maar het bleek een aantekenboekje te zijn waarin de reserves beurtelings iets konden schrijven over het wedstrijdverloop. Dit is natuurlijk pracht speelgoed voor een redacteur en er viel genoeg over de wedstrijd te schrijven. Na een peptalk in de rust kwam er een herboren Middelstum uit de kleedkamers. Holwierde werd fanatiek vastgezet en middels fraaie treffers van Janette Hofman en Ylona Westra en nog een strafschop van Ylona werd de 2-0 achterstand in know time omgebouwd naar een 3-2 voorsprong.

Helaas werden nog enige goede kansen niet benut en zoals dat zo vaak gaat in het voetbal valt de goal dan aan de andere kant en enige minuten voor tijd werd de 3-3 gescoord. Bij het verlaten van de sportveld werden we zelfs nog bedankt voor het supporteren. Wederom verbaasd krabde ik mij weer achter de oren want ik kan mij niet herinneren ooit bedankt te zijn voor een wedstrijdje kijkgenot. Vandaar bij dezen een dankwoord terug voor een genoeglijke wedstrijd en voor een lesje in positiviteit…..

Middelstum, 24 februari 2007 Eric Boskamp, Eling Zuidhof, Paul van der Laan, Peter Goossen en Bert Koster

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69