Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Marko Datema, Koningsdag, op volle sterkte

Ik had Bert beloofd om mijn gastcolumn dit jaar te wijden aan Koningsdag. Goed idee van Bert, want er staat wat bijzonders te gebeuren in het dorp. Een enthousiaste club vrijwilligers is – samen met het bestuur van SOOM-  al een paar maanden druk bezig om een ouderwetse Koningsdag te organiseren op het Concordiaplein.

Met dank aan vele sponsoren, lokale fondsen, de gemeente, ondernemers en bewoners is het gelukt om genoeg geld bij elkaar te brengen voor een hele dag feest in het dorp.Burgemeester Ben Visser komt langs om de aubade af te nemen en de kleedjes voor de vrijmarkt kunnen uitgerold worden in de Grachtstraat.

De dorpshoreca zorgt voor de innerlijke mens: een hapje en een drankje onder de mega-parasol: het wordt vast spectaculair. Het naastgelegen podium wordt de hele dag gevuld met lokale artiesten en dj’s, Fanfare Concordia blaast het plein omver en zelfs Burdy laat het stuur van ‘zijn’ buslijn 65 los, in ruil voor de microfoon.

De jonge jeugd en hun ouders kunnen zich vermaken bij de voorstelling van Fien en Teun, geschminkt en met een creatie van de ballonnenclown in de hand. De oudere jeugd kan losgaan in de Silent Disco en natuurlijk meezingen met de hits van ‘Aantal Jongens’ tijdens hun live-optreden.

Kortom: Middelstum laat weer eens zien waar het goed in is: samen de schouders eronder zetten. Met elkaar regelen we het gewoon.Ik hoop dat iedereen in Middelstum komt: jong én oud. Het wordt de moeite waard en het lijkt me leuk om weer eens met het hele dorp in het voorjaarszonnetje op het Concordiaplein te staan. Biertje erbij, je kent het wel….

Zoals gezegd zou ik het in deze column uitgebreid over Koningsdag hebben, maar soms komt er iets tussendoor. Soms iets groots, deze keer iets heel kleins. Ik vond het te grappig om niet te delen. Het kwam zo: de kleine lettertjes in de krant en op een blik soep werden steeds lastiger leesbaar. Iets met leeftijd. En dus togen we vorige week naar Uithuizen voor een ogentest bij de lokale opticien. Of beter gezegd: de optometrist. Een vlotte jongeman met verstand van zaken die ons allebei uitgebreid, prettig en vooral deskundig hielp. De schade bleek gelukkig mee te vallen: de leesbril blijft nog een jaartje of twee in de vitrine liggen.

Uiteraard vertelden we hem ook enthousiast over de plannen voor Koningsdag in Middelstum. Hij vond het mooi. En bij het verlaten van de winkel wenste hij ons – naast een fijne dag – het mooiste en meest originele wat een opticien je kan wensen: sterkte.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69