Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Gert Huisman, bedrijfsleider van zwembad De Beemden, heeft samen met zijn vrouw gouden handjes!

Silvio Belga en Wilhelm Dijk van Dijk & Belga Bedum komen regelmatig bij klanten over de vloer die ze op prachtige verhalen trakteren. ‘Daar moeten we wat mee doen’, zeiden ze tegen elkaar in de auto na weer bijzondere anekdotes aangehoord te hebben. Zo werd de reeks ‘Klant in Beeld’ in januari 2021 geboren.

Voor de tweede bijdrage van 2024 had Silvio een interessante cliënt van hem in de aanbieding. Want aan de Thesingerweg in Bedum, verscholen langs de Eemshavenweg, woont sinds kort de familie Huisman. Net nadat ze hun woning aan de Schoolstraat helemaal verbouwd hadden, wacht ze nu een nieuwe uitdaging…..

Woonboerderij

Alvorens met het interview te beginnen, leidt Gert mij eerst trots rond door zijn mooie nieuwe woonplek. ‘Begin 2024 hebben we de sleutels gekregen van deze woonboerderij. Wij hadden net alle verbouwingen aan onze vorige woning aan de Schoolstraat in Bedum afgerond en merkten dat we nog zin en energie hadden om nogmaals de bouwhandjes te laten wapperen! En wel op een plek dicht bij Bedum en dicht bij de reuring van de stad Groningen.’

Het scheelt hierbij dat zowel Gert zelf als zijn vrouw Louise allebei superhandig zijn en een passie voor klussen hebben. ‘Louise haar naam moet er zeker bij hoor want het scheelt enorm dat we dit met zijn tweeën kunnen doen. Laatst zei één van de bouwvakkers die hier bezig was gekscherend dat zo’n groot verbouwproject ongetwijfeld tot een scheiding zou leiden. Maar wij weten wat ons te wachten staat, het is voor ons beiden hobbywerk en we kunnen veel zelf doen. Door informatie in te winnen en door het gewoon te doen, hebben we ons veel verbouwactiviteiten zelf aan kunnen leren.’

‘We hebben nu het voorste gedeelte bijna klaar en beginnen dan in het achterste gedeelte te slopen. Met een beetje geluk hebben we voor de kerst het benedengedeelte helemaal aangepakt en kunnen we ons volgend jaar op het buitengedeelte en de tuin richten. Wat dat betreft hebben we plannen genoeg. En nee, je moet er geen tijdrovende hobby naast hebben want anders kom je nooit door de werkzaamheden heen.’

Voorstelrondje

Gert werd in 1975 geboren in Appingedam en heeft ook in Hoogezand gewoond. Op zijn 18e ging hij in Heerenveen wonen waar hij met succes de CIOS afrondde. Sportief aangelegd als hij was, vervolgde hij zijn studiepad aan de ALO in Groningen. Hij zag zichzelf wel als sportleraar voor groepen leerlingen staan. Maar het liep allemaal anders.

Gert hierover: ‘Toen ik in Groningen studeerde, leerde ik Louise kennen. Zij was al aan het werk en had reeds een dochter van acht jaar. Voor mij was het lummelen in studentenstad Groningen voorbij want er moest brood op de plank komen.’

Iets met zwembaden

Gert heeft op de een of andere manier altijd wat met zwembaden gehad. In Hoogezand, Drachten en Oldehove verdiende hij er in zijn schooltijd een mooi zakcentje bij. Dus toen ze in het Gelderse Nijkerk een Hoofd Zwemzaken zochten die zich onder andere met allerlei roosterplanningen zou gaan bezighouden, solliciteerde hij daar succesvol.

‘Ik woonde er in een caravan en dat was niet optimaal natuurlijk. Louise en ik moesten een keuze maken tussen het wonen in de stad Groningen dichtbij onze familie en vrienden of verhuizen naar het midden van het land. Het toeval wilde dat ik juist in die tijd in contact kwam met Gerard Woudsma die destijds voor de gemeente Bedum werkte. Hij gaf aan dat ze voor zwembad De Beemden in Bedum een bedrijfsleider zochten. We hebben het nu over het jaar 2000 en ik was 24 jaar. Ik besloot te solliciteren en dit bleek achteraf een schot in de roos. Het veel oudere personeel moet wel gedacht hebben, ‘moet die snotjong ons leiding geven’, maar ik was heel blij met deze kans.’

In 2010 verhuisde het stel van de Groninger wijk Lewenborg naar de woning aan de Schoolstraat die ze toen helemaal verbouwden. Louise en Gert hebben zelf twee kinderen die nu 23 en 24 jaar oud zijn. De jongste woont nog thuis en gaat straks in het voorgedeelte wonen.

Maar eerst even weer terug naar het zwembadgebeuren. ‘Ik ben dus in dienst van Stichting De Beemden en sinds 2023 valt ook zwembad De Hoge Vier in Winsum onder deze stichting. Wat inhoudt dat ik in de zomerperiode dik dertig personeelsleden aan mag sturen. Ik regel alle personeelszaken zoals de roosters en de contracten en houdt mij daarnaast bezig met allerlei financiële zaken en het opstellen van plannen. Het werk gaat mij prima naar de zin en men geeft mij ook de vrijheid om zelf met allerlei voorstellen te komen.’

Veel overleg voeren met de gemeente hoort er ook bij en die contacten met het ambtelijk apparaat leverde Gert op aanraden van Jakob Roorda zelfs een bestuursfunctie op in de Bedrijven Vereniging van de voormalige Gemeente Bedum. Een functie die hij zo’n vier jaar heeft vervuld. Daarbij is hij benieuwd naar de visie van de nieuwe gemeente Het Hoogeland m.b.t. de zwembaden.

‘Wat misschien op het gebied van duurzaamheid nog leuk is om te vertellen is dat De Beemden sinds 2008 succesvol gebruik maakt van de restwarmte van Frieslandcampina Domo BV. En vorig jaar is er middels heatpipes een nieuwe verduurzamingslag in werking gezet om het gasverbruik benodigd voor de verwarming van  alle zwembaden in onze gemeente terug te dringen.’

Dijk & Belga

Sinds de aankoop van hun woning aan de Schoolstraat regelt Silvio van Dijk & Belga alle financiële zaken rondom de hypotheek en de verzekeringen voor de familie Huisman. ‘Het is gewoon hartstikke handig om alles via één tussenpersoon af te kunnen handelen. Grote schades hebben we gelukkig nog niet gehad maar je moet er niet aan denken wanneer hier wel wat gebeurt.’

‘De aankoop van deze boerderij is eigenlijk een bijzonder verhaal. Wij hadden bij Wouter de Vries van Riant Makelaars aangegeven dat we een volgende stap qua woning zouden wilden maken. Hij gaf destijds aan dat we wellicht eerst onze eigen woning moesten zien te verkopen want dan wisten we wat we uiteindelijk in de knip hadden en wat we zelf zouden kunnen kopen. Ons huis hadden we binnen een maand verkocht. ‘En nu dan?’, zo zei ik tegen Wouter.

Die vervolgens met de woonboerderij aan de Thesingerweg op de proppen kwam. ‘Ik weet zeker dat jullie hier heel enthousiast van worden!’ En dat bleek uiteindelijk zeker het geval. Ook nu heeft Dijk & Belga alle financiële zaken weer uitstekend voor ze verzorgd. ‘Natuurlijk kun je tegenwoordig veel zaken online regelen maar een goede persoonlijke touch met Silvio maakte het verschil. Één goed aanspreekpunt hebben waar je alles mee kunt regelen, vind ik heel belangrijk!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69