Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Druk-diversen 1999

Redactioneel

Tja, je hebt soms van die momenten dat je precies weet waar je over wilt gaan schrijven. Het verhaal zit al in het kopje, het is slecht een kwestie van de PC openen, een uurtje op het toetsenbord rammen, de returntoets verkrachten en klaar is Klara. Maar na de winterstop is de inspiratie toch enigszins weg. Zou dit iets te maken kunnen hebben met de magere resultaten van onze seniorenelftallen? Wie weet.

Ik bedoel maar te schrijven, het eerste staat onder de streep, het tweede stond onder de streep, door het derde is een streep getrokken wegens een gebrek aan spelers, het vierde staat net boven de streep, het vijfde staat net boven de streep, de dames staan ver boven de streep maar door een groot aantal speelsters is een streep getrokken, ‘t is verdraaid allemaal streepvoetbal.

‘We missen een afmaker binnen de club’, hoor je aan alle kanten. ‘Is dit niet een oplossing?, vroeg de baas, doelend op een stukje in het Nieuwsblad over Romario die verklaarde de meeste en belangrijkste goals gemaakt te hebben na een avondje stevig rollebollen. Dus binnenkort een advertentie in alle regionale kranten: V.V. Middelstum zoekt spitspoes om de productiviteit te vergroten (ook goed voor het ledenaantal). ‘Is dit niets voor ons?’, kaatste ik het balletje terug naar de baas. ‘Misschien wordt onze productiviteit ook hoger’. Maar hier trapte Keessie niet in.

Je zou er haast depressief van worden, niet dan? Nee! Je moet altijd kijken naar de lichtpuntjes in het bestaan ook al moet je ze soms met een Rene de Grootglas zoeken. Heeft die De Groot trouwens niet samen met Dickie van Dam een hokje getimmerd voor Hendrik om het scorebord bij te houden? Hierin zijn we toch uniek in Nederland. English style op het Middelstummer voetbalveld. Ook schitterend, de Ommelander Courant sprak zelfs over een Cruyffiaanse goal, de treffer tegen de Friese Boys van Johnny Huizinga, waarom doet die jongen dat niet vaker?

En ook heel opmerkelijk: Na ruim een half jaar afwezigheid en met 1 training in de benen terug in de basis van Middelstum 1: Allard Zoestbergen. Na een uur helaas door kramp geveld maar het was weer genieten geblazen. En dan zegt onze trainer ook nog dat er in het eerste alleen maar ideale schoonzonen voetballen….(overigens schijnt Gerrie over een vrij charmante dochter te beschikken, dus heeft hij volop keus).

Ja, het wordt ondanks alles weer zomer dus de hormonen beginnen weer op te spelen. Weg bal, welkom terras. ‘Volgende week is de deadline al weer Wim, he.’ Zo probeerde ik mijn collega-redactielid wat op te vrolijken wat aardig lukte. Zucht, gevolgd door een doffe blik en de burn-out kwam weer een stukje dichter bij.

Ja, Wimpie is commercieel gegaan samen met Gert. Misschien dat zij nog enige (gratis) Sunsight Solutions hebben die onze club er in sportief opzicht weer helemaal bovenop kunnen helpen. Zelf geloven ze er wel in. ‘Volgend jaar heet de Ankerstars Sunstars’, aldus ons Zonnebloempje, ‘met als kopman Wu Sun.

Maar ondanks alle degradatieperikelen valt er natuurlijk nog genoeg te lachen binnen de ciub. Zo was er een leider van de E- junioren (nee, ik noem geen namen maar het gaat om de 2e letter van het alfabet) die tijdens een uitwedstrijd in Groningen op zoek was naar een kleedkamer voor een meisje uit zijn team. Nietsvermoedend stapte hij de aangewezen kleedkamer binnen waar op dat moment net een vrouw onder de douche vandaan stapte. A, 2e letter van het alfabet, zei deze jongedame want het bleek om een klasgenoot te gaan van onze op dat moment toch enigszins perplexe jeugdleider ……. Some guys have all the luck.

Wat hebben we niet in deze een na laatste clubblad van het seizoen. Geen het beste uit 10 jaar clubblad, geen blessureleed (het gaat goed gelukkig), geen “Geef de pen door” maar wel Babbelen met Bert, Martin Bulthuis vanuit Busowacca en wat er verder bij Wim binnengekomen is. Alvorens af te sluiten willen we de familie B. Arends (en van Dorp) van harte feliciteren met de gezinsuitbreiding. Het laatste clubblad zal uitkomen tijdens het hutspottoernooi en wij roepen u nog een keer op om massaal met materiaal te komen.

Middelstum, 26 april 1999

De redactie Wim Blanken, Eric Boskamp, Paul en Pieter-Jan van der Laan, Martin Rozeboom en Bert Koster

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69