Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Verjaren met het Sunsationgevoel op het bruisend Hogeland….

Het is weer zo’n befaamde druilerige maandagmorgen, zo rond de gevreesde klok van 08.00 uur wanneer ik aan dit verhaaltje begin. Ondanks een zwaar weekend toch nog best opvallend monter en fris. Met op dit moment als grootste handicap dat hond Zhiva continu om aandacht vraagt. Alleen beneden zijn is voor haar met haar befaamde sloperskwaliteiten niet vertrouwd en sinds kort heeft ze het traplopen onder de knie. En dus wil ze vaak en graag dicht bij haar baasje zijn en dan kan het gebeuren dat wanneer die begint te typen dat ie dan een kopje krijgt en eerst maar weer een klopje op haar mooie kopje geeft.

De dinsdag stond trouwens in het teken van mijn verjaring. Volgens mij waren daar via de verschillende sociale mediakanalen nog meer felicitaties dan in voorgaande jaren. Heel hartelijk dank hiervoor! Ik geloof dat ik ze bijna allemaal van een likeje of reactie voorzien heb maar het warme gevoel is er niet minder om. De zondag ervoor werden meerdere familieverjaardagen gezellig gevierd in Theehuis Mendels tijdens een hightea. En natuurlijk konden we afgelopen weekend met zijn allen los op het Sunsation-festivalterrein.

Welkom in de befaamde feesttent derhalve en dat hebben we weer geweten. Twee nachten rond drieën op bed en uitslapen is er tegenwoordig niet meer bij dus met relatief weinig slaap in de bast maken we ons maar op voor het tweede feestweekend dat er aan zit te komen. Gevestigde namen als Jan Smit en Lee Towers, ze waren onlangs gewoon in Middelstum te vinden. En tussen de bedrijven door was daar ook nog het eerste optreden van de Kounavvelz. Alleen die naam bekt al zo heerlijk weg. En aankomend weekend is daar het eerste optreden van Aantal Jongens op hun eerste grote podium. Ook iets om naar uit te kijken.

Tussen twee zware feestdagen door was daar ook nog de feesttent-streekderby tegen de mannen van SV Onderdendam 2. De eerste middenvingers op de late vrijdagavond beloofden weinig goeds maar gelukkig kunnen we dat met elkaar wel handelen. En de grootste belhamel was zaterdagmiddag ook nog eens de scheidsrechter van dienst in een wedstrijd die alle kanten op kon en uiteindelijk dus terecht in een 2-2 salonremise eindigde.

Met daarbij een opvallende rol voor Onderdendammer in Middelstumer dienst Martijn Poort die onze twee goals voor zijn rekening nam. Andere hoofdrollen waren weggelegd voor onze keeper en de grensrechter van SVO 2 die zeer sportief naar de middenstip wees toen een balletje onderkant lat van de eerder genoemde en geroemde Martijn net achter de doellijn verdween en daarna het veld weer in stuiterde.

En met thuis een hok vol jonge feestjeugd op visite dat zich opmaakte voor de Klimaatgroep Hollandse Avond was er voor een rustmomentje op de bank weinig tijd. En dus maar weer met licht stramme spiertjes naar Oosterburen voor het tweede deel. Waar een van die Onderdendamsters nog tegen mij aan zat te kwalmen dat wanneer hij niet geblesseerd was geraakt, zij zeker gewonnen hadden. Waarop ik maar gevat antwoordde dat wanneer ik eerder ingebracht zou zijn, dat de drie punten dan misschien wel mee naar Middelstum waren gegaan. Hij wist direct de waarde van deze woorden in te schatten want niet veel later verdween ook hij in het feestgedruis voor in de tent.

En terwijl Zhiva weer om aandacht zeurt, blik ik alvast vooruit naar de dingen die komen gaan. Met woensdag a.s. om 19.30 uur de boekpresentatie van Piet van Klap in het dorpshuis van Wietwerd. Een boekje vol met grappen en grollen stammend uit de tijd dat het leven nog een stuk ongecompliceerder leek en geluk nog heel gewoon was.

Vrijdag a.s. is daar om 16.00 uur aan de Verbindingsweg 8 in Bedum de officiële opening van Makerspace in Bedum. Mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Het Hogeland en de BVGB. Eind december blikte Olaf Kessels van Moi Werkplekken Hogeland reeds vooruit: https://bert-koster.nl/2023/12/15/olaf-kessels-binnenkort-in-bedum-makerspace-het-hogeland/. Eens kijken wat dit allemaal voor moois opgeleverd heeft.

En woensdag de 27e kan ik wellicht nog mooi even naar Op Maarhuizen, oftewel naar het prachtig gerestaureerde Enne Jans Heerd in Maarhuizen waar de bevindingen tot dusver van Gronings Vuur in de gemeente Het Hogeland gedeeld worden. Inmiddels is er een foto van mijn persoontje geschoten en een prachtig gedicht opgesteld n.a.v. een interview van dik een uur. Ik ben benieuwd of die deze avond haalt.

En zo blijkt ook deze week weer dat er op het Hogeland altijd wel wat te beleven valt. Hoewel Zhiva zich blijkbaar stierlijk verveelt want ze vraagt voor de derde keer in een half uur wanhopig om aandacht. Misschien moet ik haar eens meenemen naar al die activiteiten. Gelukkig is dit verhaaltje inmiddels klaar. Straks tuf ik lekker naar Bedum want daar vindt binnenkort een Roefeldag plaats. Eens kijken wat dat allemaal weer inhoudt. Never a dull moment inderdaad.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69