Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Marieke Bootsma, MariekesMood Bedum

Onlangs kreeg ik een leuk mailtje van LinkedIn-connectie Marieke Bootsma uit Bedum. Ze zag regelmatig pr-berichten langskomen en vroeg zich af of dit ook iets voor haar als startende ondernemer met MariekesMood uit Bedum zou zijn. Nieuwsgierig geworden, nam ik een kijkje op haar fraaie en informatieve website. En zag hierbij direct dat ze zich in wil zetten voor kinderen en jongeren met rouw en verlies in het aardbevingsgebied. Wat voor achtergrond zou ze hebben?

En toen zag ik dat ze vijf jaar als beleidsmedewerker voor de SP Tweede Kamerfractie actief is geweest en dat het grootste gedeelte van haar werkzaamheden te maken had met de ellende in Groningen door de gaswinning. ‘Door het onrecht en de onwil die ik in Den Haag heb ervaren, heb ik besloten dat ik mijn werk beter in de provincie kan voortzetten. Vanaf september 2023 ben ik met jongeren en kinderen aan de slag gegaan. Vaak hebben ze gezondheidsklachten als gevolg van de problemen door de gaswinning.’

In een ‘eerder werkleven’ was Marieke verpleegkundige op de verloskunde van het UMCG. Én leerkracht in het basisonderwijs. Daar merkte ze dat er weinig ruimte is voor rouw- en verlieservaringen voor kinderen op school. Ze nam in 2011 de beslissing dat hier verandering in moest komen en begon met de opleiding Verlieskunde om vervolgens te starten met het opzetten van rouwgroepen voor kinderen van wie de ouders gescheiden zijn. ‘Ik vond het mooi om te zien wat er gebeurde. Kinderen begrepen elkaar en voelden met elkaar mee. Ze hadden het gevoel minder alleen te zijn.’

En met deze volle rugzak met ervaringen besloot ze in september 2023 dat het roer om moest. MariekesMood werd geboren. En een kleine half jaar verder heeft ze al verschillende themadagen op bijvoorbeeld de Walfridusschool in Bedum en de PABO in Groningen mogen organiseren en leiden. Ook gaf ze meerdere workshops aan jongeren en volwassenen en begeleidt ze mensen individueel in haar praktijkruimte in Bedum. Elke dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur is er bij haar thuis aan de Thedemastraat 44 in Bedum een inloopkoffieochtend ‘voor al uw vragen over rouw en verlies!’

‘Verdriet en rouw horen bij het leven. Het hoort bij liefde. Want verlies van iets of iemand waarvan je houdt, leidt tot rouwen. Daarom hoort rouw niet alleen bij het overlijden van een dierbare. Ook in andere situaties, zoals de scheiding van ouders, het slopen van een huis of het verliezen van een voorwerp waar je aan gehecht bent, zorgt voor verwarrende gevoelens. Het kan zijn dat je vastloopt in rouw of dat het te zwaar is voor jou alleen. Ik werk op een persoonlijke manier met jou samen en we bekijken hoe we je met jouw rouwproces toch in balans kunnen laten komen!’

Babbelen met Marieke

Meer weten over Marieke en haar persoonlijke drijfveren? Check dan gerust eens www.mariekesmood.nl waar reeds de eerste positieve ervaringen met jongeren zijn te lezen. Contactgegevens: 06-18799005 / info@mariekesmood.nl. En binnenkort komen de lezers van bert-koster.nl middels een uitgebreid interview nog veel meer te weten over Marieke en MariekesMood!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69