Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ankerstars 1997

(Voorwoord van het Middelstummer clubblad over de gebeurtenissen bij tafeltennisvereniging Midstars, tegenwoordig weer verrassend actueel)

Redactioneel

Het gaat helemaal niet slecht met de Voetbal Vereniging Middelstum, zeker niet zelfs. Maar in publicitair opzicht worden wij momenteel overvleugeld door Midstars, tegenwoordig Ankerstars geheten. Dat trekt zomaar een Chinees aan. “Wa is ie” ofzoiets geheten (of, volgens de intro van PTT Telekom voor Studio Sport, Do Ping). Er wordt zelfs hardop gedroomd over een promotie naar de eredivisie en het landskampioenschap in 2000. Oude tijden moeten herleven en binnenkort moet de zaal weer vol zitten met enthousiastelingen net zoals vroeger toen zelfs Studio Sport de weg naar het hoge noorden wist te vinden. Proficiat Ankerstars!

Nieuwsgierig geworden ben ik zelf ook een keer gaan kijken wat direct resulteerde in een 8-2 overwinning voor de plaatselijke favorieten. De tribunes zaten nog niet vol maar de bar in de (overigens zeer fraaie) kantine wel. Tot mijn verbazing waren het in hoofdzaak dezelfde gasten die ook de bar in onze kantine van een hoge bezettingsgraad voorzien.

Marcel “Le Professeur” Verkerk voorzag de kopman van de Ankerstars (Peter Verwey) nog even van enige nuttige tips die zijn spelpeil nog verder omhoog moeten stuwen en die Peter ongetwijfeld gulzig zal hebben geabsorbeerd. Dit was voor mij het sein om mijn heil te gaan zoeken in Discotheek Moonlight die ook al met een media-offensief zijn begonnen. Geheel verbouwd, nieuw barpersoneel, The State of Liberty, jeugdiger en flitsender dan ooit tevoren. Overigens ook hier weer die bekende gezichten die je ook in onze kantine regelmatig tegenkomt…

‘s Nachts had ik mooie dromen. De voetbalvereniging moet ook razendsnel hogerop. Ik organiseerde een bespreking met mijn werkgever (de Vastjes, tevens co-sponsor van de Ankerstars, die publicitaire honger naar meer hebben gekregen sinds hun reclamebord tijdens de thuiswedstrijden van de Stars prominent in beeld verschijnt) die contacten hebben in Ghana. Via, via hebben zij een speler weten te strikken die ‘Het Gezicht’ van het Nederlandse amateurvoetbal moet worden. Zijn naam luidt N.L.’Ballabriga. Wij noemen hem overigens Kees, de Ghanees. Kosten, 1 hele knaak (en een vrachtwagen vol koekies).

Binnen 5 jaar moet de V.V. zijn doorgeschoten naar de hoofdklasse. De Middelstummer kantine zit bomvol, overal staan camera’s en ook de gehele Middelstummer “Task-force” is aanwezig (de Vastjes en Schollematjes). Het begin van een ongekende media-explosie. Meindert neemt het woord en voorspelt dat Middelstum in 2002 de hoofdklasse zal domineren.

Vast Banket op zijn beurt gokt op een naamsbekendheid van 100% in Middelstum en toch zeker ook 50% voor de rest van de gemeente. De marketing-afdeling heeft goed werk verricht want de gehele kantine hangt vol spandoeken met wervende teksten als “Kies eierkoeken voor je geld”, “Vasten your seatbelts” en “Kees is Vast en trefzeker”. Badend in het zweet werd ik wakker, het was gelukkig maar een droom. Toch maar gewoon gewoon blijven??

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69