Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een koninklijk leven

Het is zondagavond 28 april wanneer ik licht uitgeteld op de bank lig samen met de vrouw. Koningsdag 2024 heeft er stevig ingehakt. Maar helemaal koningsvrij, zijn de vrouw en ik nog niet. Want we hebben namelijk op Videoland de serie Maxima opgestart en pikken lekker lui op de bank de eerste twee afleveringen mee waarin we het prille geluk tussen Willem Alexander en Maxima zien ontstaan.

Eerst in het Spaanse Sevilla en later in New York kunnen we meegenieten hoe beiden elkaar leren kennen en ontdekken. We eindigen deel 2 met het feit dat de pers cq. paparazzi er lucht van krijgt en dan is daar nog de kwestie met haar vader die niet geheel zuiver op de graat lijkt te zijn….

Wat een leven eigenlijk in een glazen kooi. Wie zou er met hen willen ruilen? Ik niet in elk geval. Enigszins beschaamd denk ik nog even terug aan mijn eigen woorden waarin ik prinses Alexia enigszins afval omdat ze in mijn ogen ietwat nors voor de camera verschijnt op Koningsdag en niet precies wil zeggen wat, waar en hoe ze haar tussenjaar heeft doorgebracht. ‘En dat van onze belastingcenten’, dat is dan weer iets wat op Shownieuws langs schijnt te zijn gekomen. En heeft ze nu iets aan haar lippen gedaan of lijkt dat maar zo?

Opeens was ik maar zo fan van de jongste telg die nog lekker puur en ontspannen voor de camera stond. En wat te denken van Amalia die een deel van haar studententijd in Madrid door moest brengen omdat er hier de angst heerste voor een aanslag op haar. Schijnbaar het lot van een troonopvolgster in Nederland. Toch hoop ik dat ze allemaal net zo genoten hebben van Koningsdag in Emmen als ik van Koningsdag in Middelstum. Want wat hebben we met elkaar toch een prachtige dag beleefd op en rond het Concordiaplein!

Na Koningsdag 2023 stond er een groep mensen op die zich verenigden in de Werkgroep Koningsdag. Met als gevolg de hele dag vertier in het gezellige dorpshart van Middelstum. Toen ik ’s morgens traditioneel de aubade meepikte en de burgemeester ons toe hoorde spreken, had ik eigenlijk al de neiging om op het plein te blijven plakken, zo gezellig was het er toen al. Maar hé, ik wilde het koninklijk gezin plus familie natuurlijk nog even zien shinen in Emmen en de hond moest er uiteraard ook nog even uit.

En het is dat het om 14.00 uur licht begon te regenen, anders hadden we toen al op het plein gestaan. Two Topperz waren de boel al aan het opwarmen maar ik kwam natuurlijk voor Aantal Jongens die er overduidelijk weer zin in hadden om Middelstum en omstreken te vermaken. En later ging dit soepeltjes over in The Music Boys, de fanfare van Concordia en Burdy. Man, och man, zelfs het eten is er bij mij op een of andere manier helemaal bij in geschoten. Terwijl er aanbod genoeg was op het Foodplein toch? Maar ik had het veel te druk met kwalmen en het wegtikken van het gerstenat dat rijkelijk vloeide vanuit de Foodmastercarroussel.

Dank aan een ieder die zijn of haar nek uitgestoken heeft om deze prachtdag te realiseren! Waardoor vele Middelstumers elkaar konden ontmoeten en waardoor er vast weer mooie nieuwe verbindingen en initiatieven zijn ontstaan. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Hopelijk is dit een mooie start geweest van een prachtige traditie op het Concordiaplein….

Eerder die week had ik op de maandag bij De Jongens Uit de Buurt in Winsum al een mooie ondernemersavond mee mogen maken op uitnodiging van GroBusiness als onderdeel van Economic Board Groningen. De opkomst tijdens deze Veur Mekoar-avond was boven verwachting en wat heb ik weer genoten van de mooie verhalen van Hans Nijland. Wat een spreker is die man. Eentje die lekker kan inspelen en improviseren op de vragen vanuit de zaal en de dynamiek die dit teweegbrengt.

En wat heb ik ook weer mooie interviews mogen afnemen over leuke activiteiten in ons prachtig Hogelandgebied. Het interview met Siegrid van Waddenfun uit Wehe-den Hoorn heeft u al kunnen lezen maar ook in Eenrum gebeuren bijzondere dingen en daarover hopelijk later deze week meer. Het blijft eigenlijk onveranderd druk inclusief enige uitdagingen op niet eerder gebaande wegen. Eens kijken hoe ik dat er vanaf breng.

En zo staat dit verhaal op een zonnige maandagmorgen al om 08.15 uur op papier. Koningskatertje of niet. Want de temperaturen stijgen eindelijk en we gaan mooie maanden tegemoet natuurlijk. Wat heb ik toch een koninklijk leventje, denk ik soms. Eentje die ik voor geen goud zou willen missen of opgeven. Eens kijken wat week 18 ons allemaal weer gaat brengen. En zou Alexia nog in Groningen gaan studeren? Als zij het weet, weten wij het ook. Het zou hoe dan ook een verrijking voor Stad en Ommeland zijn….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69