Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wasbox Uithuizen, Lotte en Sanne Ronde

Twee week geleden mocht ik in de Club van 55 Alex Ytsma introduceren met H2O Noord Waterontharders. Kort na publicatie kwamen de eerste offerteaanvragen al binnen. Alex zijn partner Lotte werd hier enthousiast door en laat zij nu samen met haar iets oudere zus Sanne ook ondernemersbloed hebben. Met als gevolg dat ik Wasbox Uithuizen nu als nieuw Cv55-lid mag introduceren.

Een tamelijk unieke dienstverlening want een plek waar je de was heen kunt brengen om dit kort daarna gewassen en gestreken weer op te halen, dat hebben we niet zo veel in onze omgeving. Dus hoe ontstaat zoiets eigenlijk? Het antwoord is heel simpel. In 2018 namen beide zussen Hotel Eckhardt over van hun vader. Aanvankelijk werd het wassen van alle linnen- en overige wasgoed extern uitbesteed en daardoor kon het voorkomen dat het langer duurde dan verwacht en gehoopt voordat de was schoon terugkwam. Dat moet anders, dachten beide zussen en dit leidde in juni 2020 tot de oprichting van Wasbox Uithuizen welke naast het hotel aan de Kaakstraat in Uithuizen zit.

Zowel de particulier, de campinggast maar zeker ook bedrijven en instellingen kunnen bij Lotte en Sanne terecht. Men kan de was brengen maar het kan ook opgehaald en daarna weer schoon afgeleverd worden. Door de coronaperiode kende de Wasbox een wat lastige start maar inmiddels zit de loop er goed in en krijgen beide zussen het steeds drukker. Jong en oud kan hier terecht voor eigenlijk al hun was. Denk bijvoorbeeld aan linnengoed, dekbed, kussen, matras/topperhoes, gordijnen, kleding enz., enz.. Eenmalig wanneer bijvoorbeeld de wasmachine een keer stuk is maar sommige klanten lopen regelmatig binnen.

De dames beleven veel plezier aan hun onderneming. De variatie met het hotelwerk maar zeker ook het klantcontact wordt zeer gewaardeerd. Ook de onderlinge samenwerking binnen het team verloopt uitstekend. En wat is er nu mooier om vieze was schoon en gestreken aan een tevreden klant mee terug te geven? Weinig inderdaad. En wat ze zelf niet kunnen wassen dat brengen ze naar een stomerij in de buurt. Hiervoor zijn ze dus een inzamelpunt.

Babbelen met Lotte en Sanne

Nieuwsgierig geworden? Stap gewoon een keer van maandag- tot en met donderdagmorgen bij ze binnen. Dan zijn ze geopend van 09.00 tot 12.00 uur. De rest van de week zijn ze telefonisch te bereiken via het nummer 06-21335993. Mailen kan ook: info@was-box.nl. Meer informatie is te vinden op https://was-box.nl/ en de Wasbox is uiteraard ook te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/wasboxuithuizen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69