Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel XXII

Verdraaid Wieb, in 2023 hebben we voor het laatst met elkaar gepraat.

Klopt Bert, dik vier maanden geleden. De hoogste tijd dus om even weer bij te babbelen. We eindigden toen met de anekdote dat onze chauffeur in Vierhuizen bij Van Maldeghem 800 kg uien op wilde halen maar per ongeluk bij de familie Claassen in Zoutkamp terechtkwam.

Boer Claassen stuurde hem vervolgens door naar het goede adres maar niet zonder het goede nieuws dat hij zelf graag wat aardappelen wilde doneren. Het ging uiteindelijk om maar liefst 1.000 kg waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Zo rond kerstdagen gebeurde er ook van alles toch?

Dat klopt helemaal. In de achter ons liggende kerstperiode verraste UNIVE-Noord ons bijvoorbeeld met een grote partij vlees en kaas. Elke partij kende een waarde van maar liefst €1000,-. Mooi meegenomen natuurlijk, zeker zo rond de feestdagen. En in diezelfde periode leverde de familie Velthuis uit Zandeweer, de bekende oliebollenbakkers, ons gratis 600 stuks oliebollen. Een heerlijke delicatesse met Oud & Nieuw in het verschiet.

Ook de SPAR liet zich niet onbetuigd. In de maanden december, januari en februari kregen de klanten van deze winkel een gratis spaarzegel wanneer ze boodschappen deden. Een volle spaarkaart gaf recht op een doos met boodschappen ter waarde van €60,-. In Winsum werden er 35 dozen aan de voedselbank gedoneerd. Daar kwamen vanuit de SPAR winkel op Schiermonnikoog nog eens 135 dozen bij. Al met al heel geslaagde acties natuurlijk waarvoor nogmaals dank.

Er zijn ook mooie afspraken gemaakt met de Voedseltuin in Uithuizen?

Jazeker en deze afspraken gingen bijvoorbeeld over de te telen groenten. Iedere week levert de Voedseltuin ons nu verse en frisse groentes en ook nog eens van die soorten waar het meeste vraag naar is. Niet alleen lekker en gevarieerd maar ook nog eens heel gezond!

En er deed zich nog een bijzondere anekdote voor? 

Ja, en die is te leuk en bijzonder om niet met de lezers te delen. Want mevrouw Trijn Tromp uit Bedum was na een rondleiding in onze voedselbank in Winsum zo onder de indruk van ons  werk, dat zij spontaan € 5000,- doneerde. Dat is toch een prachtige geste? Daar kunnen we mooi gericht boodschappen voor kopen.

Qua koffiepunten is er zelfs een nieuw record te melden?

Onze spaaractie van DE-zegels leverde in 2022 al een indrukwekkende score van 1.340.000 punten op. Lastig te verbeteren zo dachten wij. Maar niets bleek minder waar. Want we hebben het jaar afgesloten met maar liefst 1.8 miljoen gespaarde Douwe Egberts-spaarpunten. Hoe gaan we dat in 2024 weer verbreken? Dat zal nog niet meevallen. Toch hebben we inmiddels, medio april, al weer 430.000 punten binnen geharkt dus we liggen al weer mooi op schema! 

En als altijd de vraag of je nog een passend  slotakkoord hebt?

De voorzitter van onze Voedselbank het Hogeland, Jan Hink, werd onlangs door Eppe Scholtens uitgenodigd voor een praatje bij Omroep het Hogeland. Dit om aandacht te vragen aan het opvallende feit dat onze ‘klantenkring’ tegen de verwachting in is afgenomen. Dat is op zich goed nieuws natuurlijk maar we hopen niet dat een gevoel van schaamte onder de mensen de achterliggende gedachte is.

Over dat onderwerp heeft hij in de uitzending het een en ander verteld. Mocht je twijfelen of je in aanmerking komt om ‘te winkelen’ bij ons in Winsum, schroom niet en kom gerust een keer langs om hierover wat informatie te ontvangen. Dan kun je meteen zien hoe het bij ons in zijn werk gaat. Je zult merken dat je niet de enige bent die gebruik maakt van onze diensten!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69