Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Eisse Wiersema vertelt enthousiast over Klussenbedrijf Knis Beheer

Eisse, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Eisse Wiersema is de naam, 37 jaar en getrouwd met Willeke. Samen zijn we de trotse ouders van drie (bonus)dochters van (binnenkort) elf, twaalf en dertien jaar. Ik ben opgegroeid in Loppersum en woon inmiddels alweer twaalf jaar in Sappemeer waarvan zo’n twee jaar aan de Tegenhouder.

Het is prima wonen hier, ik zou niet meer weg willen. Met onder andere drie winkelcentra in de buurt, hebben we alle benodigde voorzieningen voorhanden. Mijn huidige beroep is klusjesman maar ik ben twintig jaar geleden opgeleid tot gediplomeerd zelfstandig werkend kok. En over die werkswitch gaan we het vast hebben….

Ooit was je kok bij een groot hotelketen in Groningen toch?

Ik heb inderdaad vijftien jaar bij een en hetzelfde hotel gewerkt. Toen ik er begon te werken, heette het nog het Hampshire Hotel. Inmiddels staat deze hotelketen bekend onder de naam Best Western Hotel. Hier heb ik zo’n tien jaar als kok gewerkt. Ik begon vaak om 06.00 uur ’s ochtends en om 14.00 uur zat mijn dienst er dan weer op. En hoewel ik thuis nog steeds graag in de keuken sta, merkte ik dat ik op het werk wel een nieuwe uitdaging aan wilde gaan.

En toen was daar de kans om bij dezelfde werkgever de technische dienst te komen versterken?

Die kans kwam inderdaad toen mijn voorganger met pensioen ging. De directeur had uiteraard niet direct aan een kok gedacht als opvolger maar werd getipt om met mij het gesprek aan te gaan. Het werd een goed gesprek met als gevolg dat ik aan de slag kon gaan bij de technische dienst.

En het ging je goed af?

Absoluut en daarbij kwam veel werkplezier. Dat had ook met de veelzijdigheid van de baan te maken. Dan was je weer bezig met het vervangen van een lampje in een hotelkamer en de volgende dag moest je bij wijze van een complete hotelkamer verbouwen.

Maar ook het beheer van de zwembaden van beide hotels, moest de technische dienst verzorgen. En soms werd je maar zo ’s avonds laat gebeld met de mededeling dat de noodluiken open waren gegaan en of dat wel even verholpen kon worden. Heel breed inderdaad en daardoor ook heel leerzaam.

Die handige handjes waren altijd al aanwezig?

Op de middelbare school vond ik de houtbewerkingvakken al heel leuk om te volgen maar koos ik uiteindelijk toch voor de opleiding tot kok. Maar toen ik een eigen huis kocht, heb ik qua verbouwingen heel veel dingen zelf gedaan en merkte ik dat ik dit toch wel heel leuk vond en er goed in was.

Ik werd dan ook steeds vaker door familie, vrienden en kennissen benaderd of ik ze wilde helpen. Qua td-klussen behoorde het verbouwen van hotelkamers tot mijn favoriete werkzaamheden en ik werd er steeds handiger in.

Altijd al voor jezelf willen beginnen?

Eigenlijk ben ik nu een soort van zzp-er in vaste dienst. De helft van de tijd beheer ik aangekochte woningen die eerst opgeknapt worden. Later ben ik dan in te zetten om storingen of kapotte onderdelen aan te pakken of te vervangen. En de andere helft van de tijd komt de zzp-er in mijzelf naar boven want dan ben ik bezig om zelf klussen binnen te halen en die zelfstandig af te handelen.

In 2022 heb je uiteindelijk de overstap gemaakt?

Het idee speelde al wat langer maar na een goed gesprek heb ik eind 2022 de knoop doorgehakt en is Klussenbedrijf Knis Beheer opgericht. Vanaf die tijd is veel in gang gezet en daar plukken we nu de vruchten van. In het begin was het pionieren geblazen en veel uitvogelen, ook bij de leveranciers van bouwmaterialen. Maar dat staat nu allemaal als een huis.

De vorige keer dat jij mij interviewde leidde dat tot allerlei reacties van mensen die nog een vakman zochten. Zo wist ik mijn eerste klussen te verkrijgen. Dan voer je die klussen naar tevredenheid van de mensen uit en ontstaat een soort van sneeuwbaleffect waarbij je opdrachten krijgt uit het netwerk van deze klant. Prachtig om te ervaren hoe zoiets gaat.

Je krijgt het steeds drukker?

Absoluut, ik ben heel tevreden over mijn eerste half jaar. We krijgen steeds meer klussen en daar zitten ook grotere projecten tussen. Zo heb ik binnenkort weer een mooie opdracht waarbij ik in een woning kunststof kozijnen mag plaatsen. Een klus die ik laatst ook al tot volle tevredenheid van de klant uitgevoerd heb. Ik ben begonnen met kleinere klussen maar de werkzaamheden worden steeds uitgebreider.

Waar kan men jou zoal voor inschakelen?

Voor heel diverse klussen. Dan moet ik laminaat leggen en de dag erna plaats ik een schutting. Maar ook dakramen plaatsen, klein tuinaanleg, een zolder aftimmeren, zonnepanelen plaatsen en een keukenmontage is reeds op mijn pad gekomen in het afgelopen half jaar. En tussendoor werd ik ingehuurd door een oudere dame voor allerlei ophangwerkzaamheden van bijvoorbeeld schilderijen in haar huis. Dat was heel dankbaar werk. Van die afwisseling, daar kan ik erg van genieten.

Als ik je vraag naar je hoogte- en dieptepunten uit je werkzame leven, wat is dan het antwoord?

Klussenbedrijf Knis Beheer is absoluut een hoogtepunt. Ik kan enorm genieten van het inrichten en onderhouden van mijn eigen bus. Daarnaast hebben we net een eigen loodsruimte aangekocht. Allemaal stappen die tot tevredenheid stemmen en het werkplezier vergroten. Uiteraard zijn er altijd minder leuke dingen, ook in het werkzame leven. Maar dan zetten we de schouders eronder en pakken we het aan.

Nog leuke werkanekdotes?

Ik heb vooral in mijn hoteltijd genoeg bijzondere dingen meegepakt. Mensen die stomdronken en naakt door de gangen renden bijvoorbeeld om vervolgens out te gaan. Of dat je in een hotelkamer de badkamer aan het verbouwen was en dat het water, nadat de druk er weer op was gezet, door de hele kamer spoot omdat de ingehuurde installatiemonteur vergeten was een tijdelijk noodstopje te plaatsen. Dat leidde in korte tijd tot een enorm waterballet in de kamer.

Nog tijd voor hobby’s?

Werk is een van mijn grootste hobby’s en gaat thuis gewoon verder. Zo ben ik nu, samen met de buurman, druk bezig om een garage naast het huis te bouwen met daarvoor een carport. Maar ik ben ook een spelletjesman. Dat kan achter de computer maar ook bordspellen met mijn vrouw of met het hele gezin vind ik leuk om te doen. Dat geldt trouwens ook voor een potje sjoelen. En na een lange werkdag werkt het vaak rustgevend om op de bank neer te ploffen en gewoon rustig tv te kijken.

Waar staat Eisse Wiersema met Klussenbedrijf Knis Beheer over 10 jaar?

Het allerbelangrijkste is dat ik dan nog steeds alle dagen met plezier aan het werk ben. Daar gaan we voor en dat is iets wat ik de afgelopen jaren wel geleerd heb. Doe de dingen die je leuk vindt. Ik hoop de stijgende lijn die we nu te pakken hebben, door te mogen zetten. Ook qua grotere klussen.

Maar het kan ook zijn dat we qua huizen in eigen beheer nog groter worden en dat daar de meeste werktijd in gaat zitten qua verbouwingen en renovaties. We zien het wel wat er op ons pad komt. Ik zie de toekomst in elk geval met vertrouwen tegemoet.

Wil je verder nog iets kwijt?

Binnenkort komt onze website online, ik geef wel even een seintje wanneer het zover is. Een logo is er inmiddels. En prima om mijn contactgegevens te noteren natuurlijk want mensen kunnen altijd vrijblijvend informeren of ik ze van dienst kan zijn, ik kom graag even langs. Ik ben te bereiken via het nummer 06-12927008. Mailen mag ook: eisse@knisbeheer.nl. Mocht je ons willen volgen op Facebook dan kan dat via deze link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089743357825. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69