Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wolatelier Net eem aans bie Janneke Middelstum

Onlangs kreeg ik een mailtje van Janneke Wieringa-Wiltjer, of ik misschien wel wat aandacht wilde besteden aan haar kersverse winkel Wolatelier Net eem aans bie Janneke. Ik ken Janneke natuurlijk al jaren dankzij het adverteerderstraject van Allround Timmerbedrijf Gebroeders Wieringa en was zeer benieuwd naar de nieuw ingeslagen ondernemerswegen.

En zo keek ik op een zonnige vrijdagmorgen in juni mijn ogen uit in haar mooie en knusse Wolatelier. Een atelier waar van alles te koop is. Het gaat hierbij om meer dan duizend artikelen! ‘Ik verkoop garen van het merk Scheepjes en ook wat garen van het merk Durable in allerlei kleuren, afmetingen en stofstructuur. Verder verkoop ik aanverwante artikelen zoals haak- en breinaalden. Maar ook bijvoorbeeld oogjes voor Amigurumi-haken en ringen van klein tot groot om kroonluchters en mandala’s te haken. Maar ook voor haakboeken en – tijdschriften en nog zoveel meer kun je bij mij terecht. Daarbij verkoop ik cadeaubonnen voor elk gewenst bedrag. Leuk om als cadeautje weg te geven.’

Maar er is nog veel meer. ‘Hier staat de koffie en thee klaar en er is altijd tijd om een praatje te maken. Je kunt hier met een gerust hart rondkijken en allerlei ideeën opdoen en je hoeft niet direct iets te kopen. Mensen vinden dit heel gezellig, in het dorp is immers niet zo veel bedrijvigheid meer. Bij mooi weer zitten we buiten en ik heb altijd aanloop. Soms nemen de bezoekers hun handwerkje mee en gaan ze gezellig aan de slag. Dat kan hier allemaal, geen enkel probleem!’

‘Wanneer iemand graag wil onderzoeken of handwerken wat voor hem of haar is dan kan dat hier. Ik stel gratis het materiaal beschikbaar en doe het eerst een paar keer voor. Alle begin is moeilijk dus mensen mogen gerust nog een keer langskomen. Dat kost helemaal niets. Ook organiseer ik workshops en elke woensdagavond is er een handwerkavond. Nu de dagen weer wat korter worden is Net eem aans bie Janneke vanaf nu op dinsdag geopend van 09.30 tot 16.00 uur en op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Op donderdag zijn de openingstijden van 09.30 tot 14.00 uur. Met het oog hierop zijn nieuwe winterkleuren en -garen binnengekomen.’

Uiteraard valt er nog zoveel meer te vertellen over deze Wolatelier, gevestigd aan de Heerestraat 10 in Middelstum. Maar daarvoor verwijs ik u graag door naar het uitgebreid interview dat ik onlangs met haar had: https://bert-koster.nl/2023/06/26/in-het-wolatelier-van-janneke-wieringa-wiltjer-gaat-het-net-eem-aans-bie-janneke/.

Contactgegevens: 06-30383268 / neteemaansbiejanneke@gmail.com!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69