Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een prachtige cheque voor Voedselbank het Hogeland aangeboden door The Young Timers

Man, wat hebben Alfons Heerema van Noorderlicht Reclame Team en Peter de Boer van PEROBO Verhuur, beide bedrijven zijn gevestigd in Uithuizermeeden, toch een prachtige en avontuurlijke trip vol ontberingen achter de rug. Hoe zat het ook al weer? Op 4 januari begonnen beide mannen in de terreinwagen van Peter aan een tocht vanuit Heerde van ongeveer 7.000 kilometer die ze uiteindelijk naar het prachtige Lofotengebied in het noorden van Noorwegen bracht.

Onderweg werden ook de landen Duitsland, Denemarken en Zweden aangedaan en moesten de dertig deelnemende teams al rijdende allerlei opdrachten uitvoeren. En dat in gebieden met veelal besneeuwde en moeilijk begaanbare wegen waarbij het ook nog eens goed uitkijken was of er geen toevallig overstekende rendieren passeerden. Voor alle ins en outs over de tocht, check gerust nog even: https://bert-koster.nl/2023/12/27/met-alfons-van-noorderlicht-voedselbankverlicht-naar-het-echte-noorderlicht/.

Via de Facebookpagina van Roadtrip The Young Timers konden de achterblijvers thuis meegenieten van Alfons en Peter hun avonturen. Waarbij de temperatuur soms daalde tot -35 graden. Naast de fysieke inspanningen was er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Een tripje met de ijsbreker Arctic Explorer bijvoorbeeld inclusief een ‘zwemtocht’ in een waterdicht pak in de ontstane wakken. Of een sneeuwscootertocht door een nationaal park in Zweden. Ook de ‘Eaglesafari’ in de Lofoten zelf viel bijzonder in de smaak.

En dan het uitzicht nog op prachtige parelmoerluchten waar het gebied om bekend staat. De pittige tocht duurde al met al tien dagen maar verveelde nooit. Uiteindelijk waren beide mannen toch wel weer blij toen ze veilig en wel voet op Nederlandse bodem konden zetten. En omdat foto’s en filmpjes vaak veel meer zeggen dan woorden, hierbij nog even de link naar de Facebookpagina die prachtige kiekjes en video’s bevat: https://www.facebook.com/roadtrip.the.young.timers. Zeker een bezoekje waard.

(Foto: Herman Spier)

Aan deze avontuurlijke trip werd door beide mannen ook een mooie sponsoractie gekoppeld. De terreinwagen was volgeplakt met logo’s van tal van ondersteunende bedrijven en ook vele donateurs deden een duit in het zakje. Met als uiteindelijk resultaat dat Alfons en Peter dinsdag jl. een cheque met de waarde van ruim €5.500,- aan persvoorlichter Wieb Roffel van Voedselbank het Hogeland konden overhandigen.

Dit bedrag wordt op een later moment gebruikt voor de aanschaf van een speciale elektrische bus. Na een dankwoord van zowel Wieb als de beide coureurs richting alle gulle sponsoren en donateurs werden daarna nog snel even onder het genot van een kop koffie bijzondere anekdotes aan een onvergetelijk avontuur opgediept. Wie weet wat voor mooie tochten beide mannen nog meer gaan maken. Want één ding is zeker, het smaakte naar meer….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69