Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Groningen City Running, Richard van der Werff

Richard van der Werff ken ik al vanaf mijn jonge jeugdjaren omdat we samen gevoetbald hebben in de E- en D-junioren van de VV Middelstum. Hij als back, ik als spits. Ook voetbalden we wel eens samen op het schoolplein van de openbare lagere school en als mijn herinnering mij niet in de steek laat is daar wel eens een ruitje gesneuveld. Door een verhuizing raakten we elkaar uit het oog maar tijdens de Hippolytusrun, waar ik in het begin van de 21e eeuw nog wel eens aan meedeed, rende hij mij in een onbewaakt moment maar zo voorbij. En dat terwijl ik op weg was naar mijn snelste tijd ooit op de 10 km.

De website bracht ons vervolgens weer bij elkaar. Eerst interviewde ik hem over zijn Pieterpad-avonturen waarin hij twaalf dagen rennend bijna een marathon (42,2 km) per dag aflegde. En ik mocht een keer een sfeerverslag maken over één van zijn runningtours, die hij onder de naam Groningen City Running organiseert. We waren 3,5 uur onderweg maar wat heb ik genoten. Dan weer een stukje rennen en dan even weer luisteren naar de verhalen en anekdotes van Richard die inmiddels een schat aan feitenkennis over onze provinciehoofdstad heeft opgedaan. Voor het verslag hierover, hierbij nog even het linkje: https://bert-koster.nl/2019/07/08/stadsrennen-met-richard/.

Zoals de website het zo mooi aangeeft: ‘Ontdek hardlopend of wandelend de stad Groningen tijdens een city tour. De gids neemt je hardlopend of wandelend mee langs de bekende en minder bekende plekken van onze bruisende stad. Luister naar anekdotes en leer over de geschiedenis. Tijdens de tour doe je ook gelijk je sportieve workout. Kortom een leuke, gezellige en sportieve manier om de stad Groningen (beter) te leren kennen!’

Je kunt je in de stad Groningen bezighouden met zes verschillende tours, die variëren van 7 tot 16 kilometer en van anderhalf tot 3,5 uur. Er is zelfs een ‘happen en stappen’ tour mogelijk. ‘Ontdek Groningen wandelend met tussendoor eten bij een paar verrassend mooie eetgelegenheden. Desgewenst kan ook nog een rondleiding met bierproeverij en/of een rondvaart toegevoegd worden om dit geweldig en onvergetelijk uitje compleet te maken!’ Kortom, de keuze is reuze! Onlangs is er ook een biertour toegevoegd. Tijdens deze tour wandel of hardloop je langs de geschiedenis van bierbrouwers in de stad. Daarbij worden een paar brouwerijen aangedaan en achteraf volgt nog een rondleiding en proeverij bij een bierbrouwerij!

‘De Groningen City Running tours is voor hardlopers, zowel beginners als gevorderd, hardloopgroepen, toeristen, congresgangers, hotelgasten, studenten, familie- en gezinsuitjes. Daarnaast voor bedrijfsuitjes als het sportieve alternatief voor de vrijdagmiddag- of netwerkborrel.’ En dat allemaal in de stad die zowel nationaal en internationaal in hoog aanzien staat!

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met Richard op over de vele mogelijkheden: richard@groningencityrunning.com of 06-53181616. Op www.groningencityrunning.com leest u alle ins en outs. Groningen City Running is ook te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/GroningenCityRunning en Instagram: https://www.instagram.com/groningencityrunning/

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69