Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 31e editie van de Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum

Onlangs had ik even weer contact met Stefan Valkema. U weet wel, de man die middels Café Neptunes en Valkema’s Bandenservice voor de nodige reuring zorgt in Ulrum en omgeving. Maar ook het vrijwilligerswerk wordt niet geschuwd. Zo is hij erg actief tijdens de feestweek in Ulrum en bij de organisatie van de Halve Marathon van Lauwersoog naar Ulrum. Eind juli is het weer zover, dan is deze marathon tevens het startsein van de feestweek. De hoogste tijd dus om even terug te kijken en vooruit te blikken!

Stefan, hoe kijk je terug op de dertigste editie?

Met een heel goed gevoel. Allereerst was het geweldig hardloopweer. En daarbij was er sprake van een jubileumeditie en hebben we dus extra groot uitgepakt. De 2022-editie viel met zo’n 250 lopers wat tegen maar dat had ook te maken met het feit dat de drie voorgaande edities door extreme hitte (2019) en corona (2020 en 2021) in de soep liepen.

De hoogste dus om voor de 2023-editie alle zeilen bij te zetten. En dat is gelukkig gelukt en mede dankzij de inzet van diverse socialmediakanalen meldden zich maar liefst 648 deelnemers aan de start. Bijna 3 keer zoveel dus dan in 2022 en dat is zeker iets om verheugd om te zijn en op voort te borduren!

Zijn er nog wijzigingen in het bestuursbestand?

Nee hoor, ook dit jaar zetten we weer met ons zevenen onze schouders eronder. Het voert te ver om die allemaal aan de lezers voor te stellen, daarom is het prima dat je nog even de link naar het interview van vorig jaar in het verhaal opneemt want daar staat alle benodigde informatie wel in: https://bert-koster.nl/2023/07/11/marita-nathalie-petra-en-roel-blikken-enthousiast-vooruit-op-de-30e-jubileumeditie-van-de-halve-marathon-lauwersoog-ulrum/

En we doen het niet alleen hé?! Wat te denken van onze 200 trouwe vrijwilligers die elk jaar in weer en wind klaarstaan om van dit evenement een succes te maken. Parcours uitzetten met de nodige hekken en na die tijd weer afbreken, deelnemers inschrijven, busvervoer, tijd registeren, voedselposten bemannen, de EHBO-ers, verkeersregelaars, schoonmakers, sponsorwervers enz., enz.. We kunnen het niet alleen en dat is gelukkig ook niet nodig. Maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom hoor. Mocht je hierover informatie willen of je aan willen melden, meld je dan gerust bij mij op het nummer 06-20127451.

Zaterdag 27 juli is de volgende editie?

Dat organiseren wij inderdaad de 31e Halve Marathon. Gelukkig hebben zich inmiddels al weer de nodige lopers ingeschreven, het gaat de goede kant op. Dat we er zoveel reuring aangeven, werpt zijn vruchten af en daarbij is het natuurlijk ook een hele mooie route. Van de haven in Lauwersoog, via de camping en het strand gaan de renners richting de kazerne, daarna wordt Zoutkamp aangedaan en tot slot volgt nog een mooi rondje door Ulrum waar de deelnemers vaak fel aangemoedigd worden door vele toeschouwers voor de laatste loodjes.

Er is ook weer een tien kilometer run toch?

Jawel, deze is wegens het succes van vorig jaar geprolongeerd. De renners leggen hierbij het rondje Ulrum – Niekerk – Ulrum af. In het verleden sloten de deelnemers aan de tien kilometer bij de kazerne aan maar nu lopen ze dus hun eigen parcours en dat is wel zo leuk. De inschrijvingskosten zijn iets lager dan die voor de halve marathon maar ook deze renners krijgen er allemaal een mooi T-shirt voor terug!

En na die tijd kan iedereen weer het feestgedruis in?

Absoluut, de een wat eerder dan de ander natuurlijk want wij als organisatie moeten nog meehelpen om de boel weer op te ruimen maar ook wij verheugen ons op de set van DJ Jerick. Wat ons betreft een mooi startschot van de feestweek!

Mocht je meer willen weten over de halve marathon of je willen inschrijven, check dan onze website www.halvemarathon.nl. En kijk dan ook direct even naar de mooie aftermovie van vorig jaar. Of volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/halvemarathonlauwersoogulrum. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69