Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Het allermooiste feestje

Zaterdag jl was niet zo maar een zaterdag. Dat merkte ik al omdat ik vroeg wakker werd en de slaap eigenlijk niet meer kon vatten. Het was namelijk de zaterdag waarop de voetbalvereniging vv Middelstum haar negentigste verjaardag vierde. Een prachtige dag natuurlijk waarvan ik wist dat er bijzondere dingen stonden te gebeuren. De vrouw had het ook al snel door dat het geen ordinary zaterdag was want stilzitten was er niet bij die ochtend, ik moest wat omhanden hebben.

Gelukkig stond de uitwedstrijd tegen De Oosterparkers al vroeg gepland, om 12.30 uur om precies te zijn. Een wedstrijd om tegen op te zien. Thuis waren we met maar liefst 2-10 opgerold en onze tegenstander wist tot dusver al haar tien wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Dat beloofde niet veel goeds. Daarbij was het uit oogpunt der sympathie ook al geen leuk ploegje om tegen te spelen.

En dus gingen we toch een beetje met lood in de schoenen richting Kardinge. Het eerste kwartier van de wedstrijd zijn we niet op hun helft geweest en stonden we zwaar onder druk. Maar toen, plotsklaps, was daar een penalty voor ons. En binnen vijf minuten volgde een vloeiende aanval en stond het maar zo 0-2. De 0-3 liet ook niet lang op zich wachten. En toen even later onze keeper Mense een bal uit de kruising zweefde en de eerste tegenstander met rood van het veld ging, kwam langzaam maar zeker het besef dat we voor een sensatie konden gaan zorgen.

En dat bleek ook zo. In de tweede helft kwam er nog een eentje bij en we gaven niets meer weg. De opmerking van de dag kwam van een jonge gast die tegen onze aanvoerder zei: ‘Wat praten jullie raar, waar komen jullie eigenlijk vandaan?!’ ‘Op tien minuten ried’n hiervandoan mienjong’, was het vertederende antwoord. Maar met drie heerlijke punten in de tas vlogen we direct maar weer terug noar Milnsom. Wat jammer eigenlijk dat onze hoofdmacht de topper tegen NEC Delfzijl met 0-1 verloor. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest en de bal lag zelfs al in het netje maar helaas had de scheids kort te voren gefloten voor een overtreding.

Maar niet te lang getreurd natuurlijk, want niet veel later vulde de kantine zich met al die mensen die onze vv zo’n warm hart toedragen. Want er stond iets bijzonders te gebeuren. Drie leden van onze club werden namelijk voor tientallen jaren onbezoldigd vrijwilligerswerk als erelid in de adelstand verheven. Waar de een hoogst verbaasd was, zag je bij de ander de trots van het gezicht spatten. Simon, Mayko en Eric, ook langs deze weg nog van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!

Daarna deden we ons weer eens te goed aan een heerlijk Everts Partycatering-maal waardoor we ons met een goed gevulde maag konden opmaken voor een geweldige bonte avond. Acht cabaretstukjes werden ons voorgeschoteld. Waar de een met een verrassend filmpje op de proppen kwam, gooide een ander team het op een kennisquiz over hun elftal of zelfs op het Klouken waarbij een levensecht paard kon worden ingezet.

Wij als vierde elftal konden natuurlijk niet achterblijven en daar we gezegend zijn met drie gitaristen en een songwriter in ons midden kon een muzikale ode middels een aantal liedjes niet uitblijven. Op gepaste wijze namen we afscheid van onze nummer acht Marten wiens knie aan gort ligt. En natuurlijk van ons kersvers erelid Mayko die aan het eind van het seizoen stopt als TD van Middelstum 4. Het was kortom op alle fronten genieten geblazen.

(Foto: Jaap van der Laan)

Niet veel later ging het dak er nog verder af toen feestDJ Eling zich uitleefde achter de draaiknoppen. En toen bleek maar weer dat we dankzij de inbreng van de Kounavvelz, Mittos, Van Dam en nog een Aantal Jongens ook op zanggebied genoeg talent binnen onze vereniging hebben. Het ging al snel richting de kleine uurtjes en eigenlijk kon deze avond niet lang genoeg duren. Maar uiteindelijk kwam ook aan feestactiviteit drie in ons jubileumjaar een eind. Op naar een lang slotweekend wellicht in juni.

Op de zondag kon ik voelen dat de zaterdag er stevig ingehakt had. Gelukkig hebben we de filmpjes nog. Gniffelend keek ik nog even terug op een prachtige avond en de zondagmiddag werd in familieverband doorgebracht in Theehuis Mendels voor een heerlijke High Tea. En nu is het dus alweer die beruchte maandagmorgen wanneer ik dit verhaaltje wegtik.

En dat in de wetenschap dat Sunsation er aan komt en Middelstum twee feestweekenden voor de boeg heeft. Het kan niet op dus. Zou ik aan het eind van maart het allermooiste feestje kunnen benoemen? Ik waag het te betwijfelen. Maar de prachtige clubdag die op zaterdag 9 maart plaatsvond, pakken ze mij in elk geval niet meer af. Een dag om nooit te vergeten….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69